CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
123Next
Return Post new threads
Show: 35234|Reply: 53

GAMBAR-GAMBAR HALAMAN RUMAH

[Copy link]

Rank: 8Rank: 8

Post on 21-7-2010 09:56 AM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

mummy masuk forum kediaman & halaman ni, nak cari kalau2 ada gambar2 menarik halaman rumah...tapi, takde...so mummy buat thread utk gambar2 halaman rumah...so, sesapa yg rumah dia ada cam garden ke, pond ke, atau ada tanam bunga2 yg simple2 pun xpe, leh la kita share kat sini...mummy tgh mencari idea nak hiaskan halaman rumah mummy tu...tak pandai sgt, tu yg mtk idea2 or gambar2 cth hiasan halaman rumah...baru2 ni kan ada floria kat putrajaya, mummy ada beli beberapa jenis bunga, cuma x reti camana nak hias n susun kat halaman tu...so, harap2 ada la yg sudi share gambar2 halaman rumah kat sini....
Reply

Props Report

Post on 21-9-2007 10:46 AM |All posts

Merged : Idea Dekorasi Taman....

Post Last Edit by razifah at 21-7-2010 14:14

hi...

along teringin nk tgk dekorasi taman kt umah korang...mehlah tepek gambar kt sini...leh kita cuci mata...disamping berkongsi camner nk cantikkan lagi taman kt umah kita....

p/s merged
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 22-9-2007 10:47 AM |All posts
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 22-9-2007 12:04 PM |All posts
cantiknye taman hiro..

pic yg ke4 terasa aman damai je menengokkan........

p/s: cantikla dinding+tiang u

[ Last edited by  mizahanan at 22-9-2007 12:07 PM ]
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 22-9-2007 01:52 PM |All posts
Thanks Miza....I kemaruk berkebun 3 4 bulan lepas, balik keje, bunga, bunga, bunga, lepas tu tak larat, now ni cuma maintain cabut rumput dengan siram air hari2. I start berkebun 2 tahun lepas, baru belajar
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 22-9-2007 02:47 PM |All posts

Reply #4 hirokuyumi's post

buley saya taw rumah hiro kt mane?
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 22-9-2007 10:54 PM |All posts
I dok jauh Miza...kat Austin, Texas. Masa kat M'sia tak dak masa nak buat hobby, pasal kalau keje sampai malam, kat sini 9 to 5...tu yang bila balik still ada benda boleh buat lagi.
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 22-9-2007 10:54 PM |All posts
bleh tlg ta,mcmana na paste gambar kat forum neh???
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 23-9-2007 12:06 AM |All posts
Hiya, salah reply thread pulak...ni pasal miso soup I reply kat other thread....ignore okay.

----------------------------------------

Sang Garang, (garang ke? heheh),

I kat sini beli paste yang dah siap kat oriental store...tapi kat M'sia boleh carik kat Japanese or supermarket kot....I gry google, ni dia link yan g you boleh check. Kat Japanese restaurant kat M'sia selalu ada Miso Soup...sedap

http://www.bluetreegallery.com/bluetreehouse_recipe_misosoup.htm

lhttp://www.bluetreegallery.com/bluetreehouse_recipe_misosoup.html

I selalu campur noodle kat dalam Miso Soup.

[ Last edited by  hirokuyumi at 23-9-2007 12:09 AM ]
1

View rating log

Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 23-9-2007 12:11 AM |All posts
Originally posted by sang_garang at 22-9-2007 10:54 PM
bleh tlg ta,mcmana na paste gambar kat forum neh???


Download pic you kat www.flickr.com

Lepas tu open your pic and click right mouse, click properties, copy address URL dia and paste kat sini. Walllaaaa

So far flickr yang paling cepat download gambar. Lain2 slow sikit.
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 23-9-2007 06:02 AM |All posts

Reply #9 hirokuyumi's post

poweerrr.....makaseh hiro (u hiro dlm mini siri heroes ke ??? season3 dan mula ke kat sana?)
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 23-9-2007 06:42 AM |All posts
Originally posted by sang_garang at 23-9-2007 06:02 AM
poweerrr.....makaseh hiro (u hiro dlm mini siri heroes ke ??? season3 dan mula ke kat sana?)


Dak eh.. ...I tak berapa ikut siri Heroes. Tapi DVD season2 dah keluar kat sini. Season3 belum start lagi. VERY SOON! I minat tengok 24. Tengah tunggu next season bulan January 2008.
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 23-9-2007 09:09 AM |All posts

Reply #2 hirokuyumi's post

pic ke4: 2 pokok renek yg dok tgh2 cam bukit tu, cam ade kt malaya.. ape name pkok tu yer? x nampak details... bunga die warna purple kalo x silap.. betui x hiro?
Reply

Props Report

Rank: 3Rank: 3

Post on 23-9-2007 09:46 AM |All posts

Reply #11 hirokuyumi's post

24 i tgk gak, kat sini da ada season6 kalau tak silap
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 23-9-2007 09:52 AM |All posts
Originally posted by sang_garang at 23-9-2007 09:46 AM
24 i tgk gak, kat sini da ada season6 kalau tak silap


Season 6 dah lama abih dah kat sini. Now ni kat sini tengah panas pasal "Gossip Girls"...same Director citer O.C. I tak pernah tengok, tapi ramai suka. Lagi satu Greys Anatomy...ntah ler, I ni yang orang minat, I berapa minat, mungkin lain taste kot.
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 23-9-2007 09:53 AM |All posts
Originally posted by mizahanan at 23-9-2007 09:09 AM
pic ke4: 2 pokok renek yg dok tgh2 cam bukit tu, cam ade kt malaya.. ape name pkok tu yer? x nampak details... bunga die warna purple kalo x silap.. betui x hiro?


Betul Miza...kalau berbunga, bunga dia purple. Pokok ni tahan sejuk, masa winter pun masih ada. Kat US banyak bunga kita yang 'liar' dan tumbuh dalam hutan, depa jual kat sini...macam pokok hati-hati dan sebagainya. Kalau kat kampung, kita boleh jumpa kat tepi sungai jek, sampai kat sini depa jual bukan main mahal.
1

View rating log

Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 23-9-2007 10:33 AM |All posts
patutla stghnye cam nampak familiar
Reply

Props Report

Post on 24-9-2007 08:30 AM |All posts

Reply #2 hirokuyumi's post

amboiii..lawanyer taman umah hang....:handshake:
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 9-11-2008 04:30 PM |All posts
Watch ur thoughts; they bcm words
Watch ur words; they bcm actions
Watch ur actions; they bcm habits
Watch ur habits; they bcm character
Watch ur character; it bcm ur your destiny

LUVINA
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 9-11-2008 09:58 PM |All posts
Originally posted by inayusof1 at 9-11-2008 04:30 PM
http://img370.imageshack.us/img370/536/landskaprumahsy4.jpg

http://img80.imageshack.us/img80/5826/homeneonusantaraok5.jpg
http://img80.imageshack.us/img80/homeneonusantaraok5.jpg/1/w240.png


Nampak kemas sangat taman kat umah ina..... ...sweet gitu....
aluns78.blogspot.com
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 10-11-2008 08:56 AM |All posts
Originally posted by razifah at 9-11-2008 09:58 PM


Nampak kemas sangat taman kat umah ina..... ...sweet gitu....



tq razifah   .. harap kat depan tu jer boleh letak pokok bunga pun..
Watch ur thoughts; they bcm words
Watch ur words; they bcm actions
Watch ur actions; they bcm habits
Watch ur habits; they bcm character
Watch ur character; it bcm ur your destiny

LUVINA
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 27-10-2009 02:43 PM |All posts
2# hirokuyumi

cantiknya rumah dan pokok pokok bunga yang didepan tu... Teruja kak pah tengok.. Tu yang bunga warna purple tu bunga butang ke..cantik betullah decoration depan rumah tu... very english look... ....
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 27-10-2009 02:53 PM |All posts
wah wah kakpah ni..taun lepas punya pon die leh korek lagiii..ganas tapi suke tengok yang kat Tx tu...bila la nak cross US gi belah west coast dari east coast niii???

Aishah
Kuantan dekat ngan TAXES (Chukai)  bukan TEXAS keh keh keh
Reply

Props Report

Rank: 8Rank: 8

Post on 27-10-2009 03:02 PM |All posts
22# aishah

ekekekeke tahun lepasnye gambar ke aishah..aduh ketinggalan ketapi betui kak pah ni... anyway, gambar tu tetap lawa..cantik pada mata kak pah.... i wish i had the same laman macam tu.... wah english habih kak pah rasa....
Reply

Props Report

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 21-7-2010 02:16 PM |All posts
Reply 7# sang_garang


   sy upload gambar kat facebook then copy gambar tu, paste kat cari.com.my...
flowers are useless without smell, moon is useless without night, mylife is useless without you...
Reply

Props Report

123Next
Return Post new threads
You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 19-12-2014 11:12 AM , Processed in 0.152835 second(s), 34 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top