CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Close/Open Add Fav (18) |

Internet Service & Networking Td:0|Th:4666|Rank:19 

Moderator: aziz79


Selamat datang ke BOD INTERNET SERVIS DAN NETWORKING. Anda di sini untuk berbincang atau bertanya pasal masalah yang berlaku di forum CARI .Di sini ada sedikit peraturan yang perlu anda patuhi. Jika peraturan tersebut tidak dipatuhi mungkin kredit anda dipotong atau anda akan diberikan AMARAN.

1. Hanya topik/thread yang sesuai dan berkaitan dibincangkan disini. Jika tidak sesuai MODERATOR menutup/memindahkan tanpa sebarang notis. Sebolehnya gunakan fungsi 'search' dahulu sebelum membuka sebarang topik/thread. Jika anda mempunyai cerita berkaitan dengan topik yang sedia ada, sila post di topik tersebut tanpa perlu membuka topik baru.KECUALI jika anda ingin menceritakan kisah bersambung tentang anda atau kisah berkaitan pengalaman anda sendiri (pastinya bukan hanya 1 cerita daripada anda di dalam thread tersebut).


2. Sila gunakan perkataan atau ayat yang mudah difahami forumer lain. Jika boleh jangan gunakan bahasa SMS  di dalam posting anda. Jika anda mengambil cerita/gambar/info dari web atau blog lain, SILA BERIKAN KREDIT.

3 Jika anda meminta tolong dari forumer untuk mendapatkan pertolongan atau apa yang berkaitan, sebarang RISIKO/KERUGIAN adalah di bawah tanggungjawab anda sendiri. Pihak Cari Forum tidak akan bertanggungjawab jika anda mendapat KESULITAN walaupun anda mengenali individu tersebut melalui forum ini.

4. Pihak , SuperModerator ,Moderator atau pihak Cari akan berusaha menjawab segala pertanyaan anda.  Namun former diminta bersabar kerana kemungkinan jawapan anda akan lambat dilayan dan ini semuanya bergantung pada soalan anda.


5. Tidak dibenarkan berborak kosong di setiap topik/thread. Silalah berborak di thread yang telah disediakan.

6. Elakkan dari melakukan kesalahan seperti :


- Advertisement/ Scam/ Spam
- Disrespect/ Insult/ Rude
- Hostile/ Vulgar Languages
- Multiple Posting/ Same Thread
- Name Calling/ Personal Attack
- Problematic Avatar/ Signature
- Provocation/ Sarcasm/ Racist
- Political Issue


6. Forumer DILARANG KERAS untuk membuka thread/membuat post yang mengandungi:

- Link ke website/blog milik peribadi, . Sila gunakan board berkaitan untuk mempromosikan website/blog anda.
- Iklan tentang jual beli. Sila gunakan board Jual Beli/Classified untuk urusan/pengiklanan anda.
- Unsur-unsur spam, dengan niat untuk 'bump' atau 'up'kan thread. Contoh : 'check in', 'bookmarked' dll

SEBARANG PERMASALAHAN/PERTANYAAN/KEMUSYKILAN, Sila berhubung secara Private Message dengan MOD atau SMOD bertugas.

SELAMAT BERFORUM
 
Hide sticky threads File Recovery Software ... - [Read permissions 2]digest  ...23
rhoyo    |   19-7-2004 05:12 PM    |   View:65583   |   Reply:47    |   Likes: 0
Royalty77 15-5-2023 05:42 PM This Category
  Forum Thread   
 
What is the Flashloan bot? Newbie Thread New
TessaBlogs    |   20-6-2024 09:28 PM    |   View:2780   |   Reply:0    |   Likes: 0
TessaBlogs 20-6-2024 09:28 PM
 
Cara-cara nak tonton siaran TV dan Astro online secara percuma Newbie Thread attach_img recommend agree  ...2
khairulikhwan    |   4-7-2021 12:20 AM    |   View:30606   |   Reply:30    |   Likes: 37
khairulikhwan 18-6-2024 12:41 PM
 
Website untuk rekabentuk laman web percuma Newbie Thread recommend
sinsin88    |   2-1-2015 03:30 PM    |   View:7440   |   Reply:3    |   Likes: 54
Ytee 17-6-2024 01:27 PM
 
VPN for firestick Newbie Thread recommend
EugK    |   30-6-2022 08:18 PM    |   View:4683   |   Reply:13    |   Likes: 3
carriagtracking 16-6-2024 08:23 AM

ADVERTISEMENT


 
Official - Yoodo will be discontinued on 29 August 2024 attach_img recommend
khairulikhwan    |   17-5-2024 01:30 PM    |   View:13858   |   Reply:3    |   Likes: 1
dewi_rina 27-5-2024 10:24 AM
 
Internet berkelajuan tinggi = Perniagaan anda sentiasa terhubung Newbie Thread
siewlai98    |   26-5-2024 10:19 PM    |   View:24202   |   Reply:0    |   Likes: 0
siewlai98 26-5-2024 10:19 PM
 
15 Photo Editor Online Percuma Terbaik recommend agree
vectorism    |   12-2-2019 06:09 PM    |   View:14285   |   Reply:4    |   Likes: 82
Harrypatel 11-5-2024 01:53 AM
 
Internet Service Provider (ISP) Malaysia digest agree  ...23456
skycrew    |   22-12-2006 08:13 PM    |   View:59638   |   Reply:104    |   Likes: 0
Sherri1 8-5-2024 07:17 PM
 
SyokTV - Online Streaming TV  ...2
Zep    |   22-9-2006 08:36 AM    |   View:13034   |   Reply:30    |   Likes: 0
khairulikhwan 22-4-2024 03:51 PM
 
Twitter ganti logo burung kepada X agree
Raline    |   24-7-2023 10:43 PM    |   View:2169   |   Reply:0    |   Likes: 0
Raline 24-7-2023 10:43 PM
 
Threads didakwa ‘kuat makan bateri’ agree
Raline    |   12-7-2023 04:25 PM    |   View:2050   |   Reply:0    |   Likes: 0
Raline 12-7-2023 04:25 PM
 
Saingan Twitter, Threads raih 100 juta pelanggan dalam 5 hari agree
Raline    |   10-7-2023 11:18 PM    |   View:2018   |   Reply:0    |   Likes: 0
Raline 10-7-2023 11:18 PM
 
GEMPAR!! TikTok sumber pendapatan baharu pengguna agree
Raline    |   16-6-2023 03:04 PM    |   View:2138   |   Reply:1    |   Likes: 0
Raline 16-6-2023 03:07 PM
 
Kini Anda Boleh Memuat-Turun Data Berkaitan Sejarah Carian Google Anda recommend
Nusantara77    |   21-4-2015 08:55 AM    |   View:5422   |   Reply:2    |   Likes: 2
linaharshley 15-6-2023 06:31 PM
 
error wordpress recommend
unguviolet81    |   12-3-2014 09:22 PM    |   View:5439   |   Reply:4    |   Likes: 1
erlangzero 14-6-2023 01:48 AM
 
Restore old YouTube layout attach_img recommend agree
ChildrenOfBodom    |   16-11-2020 01:26 PM    |   View:7251   |   Reply:15    |   Likes: 3
erlangzero 14-6-2023 01:01 AM
 
Cara ‘Boost’/Stabilkan Signal Rangkaian Bermasalah Untuk Melajukan Internet attachment recommend  ...2
trunks    |   22-11-2020 06:06 PM    |   View:15086   |   Reply:36    |   Likes: 7
erlangzero 14-6-2023 12:59 AM
 
MAYBANK???! recommend  ...2
drebartaxi    |   3-3-2009 10:41 PM    |   View:10294   |   Reply:27    |   Likes: 128
erlangzero 14-6-2023 12:54 AM
Follow Us
 
Yahoo Problem
adlismel    |   16-11-2007 06:26 PM    |   View:4069   |   Reply:7    |   Likes: 0
Toliver 26-5-2023 04:59 AM
 
telco/internet apa yang bagus untuk business online? recommend agree  ...2
fai00    |   29-6-2022 03:21 PM    |   View:6610   |   Reply:25    |   Likes: 4
AraBellaJuan87 6-3-2023 09:51 AM
 
Urgent... buat LAN Cable recommend
bayi    |   15-10-2006 10:22 AM    |   View:5838   |   Reply:18    |   Likes: 22
geForceFX 28-1-2023 04:49 PM
 
Beberapa mod sistem persidangan recommend
Mr.Chen    |   10-5-2022 05:45 PM    |   View:3582   |   Reply:1    |   Likes: 1
Mr.Chen 5-1-2023 09:03 AM
 
yahoo mail error code ET-5006 Newbie Thread attach_img recommend
haizamm    |   10-10-2020 08:44 AM    |   View:8099   |   Reply:4    |   Likes: 1
petergroft 28-12-2022 04:38 PM
 
5G Dah Start Guna 5G?? YES & Unifi x Boleh
matseh    |   16-12-2022 09:20 AM    |   View:2759   |   Reply:1    |   Likes: 0
aziz79 23-12-2022 12:32 PM

ADVERTISEMENT


 
Tak Perlu Tukar Mata Wang, TnG eWallet Kini Boleh Digunakan Di China agree
Raline    |   9-11-2022 04:05 PM    |   View:2908   |   Reply:0    |   Likes: 0
Raline 9-11-2022 04:05 PM
 
WhatsApp alami gangguan, punca belum dikenal pasti agree
Raline    |   25-10-2022 05:07 PM    |   View:2926   |   Reply:1    |   Likes: 0
trunks 29-10-2022 06:18 AM
 
Google Adsense  ...2
xoxo12    |   26-7-2013 03:30 PM    |   View:12957   |   Reply:33    |   Likes: 0
trunks 29-10-2022 05:18 AM
 
Microsoft Visual Basic 6 Tutorials recommend
miss_kitab    |   20-11-2006 03:30 PM    |   View:7806   |   Reply:14    |   Likes: 10
Akshay_M 22-10-2022 10:24 PM
 
TUNE...ada pengguna tune kat sini recommend
noris75    |   11-6-2015 04:29 PM    |   View:5252   |   Reply:0    |   Likes: 1
noris75 16-10-2022 02:04 AM
 
Sokongan Opera Turbo Diperkenalkan Pada Pelayar Web Opera Di Android recommend
Nusantara77    |   29-4-2015 09:39 AM    |   View:6519   |   Reply:0    |   Likes: 1
Nusantara77 13-10-2022 09:32 PM
 
Google X Dilaporkan Sedang Membangunkan Teknologi Untuk Menambah-Baik Bateri recommend
Nusantara77    |   14-4-2015 06:05 PM    |   View:4886   |   Reply:0    |   Likes: 1
Nusantara77 13-10-2022 09:32 PM
 
Dictionary menggunakan vb. minta tolong kepada yang mahir. recommend
moltenx    |   8-3-2012 01:00 PM    |   View:7617   |   Reply:14    |   Likes: 51
naz0203 16-9-2022 01:11 AM
 
Transfer old whatsapp chats ke phone baru attach_img recommend agree
krustykrab    |   2-8-2022 08:44 PM    |   View:3916   |   Reply:13    |   Likes: 1
krustykrab 25-8-2022 07:27 PM
 
Boost app bagi RM5 free?
kimchibuu    |   28-7-2022 01:27 PM    |   View:3484   |   Reply:5    |   Likes: 0
JohnKlein94 29-7-2022 05:56 PM
 
Tiga mata pengalaman untuk membantu anda memilih peralatan persidangan video yang betul attach_img recommend
Mr.Chen    |   11-5-2022 05:47 PM    |   View:3865   |   Reply:3    |   Likes: 2
Mr.Chen 29-7-2022 05:49 PM
 
iklan nuffnang recommend
missima    |   23-11-2010 01:55 PM    |   View:10381   |   Reply:3    |   Likes: 132
mtbink.com 23-7-2022 06:01 PM
 
Pengendali mudah alih komited realisasikan 5G attach_img recommend agree
Raline    |   17-3-2022 11:38 PM    |   View:4224   |   Reply:7    |   Likes: 1
kakakyee 13-7-2022 09:39 PM
 
How do I choose a platform?
Hermut1    |   9-11-2021 12:07 AM    |   View:5058   |   Reply:1    |   Likes: 0
Yaros8877 11-7-2022 05:45 AM
 
internet calendar sharing (ical ics file) recommend
yowa2    |   22-11-2017 08:56 AM    |   View:5783   |   Reply:0    |   Likes: 53
yowa2 10-7-2022 10:22 PM
 
Berapa lama lagi telco akan mengeksploitasi rakyat demi keuntungan? Newbie Thread attach_img recommend
lcmsandy    |   26-12-2021 02:20 PM    |   View:5409   |   Reply:11    |   Likes: 3
batkoo88 10-7-2022 11:32 AM
 
Facebook On This Day – Memaparkan Memori Dan Kemaskini Anda recommend
Nusantara77    |   25-3-2015 11:17 AM    |   View:7824   |   Reply:0    |   Likes: 117
Nusantara77 8-7-2022 11:32 PM
 
Peralatan persidangan sains popular, cara memilih peralatan persidangan attach_img recommend
Mr.Chen    |   9-5-2022 06:09 PM    |   View:3669   |   Reply:2    |   Likes: 1
Mr.Chen 5-7-2022 11:57 PM
 
Free unlimited internet? recommend  ...23
jolin901    |   3-10-2019 03:57 PM    |   View:15160   |   Reply:41    |   Likes: 2
Palabis 29-6-2022 06:25 PM
 
DNS Redirect/Forwarding
firdaruddin    |   24-5-2021 10:33 AM    |   View:5406   |   Reply:3    |   Likes: 0
Akshay_M 28-6-2022 05:58 PM
 
Ookyo ni macam best je. Untuk kaki internet. attach_img recommend  ...2
Lagubestbest    |   6-12-2017 05:40 AM    |   View:13529   |   Reply:21    |   Likes: 9
cap_ayam 24-6-2022 06:42 PM
 
Apakah fungsi peralatan persidangan sistem persidangan? attach_img recommend
Mr.Chen    |   10-5-2022 05:35 PM    |   View:3614   |   Reply:2    |   Likes: 1
Mr.Chen 12-6-2022 01:39 PM
 
Aplikasi untuk Menjana Wang dari HP recommend
ubhe96    |   4-12-2021 03:25 PM    |   View:3928   |   Reply:0    |   Likes: 1
ubhe96 12-6-2022 12:37 PM
 
Plan mana sdap buat streaming netflix? Viu? Newbie Thread recommend  ...2
Esham    |   25-10-2021 09:05 AM    |   View:7566   |   Reply:34    |   Likes: 1
lurkingaround 8-6-2022 04:04 AM
 
Cara Membuat Wang daripada TikTok: Ditaja untuk Menderma
ubhe96    |   4-12-2021 03:29 PM    |   View:3695   |   Reply:1    |   Likes: 0
adila39 18-3-2022 10:28 AM
Next »

Quick post

You can still enter 200 characters
You have to log in before you can post Login | Register

Points Rules


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

21-6-2024 04:03 AM GMT+8 , Processed in 0.059109 second(s), 119 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top Return to the forum