CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
123Next
Return to list New
View: 36432|Reply: 53

GAMBAR-GAMBAR HALAMAN RUMAH

[Copy link]
Post time 21-7-2010 09:56 AM | Show all posts |Read mode

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

mummy masuk forum kediaman & halaman ni, nak cari kalau2 ada gambar2 menarik halaman rumah...tapi, takde...so mummy buat thread utk gambar2 halaman rumah...so, sesapa yg rumah dia ada cam garden ke, pond ke, atau ada tanam bunga2 yg simple2 pun xpe, leh la kita share kat sini...mummy tgh mencari idea nak hiaskan halaman rumah mummy tu...tak pandai sgt, tu yg mtk idea2 or gambar2 cth hiasan halaman rumah...baru2 ni kan ada floria kat putrajaya, mummy ada beli beberapa jenis bunga, cuma x reti camana nak hias n susun kat halaman tu...so, harap2 ada la yg sudi share gambar2 halaman rumah kat sini....
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2007 10:46 AM | Show all posts | Share

Merged : Idea Dekorasi Taman....

Post Last Edit by razifah at 21-7-2010 14:14

hi...

along teringin nk tgk dekorasi taman kt umah korang...mehlah tepek gambar kt sini...leh kita cuci mata...disamping berkongsi camner nk cantikkan lagi taman kt umah kita....

p/s merged
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2007 10:47 AM | Show all posts | Share

Zinnia





Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2007 12:04 PM | Show all posts | Share
cantiknye taman hiro..

pic yg ke4 terasa aman damai je menengokkan........

p/s: cantikla dinding+tiang u

[ Last edited by  mizahanan at 22-9-2007 12:07 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2007 01:52 PM | Show all posts | Share
Thanks Miza....I kemaruk berkebun 3 4 bulan lepas, balik keje, bunga, bunga, bunga, lepas tu tak larat, now ni cuma maintain cabut rumput dengan siram air hari2. I start berkebun 2 tahun lepas, baru belajar
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2007 02:47 PM | Show all posts | Share

Reply #4 hirokuyumi's post

buley saya taw rumah hiro kt mane?
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2007 10:54 PM | Show all posts | Share
I dok jauh Miza...kat Austin, Texas. Masa kat M'sia tak dak masa nak buat hobby, pasal kalau keje sampai malam, kat sini 9 to 5...tu yang bila balik still ada benda boleh buat lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2007 10:54 PM | Show all posts | Share
bleh tlg ta,mcmana na paste gambar kat forum neh???
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2007 12:06 AM | Show all posts | Share
Hiya, salah reply thread pulak...ni pasal miso soup I reply kat other thread....ignore okay.

----------------------------------------

Sang Garang, (garang ke? heheh),

I kat sini beli paste yang dah siap kat oriental store...tapi kat M'sia boleh carik kat Japanese or supermarket kot....I gry google, ni dia link yan g you boleh check. Kat Japanese restaurant kat M'sia selalu ada Miso Soup...sedap

http://www.bluetreegallery.com/bluetreehouse_recipe_misosoup.htm

lhttp://www.bluetreegallery.com/bluetreehouse_recipe_misosoup.html

I selalu campur noodle kat dalam Miso Soup.

[ Last edited by  hirokuyumi at 23-9-2007 12:09 AM ]

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2007 12:11 AM | Show all posts | Share
Originally posted by sang_garang at 22-9-2007 10:54 PM
bleh tlg ta,mcmana na paste gambar kat forum neh???


Download pic you kat www.flickr.com

Lepas tu open your pic and click right mouse, click properties, copy address URL dia and paste kat sini. Walllaaaa

So far flickr yang paling cepat download gambar. Lain2 slow sikit.
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2007 06:02 AM | Show all posts | Share

Reply #9 hirokuyumi's post

poweerrr.....makaseh hiro (u hiro dlm mini siri heroes ke ??? season3 dan mula ke kat sana?)
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2007 06:42 AM | Show all posts | Share
Originally posted by sang_garang at 23-9-2007 06:02 AM
poweerrr.....makaseh hiro (u hiro dlm mini siri heroes ke ??? season3 dan mula ke kat sana?)


Dak eh.. ...I tak berapa ikut siri Heroes. Tapi DVD season2 dah keluar kat sini. Season3 belum start lagi. VERY SOON! I minat tengok 24. Tengah tunggu next season bulan January 2008.
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2007 09:09 AM | Show all posts | Share

Reply #2 hirokuyumi's post

pic ke4: 2 pokok renek yg dok tgh2 cam bukit tu, cam ade kt malaya.. ape name pkok tu yer? x nampak details... bunga die warna purple kalo x silap.. betui x hiro?
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2007 09:46 AM | Show all posts | Share

Reply #11 hirokuyumi's post

24 i tgk gak, kat sini da ada season6 kalau tak silap
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2007 09:52 AM | Show all posts | Share
Originally posted by sang_garang at 23-9-2007 09:46 AM
24 i tgk gak, kat sini da ada season6 kalau tak silap


Season 6 dah lama abih dah kat sini. Now ni kat sini tengah panas pasal "Gossip Girls"...same Director citer O.C. I tak pernah tengok, tapi ramai suka. Lagi satu Greys Anatomy...ntah ler, I ni yang orang minat, I berapa minat, mungkin lain taste kot.
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2007 09:53 AM | Show all posts | Share
Originally posted by mizahanan at 23-9-2007 09:09 AM
pic ke4: 2 pokok renek yg dok tgh2 cam bukit tu, cam ade kt malaya.. ape name pkok tu yer? x nampak details... bunga die warna purple kalo x silap.. betui x hiro?


Betul Miza...kalau berbunga, bunga dia purple. Pokok ni tahan sejuk, masa winter pun masih ada. Kat US banyak bunga kita yang 'liar' dan tumbuh dalam hutan, depa jual kat sini...macam pokok hati-hati dan sebagainya. Kalau kat kampung, kita boleh jumpa kat tepi sungai jek, sampai kat sini depa jual bukan main mahal.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2007 10:33 AM | Show all posts | Share
patutla stghnye cam nampak familiar
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2007 08:30 AM | Show all posts | Share

Reply #2 hirokuyumi's post

amboiii..lawanyer taman umah hang....:handshake:
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2008 04:30 PM | Show all posts | Share
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2008 09:58 PM | Show all posts | Share
Originally posted by inayusof1 at 9-11-2008 04:30 PM
http://img370.imageshack.us/img370/536/landskaprumahsy4.jpg

http://img80.imageshack.us/img80/5826/homeneonusantaraok5.jpg
http://img80.imageshack.us/img80/homeneonusantaraok5.jpg/1/w240.png


Nampak kemas sangat taman kat umah ina..... ...sweet gitu....
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2008 08:56 AM | Show all posts | Share
Originally posted by razifah at 9-11-2008 09:58 PM


Nampak kemas sangat taman kat umah ina..... ...sweet gitu....



tq razifah   .. harap kat depan tu jer boleh letak pokok bunga pun..
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2009 02:43 PM | Show all posts | Share
2# hirokuyumi

cantiknya rumah dan pokok pokok bunga yang didepan tu... Teruja kak pah tengok.. Tu yang bunga warna purple tu bunga butang ke..cantik betullah decoration depan rumah tu... very english look... ....
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2009 02:53 PM | Show all posts | Share
wah wah kakpah ni..taun lepas punya pon die leh korek lagiii..ganas tapi suke tengok yang kat Tx tu...bila la nak cross US gi belah west coast dari east coast niii???

Aishah
Kuantan dekat ngan TAXES (Chukai)  bukan TEXAS keh keh keh
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2009 03:02 PM | Show all posts | Share
22# aishah

ekekekeke tahun lepasnye gambar ke aishah..aduh ketinggalan ketapi betui kak pah ni... anyway, gambar tu tetap lawa..cantik pada mata kak pah.... i wish i had the same laman macam tu.... wah english habih kak pah rasa....
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2010 02:16 PM | Show all posts | Share
Reply 7# sang_garang


   sy upload gambar kat facebook then copy gambar tu, paste kat cari.com.my...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

Pesanan penting Segala pendapat dan pandangan yang dikongsi di ruangan forum atau halaman yang berkaitan merupakan pandangan peribadi individu dan tidak sesekali mewakili pendapat/pandangan CARI. CARI juga tidak bertanggungjawab bagi setiap pandangan yang dikongsi. Oleh kerana forum beroperasi dalam waktu sebenar atau 'real time', CARI tidak, dan tidak dapat menapis sebarang bentuk penyampaian dari pengguna setiap masa, namun CARI menggalakkan setiap pengguna mengamalkan budi bicara serta budaya hormat-menghormati untuk tidak menggunakan sebarang perkataan yang menyalahi undang-undang, berbahaya, mengancam, kesat,mengganggu, memfitnah, kasar, lucah, mengeji, menceroboh privasi orang lain, bersifat kebencian, atau perkauman, etnik atau sebaliknya. CARI berhak untuk menahan dan/atau mengeluarkan mana-mana pautan yang berkemungkinan sebagai individu, entiti atau kumpulan yang berpotensi mewujudkan rasa malu dan fitnah. CARI juga berhak untuk menerima, edit dan / atau mengeluarkan apa-apa pautan yang dianggap tidak sesuai dalam mana-mana cara/keadaan/bentuk/situasi/kaedah.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Infonet

27-4-2015 06:33 AM GMT+8 , Processed in 0.156408 second(s), 13 queries , Gzip On.

Powered by Discuz! X3.2

© 2001-2013 Comsenz Inc.

Quick Reply To Top Return to the list