Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
33367
View
1836
Reply

ALL ABOUT MAKEUP PALETTE ( Eyeshadow / Highlighters / Blusher / Lip color)

[Copy link]

Author: babydoll       Show all posts   Read mode

Author
Post time 25-10-2016 01:27 PM | Show all posts |Read mode
Hello beautiful ladies!

Thread ni i bukak khas utk kita kongsi mengenai makeup palettes. sekarang dah byk makeup palette, not limited to eyeshadow. highlighters, blusher, bronzer & lips colors pon dah dibuat dlm bentuk palette supaya pengguna dpt lebih byk pilihan.

Thread ni jugak bukan sekadar utk kongsi palette, tapi kita boleh membincangkan tentang quality palette, price point, quantity,etc.

Oh ya! sebelum i mula, i nak tny mod @Elle_mujigae . klo porumer sekalian nak share trusted IG seller / website, buleh ke?


so let's start with eyeshadow palette;

Anastasia Beverly Hills Master Palette by Mario

ni i copy paste my own comment pasal this palette kat thread sebelah.

"very pigmented walaupon apply guna brush. i try 'Bronx'  dan i compare dgn 'Bless My Heart' dari palette Too Faced sweet peaches, sbb dua ni je yg i ada utk warna hijau dan shades dari dua palette ni mcm nak sama. compare to Too Faced yg i kene dip in a few times utk dptkan pigment, palette ni i dip in sikit je. easy to blend, not a problem at all. it's a small, scented-free palette."

selain tu, i nak tambah yg eyeshadow ni very soft dan buleh digunakan dgn dry or wet brush. i belum cuba dgn wet brush. disebabkan eyeshadow ni sgt lembut, i kena berhati2 bila guna blending brush because the brush area is wide,so it will pickup more product than usual palette. but that's not a big issue, i can blend it well and it turns out beautiful.

palette ni ada 12 eyeshadows. 3 ultra matte, 1 velvet, 2 metallic dan 6 satin.

this palette come with the dual brush. one side is fluffy type, and another side is flat type. i guna bahagian flat type je, sbb yg fluffy tu mcm keras sikit, jadi mencocok eyelids i  

in terms of price point, palette ni dijual kt sephora US dgn harga $45. i beli palette ni kt sephora Dubai dgn harga Dhs 262. i'm not sure palette ni dah ada kt Malaysia atau tak. in conclusion,this palette worth every single cent and worth a hype! it really delivers ape yg diorang advertised .


ABH Master Palette by Mario.jpg
MMBM Flat side brush.jpg
MMBM Fluffy side brush.jpg
29385661656_6777841315_o.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2016 01:49 PM | Show all posts
yeay..good thread..check in...

Oh ya! sebelum i mula, i nak tny mod @Elle_mujigae . klo porumer sekalian nak share trusted IG seller / website, buleh ke?

kita okay je forumer nak share info.....keep sharing, ladies...
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2016 01:51 PM | Show all posts
Edited by Elle_mujigae at 25-10-2016 01:52 PM



wow pigmented nya eyeshadow Mario ni...
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2016 02:04 PM | Show all posts
check in.. aku x reti guna highlight, bronze.. ushar2 je guna x reti
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2016 02:34 PM | Show all posts
Edited by mel18 at 25-10-2016 04:05 PM

currently im using The Balm Mary Lou Manizer highlighter.
cun gila color dia. champange undertone.
n when apply, not like a disco ball..

kira nya shiny2 tu x just nice kat muka..hehe..

i pakai highlighter brush from Elf cosmetic. Ingt nti nak beli fan brush zoeva.
Harga: RM89 at Sasa (i beli ade 10% off) // RM115 at sephora.com.my online.

Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2016 03:12 PM | Show all posts
finally a new thread that i've been waiting...

nak check in dulu...

Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2016 03:32 PM From the mobile phone | Show all posts


#Walaupunmakciktakpakaimakeupmakcikcayojuga
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-10-2016 04:41 PM | Show all posts
Edited by babydoll at 25-10-2016 04:47 PM

moving on to the next palette.

BECCA x Jacklyn Hill Champagne Collection Face Palette

Palette ni hasil collaboration between BECCA Cosmetic dan beauty youtuber Jacklyn Hill. Buleh check kt youtube utk video2 dari Jacklyn Hill tentang makeup tips & product reviews.

so palette ni ada 2 highlighters & 3 blusher. well, satu tu in Amaretto more like a bronzer. my fave blusher dari palette ni semestinya Rose Spritz. it's really beautiful! bila i pakai, nampak muka sangat radiant! mmg cantik sgt. klo i guna Pamplemousse, i akan pakai highlighter Champagne Pop or Prosecco Pop,atau i campur dua2.

hey haters,look here! aaand now u're blind!hahaha!!
price point, kt Sephora Malaysia x silap i dijual dgn harga RM 295. tapi i x sure ada lagi ke tak,sbb i check kt website Sephora Malaysia, palette ni dah takde.huhuhu..


Becca-x-Jaclyn-Hill-Champagne-Face-Palette-swatches-review-photos-pics-prosecco-pop.jpg
IMG_2770-PS.jpg
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-10-2016 04:48 PM | Show all posts
Elle_mujigae replied at 25-10-2016 01:49 PM
yeay..good thread..check in...

yeayyy!! tenkiu cik mod!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-10-2016 04:49 PM | Show all posts
blackwidowbae replied at 25-10-2016 03:32 PM
#Walaupunmakciktakpakaimakeupmakcikcayojuga

mohon makcik pakai palette ni dan share review.
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2016 04:57 PM | Show all posts
babydoll replied at 25-10-2016 08:41 AM
moving on to the next palette.

BECCA x Jacklyn Hill Champagne Collection Face Palette

i just love rose spritz.. indeed after the application, you can the the glow effect.

before this i x suka pakai highlighter.. x pandai and takut nampak mcm pelik...since dh beli becca ni.. i just love to wear it..

btw, hows the mario palette brush? sedap pakai x ?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-10-2016 05:40 PM | Show all posts
nut.legacy replied at 25-10-2016 04:57 PM
i just love rose spritz.. indeed after the application, you can the the glow effect.

before thi ...

rose spritz is everything!!! i'm obsessed!! i really love how my skin looks lepas pakai rose spritz. healthy and radiant!


brush dia yg flat side tu nice. i slalu guna utk shading under eyes. tapi yg blending side tu tak brapa sgt. bulu dia kasar & mencocok eyelids.sakit kot!
yg tu je i rasa mcm downside utk palette ni.


Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2016 01:24 AM From the mobile phone | Show all posts
I nak beli morphe .pigmented juga.warna nude dia sangat best n banyak choice.berbaloi.
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2016 09:39 AM | Show all posts
babydoll replied at 25-10-2016 09:40 AM
rose spritz is everything!!! i'm obsessed!! i really love how my skin looks lepas pakai rose sprit ...

same thing with me when i use my naked brush palette tu... dia mcm keras for my eyelids and rasa menyucuk2..

next in my blending blush list to buy is zoeva.. sbb tu murah.. x sure wet n wild punya ok ke tidak....anyone tried before? harga dia murah betul
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-10-2016 12:22 PM | Show all posts
estrelle replied at 26-10-2016 01:24 AM
I nak beli morphe .pigmented juga.warna nude dia sangat best n banyak choice.berbaloi.

morphe pon not bad jugak. i ada 35OS, sbb suka shimmery. dia ada lagi satu, 35OM. yg tu matte punye.
Morphe35O4.jpg
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-10-2016 12:23 PM | Show all posts
nut.legacy replied at 26-10-2016 09:39 AM
same thing with me when i use my naked brush palette tu... dia mcm keras for my eyelids and rasa m ...

i pon ingat nak beli brush zoeva jugak bila balik ni. pdhal brush dh byk dah
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2016 02:44 PM | Show all posts
babydoll replied at 26-10-2016 04:23 AM
i pon ingat nak beli brush zoeva jugak bila balik ni. pdhal brush dh byk dah

sana mahal ke or x jual?? my blending brush yg sedap pakai is sigma.. gentle on the eyes
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-10-2016 02:58 PM | Show all posts
nut.legacy replied at 26-10-2016 02:44 PM
sana mahal ke or x jual?? my blending brush yg sedap pakai is sigma.. gentle on the eyes

kat sini takde zoeva.sbb tu tunggu balik sana

tu la, i ada baca review sigma best. nt balik nak check out jugak. sigma ada jual online je kt sini.
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2016 03:44 PM | Show all posts
iols admire dgn too faced palette



Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2016 03:48 PM | Show all posts
my fren belikan utk anak die aritu

Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2016 03:51 PM | Show all posts
palette lip
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2016 03:54 PM | Show all posts


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-10-2016 03:54 PM | Show all posts
intan_smsb replied at 26-10-2016 03:48 PM
my fren belikan utk anak die aritu

waaaaaaa!!! untung la mak belikan mekap .

sis ada tny kwn sis,best x palette tu? warna dia lekat x?





Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-10-2016 04:00 PM | Show all posts
Too Faced Sweet Peach palette

i suka jugak palette ni. some colors are very nice. some are not so much. klo i nak warna yg mcm orange/pink/peach, mmg cantik. yg warna purple, bila i letak kt eyelids, jadi mcm warna hitam.

i beli palette ni dh lama. masih lagi berbau peach.

too-faced-sweet-peach-eyeshadow-palette.jpg
post-107853-0-40783400-1457817111.jpg
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-10-2016 04:02 PM | Show all posts
sapa ada beli palette ni? i tgk palette ni sangat dramatic!

Urban Decay Alice through the looking glass
a1d1265b2ed834a235c17cf96a57bde4.jpg
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.057781s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list