Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Kerap Kongsi Video Mengaji Al-Quran, Rita Rudaini Dituduh Riyak

24-4-2020 01:00 PM|Oleh: Saiful| Komen: 23

Gara-gara kongsi video belajar mengaji Al-Quran, Rita Rudaini ditegur oleh seorang netizen.

Dalam rakaman tersebut, Rita dilihat mengaji bersama dua orang anak lelakinya secara online bersama Ustaz Haji Zalie.


Namun Rita kata niatnya bukan untuk menunjuk-nunjuk namun hanya sekadar ingatan, sekaligus dapat mengajak orang di luar sana untuk melakukan kebaikan.

Rita juga turut mempelawa pengikutnya untuk mengikuti kelas mengaji bagi memperbetulkan bacaan masing-masing.

Foto: IG
Sayangnya tindakannya itu kurang disenangi. Jika terlalu kerap memuat naik aktiviti ibadah takut pula wujudnya perasaan riyak, dakwa mereka.

Foto: Via mStar
Aktres jelita ini juga sempat memohon agar netizen tidak bersangka buruk sehingga sewenang-wenangnya menjatuhkan hukum kepada seseorang.

"Biar Allah SWT sahaja yang tahu, bukan kerja awak. Kongsi benda baik cakap riyak, kongsi TikTok kata gatal, semua tak kenalah!" katanya.

Sabarlah Rita, teruskan buat apa yang membahagia dirimu dan anak-anak ya. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
1
Lawak
0
Bosan
0
0
0
Komen: 23
Komen

Previous : Ini Rupanya Maksud Lagu 'Hilang Gelap, Terbitlah Terang' (Sweet Charity)

Next       : 'Kurangkan BerTikTok, Tingkatkan Amal Ibadat' -Nina Iskandar Tutup Ruang Komen

Komen Terbaru

Quote anony-mous 28-4-2020 01:28 PM
Ok je video tu. ada friendlist fb i , i rasa dia riak. Tgkap gmbar page last quran dgn caption “alhamdulillah 2 kali khatam masa puasa ni” tipu lah klo ko update caption cenggini x rasa bangga kan

Lain-lain Komen

Quote HaikalKee 24-4-2020 01:29 PM
Netizen2.. hati tu dh trlampau busuk sngt tu.. otak tu asyik fikir negative aje..
Quote gideoncross 24-4-2020 01:39 PM
Netz M'sia mmg mcm ni ke? Smua bnda nak d komplen, mcm xde life je.
Quote minah_selekeh 24-4-2020 02:16 PM
Ntah apa2 yang sibuk komen "takut timbul riak" tu.. Ko tak payah nak takut on behalf of orang lain.. Jaga perasaan riak ko sendiri, boleh?
Quote aliazulaikha 24-4-2020 02:39 PM
Netizen pun. Tak boleh la orang nak upload apa2 kot eh. Ramai je kot yg upload dorang mengaji.  Jaga diri sendiri la Lagi bagus netizen oi
Quote Rara77 24-4-2020 02:56 PM
Gigih dia reply semua komen2 tu.dlm kepala hotak dia semua exsuami dan isteri kuncu.tobat lah rita cukup2 menuduh fithah org kat sana cukup2 lah meroyan nak tunjuk baik dosa muhasabh diri
Quote slyfynx 24-4-2020 02:59 PM
Just OT sikit walaupun x berapa off-topic sgt sbb ade dalam post die.

Break - pecah, berhenti (rehat)

Brake - mechanical brake yang ade kt kete, moto, beskal.

So kalau take a BREAK... betul.
Kalau tekan BRAKE.

Saje share sbb org kite banyak salah eja, disebabkan dua2 bunyi sama.
Quote Lailerthee 24-4-2020 03:05 PM
Nak tunjuk kat ex laki kot nk buktikan walaupon tanpa hang aku berjaya didik anak mungkin
Quote PEPPERMAN 24-4-2020 03:25 PM
Lailerthee replied at 24-4-2020 03:05 PM
Nak tunjuk kat ex laki kot nk buktikan walaupon tanpa hang aku berjaya didik anak mungkin

Yang ni lebih tepat rasanya, bukak meriak
Quote msdummy.2018 24-4-2020 03:28 PM
slyfynx replied at 24-4-2020 02:59 PM
Just OT sikit walaupun x berapa off-topic sgt sbb ade dalam post die.

Break - pecah, berhenti (re ...

Tq dear...
Quote manehnya 24-4-2020 03:45 PM
Nak claim dia pandai didik anak? Masih terlalu awal nak nilai n bg pujian melambong

Anak dia x lalui fasa remaja pun lg, n tgk Dr ig nya dia terlalu melindungi anak dia Dr dunia yg sebenar

Tgk he lah sejarah anak sulung, muka hensem tp kena buli kt skolah tarik seluar ... Dia kata sbb anak dia baek sgt

Ye la..

Tgk la cico harahap jd apa, Benji jd apa now, sbb overprotected

Bela anak Ni kena realistic la makcik... Selagi hg hidop boleh la hg crate dunia anak hg, but they need real wing to fly when they grow up..

Quote manehnya 24-4-2020 03:46 PM
PEPPERMAN: Yang ni lebih tepat rasanya, bukak meriak

Yg dia tunjuk sikit her Dr kehidupan 24jam dia...


X leh judge lebih2.. tp Dr badan yg kering n mcm underweight Kita Tau mak dia x reti masak
Quote dudaberhias 25-4-2020 05:27 AM
sibuk tunjuk diri bertutup litup bertelekung...
last2 mengarit mesej laki orang nak anak kpop walaupun sah2 dna mamak penang...

macam la orang tak tahu ritrut oiii... jap lagi anak dah tido confirm tengah explore kat ig nak cari laki orang mana pulak nak di dm...
Quote weirdwaniey 25-4-2020 06:08 AM
dudaberhias replied at 25-4-2020 05:27 AM
sibuk tunjuk diri bertutup litup bertelekung...
last2 mengarit mesej laki orang nak anak kpop walau ...

celah mana mamak penang? dia bukan org peghelih ka
Quote kiah_mai_pulak 25-4-2020 06:15 AM
biarlah dia...
Quote kiah_mai_pulak 25-4-2020 06:16 AM
dudaberhias replied at 25-4-2020 05:27 AM
sibuk tunjuk diri bertutup litup bertelekung...
last2 mengarit mesej laki orang nak anak kpop walau ...

astaga.. bangun sahur semata nk buat fitnah je?? sia2 hidup.. sempena bulan baik ni berubah lah nokkk..
Quote dudaberhias 25-4-2020 06:52 AM
kiah_mai_pulak replied at 25-4-2020 06:16 AM
astaga.. bangun sahur semata nk buat fitnah je?? sia2 hidup.. sempena bulan baik ni berubah lah no ...

laharan sebelum berpuasa kekdahnya...malam kejap lagi meolss nak selfie bersama telekong...

instafamous terawih starter kit
1.telekung
2. sejadah
3. quran
4. selfie
Quote freesia71 25-4-2020 06:55 AM
Alhamdulilah...at least dia nak pastikan anak2 dia  belajar tajwid, baca quran.  Amik yg positif je la bulan2 posa ni.
Quote aldinaa 25-4-2020 06:59 AM
La ni bukan ritrud je kena tuduh riak.. ustaz pun kena tuduh jugaa.. lepas pkp ni solat jumaat pun jangan tayang kat rtm tu takut riak . Yang tiktok tu lagi laa tinggi riak diaorang. Agaknya kita post post kat forum ni pun ada yang tuduh kita riak tunjuk pandai.. aduii tak penat ke
Quote mariah.carey88 25-4-2020 11:33 AM
Lebih suka Rita post pic kucing2 nya..

Lihat semua komen(23)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top