Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Mak Saya Tak Hijau - Lelaki Hina Raja Permaisuri Agong Mohon Maaf, Tak Tahan Serangan Bawangrangers

3-4-2020 12:30 PM Komen: 53

Tiada siapa mampu terlepas dari serangan Tentera Bawang Malaysia. 

Terbaru, seorang pengguna media sosi@l dari luar negara menggunakan nama Imam of Peace dipercayai dari Australia telah membuat hantaran di laman Twitternya menghina KDYM Seri Paduka Baginda Raja Permaisuri Agong.

Dalam hantaran itu, individu  berkenaan telah menyelar tindakan Raja Permaisuri memberi makanan kepada pasukan frontliners kita semasa musim COVID-19 ini dan dalam masa yang sama tidak ambil peduli mengenai pesalah yang dikenakan hukuman undang-undang syariah.

Kredit foto: Twitter Imam Of Peace

Tweet berkenaan mendapat perhatian ramai kerana terang-terangan menuduh Raja Permaisuri dengan fakta tidak berasas. Jelas gambar yang dikongsikan adalah gambar pelaksanaan undang-undang syariah di negara jiran kita, Aceh, Indonesia.

Tidak tahan dikecam, akhirnya beliau memohon maaf menerusi laman F@cebooknya pula . 

" Saya mohon maaaf tidak menghormati permaisuri anda. Saya  sayang Malaysia, maafkan saya, mak saya tak  hijau"  tulisnya di ruang kapsyen. 


Seorang imam tidak sepatutnya menyebarkan berita tidak benar. Adakah beliau seorang imam palsu?

Sehingga kini tidak diketahui sebab keberadaan beliau di hospital berkenaan. Tertekan akibat serangan tentera bawang ke tu?

Kalau kes macam ni, salute sangat dekat Tentera Bawang Malaysia. Cekap, pantas dan tuntas.

Siapa yang tak takut dengan Tentera Bawang Malaysia, mak kau hijau. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
3
Marah
4
Terkejut
3
Sedih
1
Lawak
5
Bosan
3
0
0
Komen: 53
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote lowgil 6-4-2020 01:05 PM
Facebook Imam Tawhidi Facts tu page parody lah...bodoh pulak baca netizen bawang tertipu dok pi serang facebook page tu..yg original facebook  https://www.facebook.com/theimamofpeace/

Bodohnya netizen bawang sekalian tersalah troll

Lain-lain Komen

Quote dua_chzy 3-4-2020 12:41 PM
Wtf who got killed by Sharia law in Msia you tell me? Babi ni tatau ka Sajat dok aman2 jah memondan, berzina dengan bf segala?
Quote MissVixen 3-4-2020 12:58 PM
Bodohnya la. Aman2 je sajat dan sekutu dia meniaga. Pondan berlambak2. Gay banyak bersepah2. Shariah law la sangat. Bukannya berkuasa sangat mahkamah syariah tu.
Quote TravellingBear 3-4-2020 01:00 PM
Byk org dpt maklumat yg salah dari internet. Kiblat baru manusia sejagat
Quote starcity 3-4-2020 01:05 PM
Maaf tanya. Mak kau hijau tu apa maknanya
Quote crazybeach 3-4-2020 01:15 PM
starcity replied at 3-4-2020 05:05 AM
Maaf tanya. Mak kau hijau tu apa maknanya

asal nya bebudak gaduh lepas tu ejek2 mak bapak. lepas tu viral. diva aa jr in the making kah siap ada cikcap bagai?




Quote bizsari 3-4-2020 01:18 PM
muka mcm darah keling
belakun je tu msuk sepital kononya.
Quote noor2 3-4-2020 01:18 PM
Kah kah ....x de penyakit cari penyakit
Quote ekselen 3-4-2020 01:19 PM
Tak perlu lah sebut I love Malaysia tu... Terang2 kau nk org percaya la konon ko menyesal.... Sudalaaa....propa je lebih... Mohon mereput kt spital tu...
Quote Kuasaberganda 3-4-2020 01:20 PM
crazybeach: asal nya bebudak gaduh lepas tu ejek2 mak bapak. lepas tu viral. diva aa jr in the making kah siap ada cikcap bagai? A5FmjvuVWY4

ya ampun.
Quote ekselen 3-4-2020 01:23 PM
crazybeach replied at 3-4-2020 01:15 PM
asal nya bebudak gaduh lepas tu ejek2 mak bapak. lepas tu viral. diva aa jr in the making kah siap ...

Ya Allah...anak sapa la ni....kemain betul dia ngejek org abis sume mak pak kuar iskk iskkk
Quote edee_91 3-4-2020 01:30 PM
geli pulak bulu ari2 aku.
Quote hyie 3-4-2020 01:36 PM
selayaknyalah...CASH! heshe ini lah yang kata hukuman tu dibuat kat malaysia padehal kat indonesia sana...yang penting acik2 bawang bersatu menghencap heshe yach...CASH sangat
Quote KIM.K 3-4-2020 01:39 PM
Tengok pon tau shiah
Apasal pulak sampai tergolek dot kat spital? Takkan dikahak secara 3d pon koyak
Quote Artemesiaa 3-4-2020 01:40 PM
Tak tahu cerita gigih nak komen mendapat sudah
Quote sapeka 3-4-2020 01:43 PM
dua_chzy replied at 3-4-2020 12:41 PM
Wtf who got killed by Sharia law in Msia you tell me? Babi ni tatau ka Sajat dok aman2 jah memondan, ...

Dia ni tau ka Malaysia kat mn dalam pera dunia?
nak popular ja ni
Hal negara sendiri tak nak sibuk
Sibuk hal negara orang pulak
Bingai orang macam ni
Quote gummiebear 3-4-2020 01:46 PM
Tak pasal2 check in spital rasain lho sapa suruh cari pasal dengan onion army
Quote munchkin 3-4-2020 01:50 PM
Yg sebat tu dari negara asal ko.

bugimak

Malaysia ada ke pakai ala arob tu. Bingai punya arob murtad bodoh ni
Quote mosti 3-4-2020 02:02 PM
Imam hape prangai macam ni..x sesuai lansung.
Quote starcity 3-4-2020 02:06 PM
crazybeach replied at 3-4-2020 01:15 PM
asal nya bebudak gaduh lepas tu ejek2 mak bapak. lepas tu viral. diva aa jr in the making kah siap ...

Thank you sebab explain

Lihat semua komen(53)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top