Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara

Dari Mereka Busana, Kini Melakar Seni Atas Kek Pula

14-5-2020 01:19 PM|Oleh: coklatcadbury| Komen: 19

Musim Covid ini, tidak dinafikan ramai yang terjejas kerana banyak sektor pekerjaan terpaksa diberhentikan buat seketika. Perkara sama terjadi pada Dwen Raha yang bekerja sebagai pereka fesyen.

Tidak mahu menjadikan perkara itu sebagai halangan, beliau melakarkan hasil seninya di atas kek pula.


Sumber foto: FB

Menurut perkongsian isterinya menerusi Facebook Masak Apa Hari Ni, idea tersebut tercetus secara tidak sengaja kerana suaminya suka makan kek pelangi dan cuba membuatnya sendiri yang kemudian diberi kepada jiran kerana terlalu banyak jika dimakan sendiri.



Nazierah turut memberitahu bahawa mereka memang mempunyai impian untuk membuka kedai makan kerana percaya dengan air tangan suaminya yang pandai memasak, tetapi perkara itu tidak berlaku. 

Mungkin dengan menjual kek ini dapat membuka kembali impian mereka untuk menceburkan diri dalam bidang makanan.


sumber foto: FB

Di ruangan komen pula, ramai yang memuji hasil seni tersebut dan mendoakan agar mereka berjaya mencapai cita-cita.


sumber foto: FB

Setiap kesusahan pasti ada jalan keluar. Moga kuat berusaha bagi menggapai kejayaan yang manis pada masa hadapan. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
3
Terkejut
3
Sedih
3
Lawak
3
Bosan
3
0
0
Komen: 19
Komen

Previous : Luar Nampak Biasa, Dalam Luar Biasa! Dari Terbiar, Rumah Pusaka Jadi Syurga Famili

Next       : Kerja Saya Unik - Wanita Malaysia Kongsi Pengalaman Jadi Pegawai Kualiti Ganja Di AS

Komen Terbaru

Quote Konahhh 17-5-2020 03:49 AM
Wah kreatifff

Lain-lain Komen

Quote KIM.K 14-5-2020 02:03 PM
Iols memang suka kek flower bouquet macamni. Ni japanese technique beberapa tahun lepas popular kat ig
Quote Artemesiaa 14-5-2020 02:27 PM
Wah cantik dan berseni hasilnya
Quote Themilo 14-5-2020 02:30 PM
wah banyaknya krimm..

jaga-jaga laki awak tu cik kak..
Quote loladaily 14-5-2020 02:35 PM
Kalau dah memang tangan seni buat apa pun jadi. kalau tangan pengkor mcm iols ni. dari nak lukis beruang jadi koala.
Quote nefnefnef 14-5-2020 02:42 PM
Lawanyaaaa... Kalau tangan dah berseni, menjadi je
Quote iminidin 14-5-2020 02:43 PM
Talented..
Sentuhan jejari emasnya menjadik...
Quote i_is_kennot 14-5-2020 03:10 PM
Selamat Maju Jaya
Quote any42 14-5-2020 03:27 PM
wah cantik. bkn senang ni nk cmpur color pastu slah pipe buruk jdnya. hiasan pkai icing gni xgeli sgt nk mkn bbnding guna fondant.
Quote Mirfi 14-5-2020 04:26 PM
Cantikkkkkkkkkkkk
Quote Kurex 14-5-2020 07:40 PM
Cantik.. tapi iols tak suka kek.....
Quote junghin 14-5-2020 08:27 PM
wah meriahnya kek berbunga2
Quote gummiebear 14-5-2020 08:34 PM
Cantiknya.. sayang nak makan hihi
Quote Leonclay 14-5-2020 08:52 PM
Berseni la tgn dia..
Iols mkn kek cari yg kurang icing..mkn icing byk2 cepat jemu
Quote sfrnna 15-5-2020 01:13 PM
Aduh cantiknyaa. X sanggup nak makan kalau macam ni
Quote Lailerthee 15-5-2020 03:45 PM
Cantik nyaaa klu i sayang nak makan huhuhu
Quote anilanil 15-5-2020 04:26 PM
Cantiknya...ni kalo fresh cream yummy sgt..ai tak minat kek fondant...
Quote Kharuka 16-5-2020 10:40 PM
Cantiknya kek dia
Teringin nak kek cantik cmni bila iols kawen nanti {:hooray
Quote Lailerthee 17-5-2020 01:27 AM
Cantiknya      
Quote Konahhh 17-5-2020 03:49 AM
Wah kreatifff

Lihat semua komen(19)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
To Top