CARI Malay Forums

 Forgot Pass?
 Register

Facebook Login

Login by Facebook

Forum : Gosip |  Hiburan |  Isu Semasa & Politik |  Peristiwa |  Lawak & Santai |  Sukan |  Informasi |  Kesihatan |  Soal Jawab Agama |  Negeri & Negara
Wanita & Lelaki |  Cinta & Perhubungan |  Belia & Pengetahuan |  Komputer & Internet |  Hobi |  Buku & Penulisan |  Koleksi Gambar
English Channel |  தமிழ் மக்கள் |  Jual/Beli |  Maklum Balas |  CARI Rasmi |  Cari Contest
12345678910... 17Next
Return Post new threads
Show: 85134|Reply: 411

Kumpulan Rock tahun 80an dan 90an...

[Copy link]

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 21-11-2003 10:10 AM |All posts

To get Malaysia's most comprehensive information, news, life sharing here!
Register as a CARI member NOW!

Register Login or Facebook Login

Aku sajer je buka thread ni sebab nak tau ada tak antara korang yg ingat lagi kat kumpulan rock era 80an dan 90an...
banyak kumpulan yg telah lama pupus...cewahhh macam spesis ler plak
ader sesaper tak yg ingat lagi ker...
Reply

Props Report

Post on 21-11-2003 01:24 PM |All posts
bagi akulah kalau nak compare ngan group skang nih ok lagi group 80an & 90an tuh... group skang banyak lagu leleh.. bosan ah plak...
Reply

Props Report

Post on 21-11-2003 01:30 PM |All posts
sori2... sambung balik..... group dolu2 yg aku minat banyak... Samudera, Kris,Fotograf,Melissa,Visa,.... errr banyak dah lupa lah... tapi lagu2 diorang kalau dengar balik skang nih memang best...
Reply

Props Report

Challenger

pllllffttttsss!!!!!

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 21-11-2003 01:44 PM |All posts
lagu rock melayu era 80 - 90an memang sesedap... masa tu aku masih skolah menengah lagi... aku suka:

May = Sendiri, CIntamu Mekar Di Hati
Visa = Gerimis MEngundang
Black Rose = Penantian, Cinta Abadi
Olan = Cinta Bandar TAsik Selatan
Medicine = tika dan saat ini
Mega = Takdir dan Waktu


tak termasuk lagi Fotograf, Ekamatra dll
*My BLoG*
http://www.bloginbm.blogspot.com
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 21-11-2003 02:57 PM |All posts
Originally posted by CoKeLat-RaWkZ at 2003-11-21 01:44 PM:
lagu rock melayu era 80 - 90an memang sesedap... masa tu aku masih skolah menengah lagi... aku suka:

May = Sendiri, CIntamu Mekar Di Hati
Visa = Gerimis MEngundang
Black Rose = Penantian, C ...


memang pun....
lagu diaorang ni kalu dengar semula memang best....
kan banyak lagi cam kumpulan kris,melissa,gamma,crk dan byk lagi laa....

Reply

Props Report

Fighter

Je suis Musulman

Rank: 14Rank: 14Rank: 14Rank: 14

Post on 21-11-2003 02:58 PM |All posts
minat kumpulan damasutra...... suara bagio sedap........ (ingat tak iklan koko jelly? hehehe)
♫ Tarkan - "Adımı Kalbine Yaz" ♪
Reply

Props Report

Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15Rank: 15

Post on 21-11-2003 03:29 PM |All posts
kalau 80 & 90 an...aku minat wings, lefthanded dgn search je...
Reply

Props Report

syuhada_ain This user has been deleted
Post on 21-11-2003 09:52 PM |All posts
blackrose (paling minat dolu).. satu album lagu dia aku minat.. tapi sayang.. main muzik live kantoiii.. ingat mase diorang perdorm juara lagu dolu-dolu.. trus hilang respek aku.. tapi paling aku minat SHAHRIN.. kihut hooo...

damasutra - umpama mimpi dalam mimpi, dalam kembara asmara

mega - sekuntum bunga sakura, pasti,

BPR - dari sinar mata, dendam cinta seusia dunia, seriba tahun takkan mungkin,

ekamatra (dolu aku nyampah sebab macam leweh, skang aku suke plaks), pusara di lebuhraya, sentuhan kecundang,  

febians (penyanyi AMUKKK...) - untukmu sayang (minat giller), penantian

gersang (minat giler kat ACIS), bersama suara hati, suratan takdir, masih aku terasa, sunyi (sunyinya malam ini, tiada bulan tiada bintang..hehe..)..

MAY - cintamu mekar di hati (paling minat gilerr), gadis bertudung putih, sendiri,

medicine - tika dan saat ini (paling minat), rimba cintaku

XPDC - C.I.N.T.A, CT cinta kenangan silam

yang diorang nih satu-dua lagu je aku minat..sampai sekarang aku minat..

melissa - cinta untuk nabila
putra - kain cinta putih
tiara - kris
crk - cinta dan air mata
laksamana - gugurnya bunga cinta
meditasi - biar pedih kasih memajang
UG14 - bunga larangan

aku rase banyak lagi tapi aku tak berapa ingat..:bg:
Reply

Props Report

Rank: 6Rank: 6

Post on 22-11-2003 08:47 AM |All posts
aku suka
may-sketsa sebuah cinta
terra rossa-bunga angkasa (ali vokalis)
crossfire-realiti dan fantasi
Hero must cry...
Reply

Props Report

Rank: 7Rank: 7Rank: 7

Post on 22-11-2003 09:00 AM |All posts
Originally posted by syuhada_ain at 2003-11-21 09:52 PM:
blackrose (paling minat dolu).. satu album lagu dia aku minat.. tapi sayang.. main muzik live kantoiii.. ingat mase diorang perdorm juara lagu dolu-dolu.. trus hilang respek aku ...



tapi skang ni susah ler nak cari balik lagu2 diaorang...cause ader syarikat rakaman yg dah gulung tikar getah...
Reply

Props Report

syuhada_ain This user has been deleted
Post on 22-11-2003 12:46 PM |All posts
Originally posted by Qamarun at 22-11-2003 09:00 AM:
tapi skang ni susah ler nak cari balik lagu2 diaorang...cause ader syarikat rakaman yg dah gulung tikar getah...


tuh la pasal.. kaset aku beli dulu sumer dah hilang... hantu mane dah telan tah.. sekarang nih kat pasaran aku tengok banyak kompilasi slow rock tapi ada certain lagu tuh dah selalu sangat dikeluarkan.. naik boring plaks asyik-asyik lagu yang same dalam semua kompilasi.. syarikat NSR tak silap aku banyak keluarkan album2 rock lama-lama nih..
Reply

Props Report

Survivor

PENDEKAR LOK 7

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 23-11-2003 09:14 AM |All posts
Originally posted by syuhada_ain at 2003-11-21 21:52:
blackrose (paling minat dolu).. satu album lagu dia aku minat.. tapi sayang.. main muzik live kantoiii.. ingat mase diorang perdorm juara lagu dolu-dolu.. trus hilang respek aku ...




dorang ni arap je muka encem
tapi perform hancus....
masa rekording bukan depa yg main
sesionist yg mainkan....
boley dikatakan muzician tu dari kumpulan headwind
tu pasal arrangement cantek tapi sosah nak mereka tiru sebab dorang ni kategori biginners!!!
nampak tak?
antara mulia ngan tak...
Reply

Props Report

seek1u This user has been deleted
Post on 23-11-2003 09:53 AM |All posts
Terlampau banyak yg aku minta dan terlampau banyak yg aku nak citer kan.kekke

So bio kowang mulakan dulu la..ehhe..kalau ramai join dan post ni leh tahan lama..nanti aku join..hehe..

Pasal sebenonya dah ada 3 atau 3 therad camni..tp tak leh lama..pasal tak banyak yg join..:cry:

Tu yg kengkadang aku malas nak join..hehe
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 23-11-2003 11:02 AM |All posts
[quote]Originally posted by zz
Another BRICK In the Wall...
Reply

Props Report

seek1u This user has been deleted
Post on 23-11-2003 11:08 AM |All posts
Originally posted by adam75 at 23-11-2003 11:02 AM:
.....betulllllllllllllllll tu Dude..mula mula tu hangat ..lama sikit dah kurang dan mula lah nak lompat kat topik lain yang hangat.........

*errr... Ace Frehley..... mana dia seka ...


Hehehe..kan betul aku cakap..adam pun tau..hehe..kejap je..pastu..dah takde owang join..letih ooo..

Last2..naik citer terlampau

Pasal ace tu adam..die idop lagi..cuma susah nak contact die..sms pun die tak jawap..call pun tak angkat..nak buat camane:stp:

ps: ko ada no tipon ace ke adam..kalau takde..aku kasi hang..
Reply

Props Report

Rank: 10Rank: 10Rank: 10

Post on 23-11-2003 11:15 AM |All posts
[quote]Originally posted by zz
Another BRICK In the Wall...
Reply

Props Report

Rank: 9Rank: 9Rank: 9

Post on 23-11-2003 11:38 AM |All posts
makcik dulu minat habis kat gersang. masih aku terasa.....
Peliharalah persahabatan di antara kita
Reply

Props Report

Challenger

CARI sirap legend~

Rank: 13Rank: 13Rank: 13Rank: 13

Post on 23-11-2003 01:02 PM |All posts
band 80-an 90-an dulu2 memang best2...lagu jiwang2 pon tetap best...aku minat iklim suci dalam debu ngan antara gadis dinamik...band skarang ni kalau buat lagu terover plak jiwangnya sampai aku jadi menyampah....
Reply

Props Report

syuhada_ain This user has been deleted
Post on 23-11-2003 08:24 PM |All posts
Originally posted by BENTARA at 23-11-2003 09:14 AM:
dorang ni arap je muka encem
tapi perform hancus....
masa rekording bukan depa yg main
sesionist yg mainkan....
boley dikatakan muzician tu dari kumpulan headwind
tu pasal arrangement cantek t ...


hehe.. itu lah pasal.. memang tang muke cute dan bergaya kat majalah, kumpulan rock lain memang takleh nak lawan blackrose. tapi tang main muzik live memang tak berape boleh nak pakai sangatlah pendek kata..

tapi anggota blackrose (mario) yang cipta lagu2 dalam album diorang bleh tahan gaks.. btol ker lagu2 tuh pun diorang cipta atau cilok punye.. hehe.. jahat aku..

lagik satu kumpulan rock yang bersandarkan kepada wajah CUTE ialah kumpulan GERSANG.. tapi GERSANG nyanyi+main muzik live aku tak berapa ingat sangat ok ke tak ok pasal masa tuh aku kecik lagik.. kecik-kecik aku pun pandai dah minat kat ACIS..
Reply

Props Report

Rank: 12Rank: 12Rank: 12

Post on 23-11-2003 10:05 PM |All posts
Kump rock sekarang pun ada yg. nyanyi lagu best gak. Contohnya, kump. baru, Akar. Aku suka lagu Biar Betul nyanyian diorang tuh. Korang tak suka ke? :re:
Reply

Props Report

Deactivate

Bintang Di Surga

Post on 23-11-2003 10:16 PM |All posts
Originally posted by musafir_lalu at 22-11-2003 08:47 AM:
aku suka
may-sketsa sebuah cinta
terra rossa-bunga angkasa (ali vokalis)
crossfire-realiti dan fantasi


terra rossa - gering..
Qiara, mega etc...
penah dgr lagu mutiara dr grup nama mutiara gak?
eh ali xpdc dr terra rossa kan?
ke silap inpo?

[ Last edited by QueenLove on 23-11-2003 at 10:19 PM ]
HiDuP TeRLaLu SiNGKaT uNTuK KaMu LeWaTKan TaNPa MeNCuBa CiNTaKu
Reply

Props Report

seek1u This user has been deleted
Post on 24-11-2003 02:53 AM |All posts
Originally posted by adam75 at 23-11-2003 11:15 AM:
dulu ada dia kasi aku no tu..tapi mana aku letak tah,tau ler kalau member jantan punya no phone..selalu hilang tapi kalau awek punya jamin selamat....

Pulak....

Kalau nak no fon die..sound la e..hehe..

banda paling aku minat..mustilah SEARCH
Reply

Props Report

seek1u This user has been deleted
Post on 24-11-2003 02:55 AM |All posts
Originally posted by senahsirap at 23-11-2003 01:02 PM:
band 80-an 90-an dulu2 memang best2...lagu jiwang2 pon tetap best...aku minat iklim suci dalam debu ngan antara gadis dinamik...band skarang ni kalau buat lagu terover plak jiwangnya sampai aku jad ...

Senah dulu punya banda main slow rock..tu yg pling tu..

yg banda sekarang..main lagu ROCK MELELEH-LELEH
Reply

Props Report

seek1u This user has been deleted
Post on 24-11-2003 02:57 AM |All posts
Originally posted by QueenLove at 23-11-2003 10:16 PM:
terra rossa - gering..
Qiara, mega etc...
penah dgr lagu mutiara dr grup nama mutiara gak?
eh ali xpdc dr terra rossa kan?
ke silap inpo?

yup..ali mmg ex terra rossa yg popular ngan lagu hit dowang..bunga angkasa..

masa memula nak naik dulu, ali tiru sore amy search..hehe
Reply

Props Report

syuhada_ain This user has been deleted
Post on 24-11-2003 10:57 AM |All posts
Originally posted by QueenLove at 23-11-2003 10:16 PM:

penah dgr lagu mutiara dr grup nama mutiara gak?


ha'ah.. tajuk lagu+nama kumpulan=MUTIARA..

tapi aku ingat-ingat lupe lagu dia..
vokalis dia yang sore serak-serak basah tuh ker aar? :stp:
Reply

Props Report

You need to login first Login | Register Facebook Login

Important Notice: The views and opinions expressed on the forum or the related pages are of the owner alone, and are not endorsed by CARI, nor is CARI responsible for them. Due to the nature of the Internet forum is in real time, CARI does not, and can not censor any submission, but asks that each user use discretion and respect for other users, and does not contribute any word that is unlawful, harmful, threatening, abusive, harassing, tortious, defamatory, vulgar, obscene, libelous, invasive of another's privacy, hateful, or racially, ethnically or otherwise objectionable. CARI reserve the right to withhold and/or remove any link that might possibly hold an individual, entity or group ridicule, potential embarrassment or potential defamation. CARI also reserves the right to accept, edit and/or remove any link that is deemed inappropriate in any way.
Hosted by

Archiver|Mobile|CARI Malay Forums

GMT+8, 22-12-2014 11:36 PM , Processed in 0.153706 second(s), 29 queries , Gzip On.

Powered by Discuz!

© 2001-2012 Comsenz Inc.

Top