CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 2537|Reply: 7

CHECKLIST untuk buka Warung.

[Copy link]
Post time 6-1-2020 12:22 PM | Show all posts |Read mode
Salam sejahtera semua.

Ada sesiapa kat sini yang ada usahakan perniagaan warung/kedai makan?
Nak minta tolong senarai barang/perkara yang perlu ada untuk memulakan operasi warung/kedai makan.

Jenis perniagaan : Warung/kedai makan.
Lokasi : Tepi jalan utama
Tapak : bekas bengkel motor ( Saiz tapak : 25kaki X 20kaki)
Menu utama : Pagi:-Roti canai,  Tengah hari:-Nasi campur 3-5 jenis lauk, Petang:-Laksa/cucur udang, Minuman
Waktu perniagaan : 7pagi -7malam

Kalau dapat sertakan sekali kos-kos yang terlibat lagi bagus. Terima kasih saya dahulukan.

* Kalau ada apa2 cadangan saya amat alu2 kan sebab saya baru nak bertapak belum ada pengalaman dan nak mulakan dengan skala kecil dahulu.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-1-2020 01:02 PM | Show all posts
letak mira filzah tebar roti canai 5 hari insya allah petang sampai subuh penuh orang datang.
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2020 02:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Cuba tanya @lazim , dia buka kedai mkn
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2020 05:26 PM From the mobile phone | Show all posts
najib888 replied at 6-1-2020 02:16 PM
Cuba tanya @lazim , dia buka kedai mkn

Suntikan rm70 seorang utk 3 tahun
Khursus pengurusan makanan rm50 seorang selamanya rasanya
Lesen majlis
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2020 05:28 PM From the mobile phone | Show all posts
3 benda yg iols nyatakan di atas amat penting. Klu ada bnda ni niaga celah mn pon blh asalkn xde sapa report sbg mngganggu.
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2020 05:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols cadang ns lemak mesti ada sbg menu wajib bangsa melayu

Sulamkan dgn mee, bihun, nsi goreng lambak.. mee bihun ni penting utk cover cost sbb modal x tinggi. Klu hrp roti canai sja ssh nk untung sbb roti canai murah sgt.

Sediakn lauk jgk utk srapan, mcm telur goreng, ayam goreng, telur sambal @ sosej sambal. Lauk2 berharga marhaen utk mkn dgn ns lemak. Lauk yg akn bg extra klu hrp ns lemak shj kurang untung.

Utk mkn tgh hari, kne bt byk jenis serba sikit pon xpe tp at least 10 jns. Sbb naluri plggan suka tgk byk pilihan.

Peti ais mesti ada. Lauk Yg tak habis simpan dlm bekas kedap udara masuk peti ais. Lauk boleh recycle ke hr kedua. Cth ikn grg blh transform jadi ikan msk kicap, sambal @ taucoo. Aym grg blh transform mcm2.
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 6-1-2020 05:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Pndapat iols bagus tumpukan pada sarapan & lunch. Fokus pd nasi campur. Laksa ni biasa xbyk dpt jual melainkn klu dh femes betul.
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2020 11:32 PM From the mobile phone | Show all posts
TT jgn lupa amek injection thypoid. Wajib tu klu majlis check.

Lain lain tu beli asas dulu.. nnt upgrade. If can pakai apron and topi okeh.. nampak clean and style. Topi chef tuuu... and trandmark warung tu signature dish roti canai ke? then kena gantung bannerla... if can 5km dah letak.. ayat catchy la..... lagi 5km anda akan nampak warung xxxxx sedap bla bla.. hehehe ayat urban la.. ke apa apa.. gud luck
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

26-11-2024 10:59 AM GMT+8 , Processed in 0.097624 second(s), 24 queries , Gzip On, Redis On.

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list