CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Masalah Peribadi
Close/Open Add Fav (165) |

Masalah Peribadi Td:0|Th:7011|Rank:30 

Moderator: adila39
PERATURAN  BOD MASALAH PERIBADI







1.  Forumer yang ingin membuka thread mestilah menulis dengan jelas masalah mereka di post pertama thread.  Moderator mungkin mengambil tindakan menutup mana-mana thread yang ditulis terlalu ringkas atau yg menggunakan bahasa sms atau ejaan yang sukar difahami.

2.  Forumer hanya dibenarkan membuka thread menceritakan masalah peribadi mereka sendiri sahaja.  Thread berkenaan masalah peribadi orang lain atau yang tidak secara langsung melibatkan tuan thread akan ditutup.

3.  Forumer juga TIDAK DIBENARKAN MEMBUKA THREAD untuk tujuan soal selidik, aduan pendapat atau luahan perasaan kerana bod & thread telah pun tersedia khas untuk tujuan sedemikian.  Selain itu, forumer juga tidak perlu membuka thread untuk bertanya masalah-masalah yang terlalu remeh atau yang berbentuk umum.

4.  Forumer yang telah membuka thread mestilah bertanggungjawab memantau thread  mereka supaya tidak lari dari tujuan asal ia dibuka.  Sekiranya thread bertukar menjadi tempat berborak atau tempat bergaduh, tindakan penutupan thread mungkin dibuat.

5.  Forumer juga tidak dibenarkan berborak dimana-mana thread kecuali di thread borak khas yg telah disediakan.  Forumer yang secara berterusan mengganggu thread dengan post-post borak yang tidak berkaitan mungkin akan dikenakan tindakan bergantung pada pertimbangan moderator.


Untuk membaca peraturan forum, Sila klik  Peraturan Cari Forum
 
Hide sticky threads MOD ONLY - [Read permissions 101]digest  ...23456..49
sourplum    |   18-1-2006 03:30 PM    |   View:3119   |   Reply:965    |   Likes: 0
AceHand 3-8-2023 12:42 AM Everywhere
 
Hide sticky threads ~PERATURAN BOD PP : Baca ni dulu sebelum buka thread ~
sourplum    |   26-12-2010 05:53 PM    |   View:82376   |   Reply:2    |   Likes: 1
juju_amin84 16-4-2013 06:42 PM
 
Hide sticky threads Mod Online digest  ...23456..13
sourplum    |   27-3-2008 03:00 PM    |   View:175689   |   Reply:241    |   Likes: 0
didactic 29-5-2023 02:25 PM
  Forum Thread   
 
Volume 2 - Jangan Berborak}Apa Korang Rasa Hari Ni ..Sedang fikir apa? Sedih? H attach_img recommend heatlevel agree  ...23456..64
rospinki    |   31-7-2021 07:24 AM    |   View:88564   |   Reply:1279    |   Likes: 115
_kelly 18-4-2024 10:56 AM
 
Umur dh 40 lebih, belum berkahwin - Red flag ke? agree  ...2
nhao    |   1-4-2024 10:09 AM    |   View:6014   |   Reply:27    |   Likes: 0
nhao 16-4-2024 12:23 PM
 
Update #41 Baru pindah perumahan baru tapi jiran dah start berpuak recommend  ...23
lizsha    |   31-8-2022 10:12 AM    |   View:7591   |   Reply:50    |   Likes: 1
wafeloren 15-4-2024 01:24 PM
 
Suami jadi rider Newbie Thread recommend agree  ...234
mummilizza    |   20-6-2022 09:41 AM    |   View:9672   |   Reply:75    |   Likes: 1
wafeloren 15-4-2024 01:16 PM

ADVERTISEMENT


 
jom share pengalaman dealing with evil eyes
flowerhit    |   2-1-2024 11:11 PM    |   View:26322   |   Reply:5    |   Likes: 0
wafeloren 15-4-2024 01:08 PM
 
berat jodoh digest agree  ...23456
padi    |   7-5-2007 10:02 PM    |   View:19980   |   Reply:105    |   Likes: 0
MinahMalang 13-4-2024 04:31 PM
 
Pointer rendah Newbie Thread  ...234
momo816    |   12-3-2017 10:01 AM    |   View:13708   |   Reply:60    |   Likes: 0
MinahMalang 13-4-2024 10:56 AM
 
belum ade jodoh heatlevel  ...23456..84
carnationputih    |   24-10-2010 01:35 AM    |   View:116658   |   Reply:1667    |   Likes: 0
MinahMalang 12-4-2024 10:58 AM
 
Mertua Miskin vs Kaya digest recommend agree  ...23456..26
anony-mous    |   1-10-2020 04:37 PM    |   View:70224   |   Reply:506    |   Likes: 4
midori888 12-4-2024 05:48 AM
 
Demotivated & jodoh  ...2
mencaribahagia    |   7-11-2020 12:28 PM    |   View:4952   |   Reply:24    |   Likes: 0
MinahMalang 4-4-2024 01:02 PM
 
Tak layakkah aku dpt kerja yg elok? Newbie Thread attach_img recommend  ...23456..7
mencaribahagia    |   23-8-2020 11:47 PM    |   View:24340   |   Reply:130    |   Likes: 1
MinahMalang 3-4-2024 11:12 AM
 
Bila aku jadi orang tengah
nasbab86    |   14-9-2023 10:17 AM    |   View:3661   |   Reply:14    |   Likes: 0
keranda.terbang 29-3-2024 02:11 PM
 
Suami Kaki Blue Newbie Thread recommend  ...23456
suzenna    |   6-12-2014 01:06 PM    |   View:52850   |   Reply:113    |   Likes: 1
keranda.terbang 29-3-2024 02:11 PM
 
Sentiasa takde semangat  ...234
Buritan    |   13-9-2023 05:56 PM    |   View:6166   |   Reply:64    |   Likes: 0
keranda.terbang 29-3-2024 02:10 PM
 
EDISI dapat kacangs! - My motto TODAY / matlamat anda hari ini. attach_img agree  ...23456..8
adila39    |   12-1-2022 08:33 AM    |   View:10897   |   Reply:150    |   Likes: 0
keranda.terbang 29-3-2024 02:09 PM
 
Kahwin dua atau berpisah? Update #111- meols nak cerai recommend agree  ...23456..7
wanawina    |   19-4-2022 12:58 AM    |   View:17610   |   Reply:126    |   Likes: 2
keranda.terbang 29-3-2024 02:09 PM
Follow Us
 
Umur dah TUA tapi nak sambung study buat Degree Newbie Thread agree  ...23456..7
oscarpetra    |   28-11-2013 01:11 AM    |   View:65251   |   Reply:132    |   Likes: 0
keranda.terbang 29-3-2024 02:08 PM
 
AYAH CURANG update page #217 Newbie Thread recommend agree  ...23456..13
honey_bee    |   21-10-2013 04:23 PM    |   View:60525   |   Reply:248    |   Likes: 4
keranda.terbang 29-3-2024 02:07 PM
 
Mertua dah start minta duit  ...2
juliesha    |   8-10-2023 02:51 PM    |   View:3898   |   Reply:29    |   Likes: 0
rumahbiru 25-3-2024 07:58 AM
 
Luahan perasaan.... Newbie Thread recommend  ...23456..7
alizaR    |   25-11-2019 07:11 PM    |   View:18532   |   Reply:123    |   Likes: 2
izzy19 15-3-2024 08:54 PM
 
Bajet macam mem besauuuuu ! agree  ...2
taikpekatt    |   1-8-2023 08:09 AM    |   View:5090   |   Reply:37    |   Likes: 0
rospinki 14-3-2024 09:54 AM
 
aku perlu lepaskan atau tidak anak recommend agree  ...23
amatur    |   18-5-2022 10:42 PM    |   View:8208   |   Reply:50    |   Likes: 1
supernaturalee 13-3-2024 04:29 PM
 
Backlist Penjamin Kereta
bukannonones    |   5-1-2024 12:31 AM    |   View:24601   |   Reply:7    |   Likes: 0
ugly_duckling 26-2-2024 02:43 PM
 
Rasa bersalah tapi ngeri. Patut ke aku ghosting mamat Pakistan? Newbie Thread  ...2
READxDREAM    |   31-12-2022 10:13 AM    |   View:6186   |   Reply:33    |   Likes: 0
weirdwaniey 15-2-2024 01:36 AM

ADVERTISEMENT


 
Macam mana nak atasi fobia memandu??  ...234
Ryhanna    |   14-1-2019 02:20 PM    |   View:13280   |   Reply:68    |   Likes: 0
kotakbaju 7-2-2024 11:38 PM
 
A Lonely, overthinking & depressed wife agree  ...2
Naatasha    |   9-6-2022 03:17 PM    |   View:6184   |   Reply:30    |   Likes: 0
adila39 21-1-2024 03:54 PM
 
Nak healing sorang2
Lavender_Violet    |   20-12-2023 03:12 PM    |   View:15901   |   Reply:15    |   Likes: 0
Lula2 21-1-2024 08:24 AM
 
Staff dari neraka...macam mana nak handle staff dari neraka..apa KO buat semua tak kena kat Mata...mcm bagus aje...
AngelFreakyAF    |   22-7-2023 11:13 PM    |   View:2287   |   Reply:7    |   Likes: 0
toxicated 31-12-2023 12:48 PM
 
Macam mana nak check status perkahwinan?  ...23456..8
xephyra    |   16-3-2017 01:46 PM    |   View:84036   |   Reply:145    |   Likes: 0
rina0602 22-12-2023 03:42 PM
 
Pengalaman mematangkan keperibadian seseorang agree
babymeymey    |   14-11-2023 03:04 PM    |   View:3408   |   Reply:8    |   Likes: 0
dusunmind 18-12-2023 08:56 AM
 
Tawaran Bekerja Tanpa Offer Letter Newbie Thread  ...23
ardent91    |   29-5-2020 05:07 PM    |   View:13320   |   Reply:44    |   Likes: 0
awanysss 7-12-2023 10:18 PM
 
Betul ke kat Perlis mudah urusan berpoligami?
theotherfriend    |   21-9-2022 05:19 PM    |   View:2841   |   Reply:7    |   Likes: 0
theotherfriend 23-11-2023 04:20 PM
 
PENGALAMAN DICURANGI/ DIKHIANATI.. Newbie Thread recommend  ...2
Kentot_Wangi    |   22-8-2023 08:51 PM    |   View:9513   |   Reply:27    |   Likes: 1
cekgihani 22-11-2023 05:51 PM
 
Macam mana nak belajar ikhlas dgn suami gaji kecik? recommend agree  ...2
dedaunan_kiut    |   15-3-2022 10:38 PM    |   View:7213   |   Reply:32    |   Likes: 1
green~tea 28-10-2023 03:51 PM
 
Housemate aku bergaduh... agree  ...234
fiqa_sofia    |   20-1-2009 12:05 PM    |   View:10554   |   Reply:72    |   Likes: 0
penutupbotol 27-10-2023 02:44 PM
 
LRT / MRT sebelah rumah attach_img recommend agree  ...2345
Normabaru    |   16-9-2020 12:48 PM    |   View:16687   |   Reply:93    |   Likes: 4
penutupbotol 27-10-2023 02:41 PM
 
Aku Anak Tak Berguna Newbie Thread recommend agree  ...23
Adachi30    |   15-11-2020 08:46 AM    |   View:12269   |   Reply:57    |   Likes: 1
penutupbotol 27-10-2023 02:27 PM
 
Umrah atau accept offer kerja baru  ...2
lizsha    |   27-1-2022 02:15 AM    |   View:5463   |   Reply:38    |   Likes: 0
penutupbotol 27-10-2023 02:26 PM
 
Aku Pening dengan Boss Newbie Thread agree  ...2
Cemay    |   22-3-2022 11:41 AM    |   View:5109   |   Reply:21    |   Likes: 0
penutupbotol 27-10-2023 02:24 PM
 
Kawan Suka Merajuk recommend agree  ...23
juwaini    |   11-4-2008 08:45 AM    |   View:9022   |   Reply:51    |   Likes: 1
penutupbotol 27-10-2023 02:17 PM
 
Hilang Barang Kemas di panggung wayang agree
rina0602    |   18-7-2022 02:00 PM    |   View:2892   |   Reply:11    |   Likes: 0
penutupbotol 27-10-2023 02:13 PM
 
Kak ipar introvert  ...234
winxclub    |   9-10-2018 03:08 AM    |   View:17285   |   Reply:69    |   Likes: 0
penutupbotol 27-10-2023 02:12 PM
 
Periksa jantung kat hospital gomen... sape ada pengalaman?  ...234
leon_mclaren78    |   26-2-2014 09:27 PM    |   View:19365   |   Reply:62    |   Likes: 0
penutupbotol 27-10-2023 02:11 PM
 
PROSES DAN IMPLIKASI PERCERAIAN agree
puanshah    |   3-7-2022 04:08 PM    |   View:2968   |   Reply:5    |   Likes: 0
penutupbotol 27-10-2023 02:10 PM
 
Just sharing my feelings recommend agree
NadrahRuhDania    |   28-7-2022 12:47 AM    |   View:2749   |   Reply:5    |   Likes: 1
penutupbotol 27-10-2023 02:09 PM
 
Proses cerai memang lambat ke? Newbie Thread  ...2
saltedegg    |   26-7-2022 04:06 PM    |   View:5094   |   Reply:27    |   Likes: 0
penutupbotol 27-10-2023 02:06 PM
 
I xnk kawin Newbie Thread recommend  ...2345
bublysnowflake    |   3-8-2020 03:25 PM    |   View:26123   |   Reply:84    |   Likes: 3
penutupbotol 27-10-2023 01:59 PM
Next »

Quick post

You can still enter 200 characters
You have to log in before you can post Login | Register

Points Rules

Category: Cinta & Perhubungan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

19-4-2024 06:43 AM GMT+8 , Processed in 0.108347 second(s), 119 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top Return to the forum