|
[SIHIR PELARIS]restoran pun ada membela ke?
[Copy link]
|
|
leylapple posted on 13-6-2014 12:01 PM
yang kat tepi masjid tu la.. yang ada setgh ada bumbung, ada setgh tak..
dah lama takder kat si ...
Oooo.. patut qt rasa x sedap... tapi kwan qt kata sedap.. kami bgaduh lagi...
lagi satu.. ada setengah orang kan.. indikator sedap dia ialah bila ramai orang dan ada cina makan.. sbb bagi mereka.. sbb sedaplah orgramai.. n cina ni pandai pilih makan... yg sedap2 jer dia masuk..
tapi bagi qt.. x suka pegi kedai ramai org... leceh... lambat... klu kdai ramai jer.. qt akan cari kdai x ramai org... |
|
|
|
|
|
|
|
cubby_qt posted on 13-6-2014 12:10 PM
Oooo.. patut qt rasa x sedap... tapi kwan qt kata sedap.. kami bgaduh lagi...
lagi satu.. ada s ...
sedap ker?
i tak rasa sedap pun... dahla mintak air milo dikasi air tahapapapatah.. rasa mcm coklat basik..
pastu air coke dimintak, kasik cola jenama siti cola la...king cola la...
|
|
|
|
|
|
|
|
leylapple posted on 13-6-2014 12:12 PM
sedap ker?
i tak rasa sedap pun... dahla mintak air milo dikasi air tahapapapatah.. rasa mcm co ...
Hahahahaha... kawan qt yg kata sedap.. qt x rasa sedap pon.... hehehehehe |
|
|
|
|
|
|
|
aku penah sembang2 dengan tokei kedai makan yang dekat ngn ofis aku ni. dia claim org suka dengki kedai makan dia. mana2 dia meniaga mesti ada yang dengki. hantar macam2 sampai regular customer pun dah jarang datang kedai dia. jumpa ustat untuk pulih kedai pun orang still nak menghantar jugak. tapi, knowing masakan kedai makcik ni, aku paham kenapa orang tak datang kedai dia. masakan biasa2 je. pastu harga mahal tak patut pulak tu. bila customer tegur mahal cakap lak kita tanak sokong bisnes melayu. bukan masalah tak sokong bisnes melayu, tapi kalau sekali makan tengah hari kena charge RM10 hari2 pengsan la. bukannya sebab hantu setan sangat pun yg jadi punca bisnes dia tak kencang. tapi tak tau la kot betul ada yg menghantar kan. |
|
|
|
|
|
|
|
kalau kedai tu kotor, penjual sombong nak mati dan makanan biasa2 je tapi orang berduyun ngalahkan satu stadium makan kat situ, sangat ikan baunya, okay |
|
|
|
|
|
|
|
Dugaan org meniagga ni Ada macam2 jenis. Tak Ada org yg mendengki lain pulak cerita sakitnya. Customer punye feel pon Ada yg macam2 ragamnya. Nk meniagga ni kena pandai selok belok utk urus customer, makanan kebersihan kebajikan Dan macam2. Berat sebenarnya. Kadang2 Ada je jenis peniaga yg tak ikhlas Dan hanya pentingkan keuntungan Dari kuantiti n kualiti.
Kadang2 org kita sendiri tak support |
|
|
|
|
|
|
| |
|