Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
1243
View
18
Reply

vitamin @ supplement utk anak yg kurang selera makan

[Copy link]

Author: wafer_26       Show all posts   Read mode

Author
Post time 26-10-2016 10:03 AM | Show all posts |Read mode
mohon bantuan ibu ibu yg ada pengalaman anak susah makan atau kurang selera makan. Anak sy dah 5tahun, makan pasta dengan cheese saja. Nasi tu makan 3,4 suap je..kuah, sayur, lauk semua reject. Semua takmau. Minum pon camtu. Cuma nak susu coklat, dan air kosong je.

Sy dah try appeton, mcm tak jalan je..
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2016 11:05 AM | Show all posts
anak i pun 5 tahun,perempuan dan susah sangat nak makan.kadang kadang tengok iklan makanan kat tv pun dia cakap rasa nak muntah.dia nak menyusu je,minum dari botol ye.bukan dari gelas.cuma i perasan, kalau bawa dia makan kat luar, baru dia berselera makan.kalau tak,makan nasi pun boleh kira berapa kali dalam seminggu.yang dia makan biskut atau mi.dah try bagi macam-macam vitamin, tapi still macam tu.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-10-2016 11:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Macam sama je kes anak kita ni. Macam mana nak buat anak makan byk dan tak memilih? Selain sehari sepinggan macaroni bekuahkan cheese. Suka sangat makan cookies, biskut. Bagi vitamin pon mcm xde kesan. Tysha bagi vitamin apa, kot boleh share..pagi td nampk iklan mealshake shaklee, tp bekesan ke agaknye
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2016 03:55 PM | Show all posts
cube bagi supplement nutroplex with iron and lysine.. dulu doc suggest bg kat anak sbb asyik batuk dan selsema.. tp bile bagi anak jadi kuat makan.. badan pon dah bambam sikit.. teringin nak tau fungsi iron & lysine so try la google.. baru la tau lysine tu mmg menaikkan selera makan..




Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2016 05:03 PM | Show all posts
tysha replied at 26-10-2016 11:05 AM
anak i pun 5 tahun,perempuan dan susah sangat nak makan.kadang kadang tengok iklan makanan kat tv pu ...

try masak makanan sendiri
pastu bentang tikar kat luar rumah
ala2 pergi piknik
mana tau berselera dia..

anyway, anak ada makan jajan tak?
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2016 05:04 PM | Show all posts
anak saya takde masalah makan nasi
cuma tak suka makan sayur and buah
so saya beli fruit juicer utk dapatkan jus buah dan sayur
and bagi dia minum
sbb saya perasan dia suka minum air yg ada warna
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2016 07:18 PM From the mobile phone | Show all posts
sabar_sabariah replied at 26-10-2016 05:03 PM
try masak makanan sendiri
pastu bentang tikar kat luar rumah
ala2 pergi piknik

dari kecik memang jarang bagi keropok ke apa.dah masuk taska ni baru makan keropok,coklat.hehe.nanti nak try la piknik kat luar rumah  
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2016 07:21 PM From the mobile phone | Show all posts
wafer_26 replied at 26-10-2016 11:26 AM
Macam sama je kes anak kita ni. Macam mana nak buat anak makan byk dan tak memilih? Selain sehari se ...

pernah bagi appetons,scots emulsion.mealshake shaklee pun dah pernah bagi.tapi still tak de selera nak makan.pernah try bagi mandi air daun kucai.sebab pernah terbaca konon nak bagi naikkan selera makan.hihi
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-10-2016 08:38 PM | Show all posts
Naseb baik tak beli mealshake lg..huuu...anak sy, segala jenis buah..sayur..hatta jus pon.takmau..sudahnye asuk tekak mak jelaa
Tak pernah tgk plak produk nutrop ni..jual kt farmasi ke klinik?le
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2016 08:14 AM | Show all posts
wafer_26 replied at 26-10-2016 08:38 PM
Naseb baik tak beli mealshake lg..huuu...anak sy, segala jenis buah..sayur..hatta jus pon.takmau..su ...

jus buah + sayur tu bekukan dengan ice pop maker tu
kasi dia makan
bebudak kan suka makan ice cream
bezanya yg ni lebih berkhasiat...
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2016 09:35 AM | Show all posts
dulu bagi anak makan appeton mcm tak jalan tukar pulak mkn chalips anak jd flu & batuk. now mkn qaseh junior, selera dia bertambah. badan pun berisi sikit, tp still control la apa dia mkn.
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2016 03:57 PM | Show all posts
cuba supplemen GStar Kids pulak. insyaAllah boleh naikkan selera makan. kandungan bahannya makanan sunnah dan herba yg bagus utk perkembangan minda, emosi, dan kesihatan. Gstar-kids1.png

Whatsapp 013-3311408 kalau nak cuba.
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2016 02:10 AM | Show all posts
probiotics
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2016 11:49 AM | Show all posts
tak pun leh ikhtiar cara lain which is bagi anak mandi ngn daun kucai. pernah dengar takkk?? tak pernah buat kat anak sendiri tapi pernah baca petua la kot ni kan org panggil..
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2016 11:51 PM | Show all posts
Hey bro! Hi kawan2!!


Nikmati bonus deposit anda dialu-alukan pada deposit pertama, kedua dan ketiga anda sehingga 254% sekarang !!!




Hari2 miskin, bila la nak kaya!!!
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2016 09:09 AM From the mobile phone | Show all posts
bawak anak p jumpa orang2 yang susah tak cukup makan,psycho kat anak bio dorang taw hargai makanan yg dihidang
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2017 10:46 AM | Show all posts
anak i yg tua tu senang jer nak bg makan. apa pon dia telan. tp anak kedua dan anak bongsu tu. yaaa ampun. sakit jiwa. dah try dah appeton dan scott. tak jalan dah. bg vit c soluble la ni..tak jalan jg. now tengah try celine vit c tp celine tu takda lysine. tgk seminggu dua i hapdet laGi kat uols k
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-3-2017 10:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Anak i dh okay. Doc suruh bg pediasure. Memula mcw xde kesan. Tp dh 3bln. Dh ok nampaknye. Tp die makan ape yg die suka jela. Nasi kosong,telur rebus, pasta bekuahkan cheese
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 03:29 PM | Show all posts
AIR ANUGERAH......don't leave home without it...


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.073747s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list