Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

"Dah Dapat Duit, Sesuka Hati Minta Padam Post Permohonan" - Syed Azmi Kecewa

Oleh: LilRose|2-4-2020 12:30 PM Komen: 5
Bukan artis yang meminta bantuan khas saja menerima kecaman, malah golongan yang amat memerlukan pun turut berdepan perkara sama.

Perkara ini dikongsikan menerusi Facebook aktivis sosial, Syed Azmi Alhabshi.

Katanya, seorang penerima bantuan mengirim pesanan WhatsApp kepadanya meminta dia menurunkan permohonannya di FB kerana ada pihak tidak senang  dengan post bantuan berkenaan.


Kredit foto: FB

Katanya, dengan meminta bantuan daripada aktivis terbabit, dia secara tidak langsung telah membelakangkan ketua kaum di kawasannya.

Berikutan itu, Azmi meminta agar semua penerima bantuan lain yang berdepan perkara sama bersabar dengan kecaman awam di kawasan masing-masing.

Bagaimanapun, Azmi jelas kecewa dengan pihak terbabit kerana bagaikan melepas anjing yang tersepit.


Kredit foto: FB

"Dah dapat duit, sesuka hati minta turunkan bila mana semua syarat saya dah bagitau awal," tulisnya.

Perkongsian itu menerima pelbagai reaksi daripada warganet.


Kredit foto: FB

Kalau betul memerlukan, diharap mereka bertahan dengan semua kecaman. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
0
0
Komen: 5
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote biozipstar 2-4-2020 02:44 PM
kat tempat aku pun ada kes gini, sorg janda kantoi mintak bantuan dgn orang luar.. then orang luar tu fwd ke ketua kawasan sini nak tanya betul x terskip orang tersebut.... dah sudahnya jadi mcm gaduh...

lepastu terpaksa si janda itu clarify, dgn mengatakan masa dia mintak sumbangan, belum dapat sumbangan drp tempat ini... hmmmmm... mintak sana sini dalm masa yg sama.. jadi keliru dan double.. sepatutnya dia kena tanya kaw tempat tu dulu... baru nak bising2 dgn orang luar....

Lain-lain Komen

Quote gorjeous 2-4-2020 01:01 PM
Meminta bantuan kena kecam... bagi bantuan pun kena kecam..
Quote KIM.K 2-4-2020 01:03 PM
Memang macamtu perangai diorg. Sebabtu ada filem dedikasi as parasite
Jual harta abang, hantar abang pegi oldfolks home. Dah tentu diorg ni prrnah meminta2 dgn artis
Para penderma kena siasat dulu dan memilih penerima sumbangan. I tak akan sign dokumen palsu



Quote MsBrunes 2-4-2020 01:04 PM
mulut manusia memang tajam, memang yang kecam tu anjinglie
Quote bloodyamuk 2-4-2020 02:03 PM
ntah2 yang kecam tu nak bagi sumbangan sambil amek gambo...YB turun padang, JKKK turun padang gitew
Quote biozipstar 2-4-2020 02:44 PM
kat tempat aku pun ada kes gini, sorg janda kantoi mintak bantuan dgn orang luar.. then orang luar tu fwd ke ketua kawasan sini nak tanya betul x terskip orang tersebut.... dah sudahnya jadi mcm gaduh...

lepastu terpaksa si janda itu clarify, dgn mengatakan masa dia mintak sumbangan, belum dapat sumbangan drp tempat ini... hmmmmm... mintak sana sini dalm masa yg sama.. jadi keliru dan double.. sepatutnya dia kena tanya kaw tempat tu dulu... baru nak bising2 dgn orang luar....

Lihat semua komen(5)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top