Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
50518
View
1036
Reply

Rumah No. 21

[Copy link]

Author: Andyscenes    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 13-11-2016 10:39 PM From the mobile phone | Show all posts
update please tt
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-11-2016 10:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Aneem replied at 13-11-2016 10:05 PM
Ok. Kau mmg berani.
Kagom jap..

bkn berani, tapi tertanya tanya
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-11-2016 11:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Sambungan... ini kisah kawan aku helmy namanya, org yg kecik molek, rambut panjang n jambu. penah belakon iklan tahun 2007 satu scene apa tah. masa ni dia br balik dr melepak ngn geng2 dia dkt area lembah klang lebih kurang kul 11PM camtu. Mcm biasa, masuk bilik tdo hanya memakai boxer, text member2 n terlelap. tiba-tiba pukul berapa x pasti, dia ada terdengar tingkap dia mcm cuba ditanggalkan. lupa nk mention, bilik si helmy ni ditingkat atas, katil dia menghadap tingkap, tingkap dia jenis cermin satu2 camtu.

dia terdengar tgkp cermin cuba ditanggalkan, dia igtkan pencuri, solution dia tggu dan lihat. maklum la mamai jadi dia x igt dia kat tgkt atas masa tu. dia nampak org lalu berkain putih, mcm org berlari kehulu kehilir dia x dia ni jenis kureng percaya benda mistik ni so dia g tegur " WOI PENCURI KALAU KAU BERANI KAU MASUK LAH " then benda tu hilang. so si helmy ni tggu dalam 5 minit n sambung tido balik, bila dia pusingkan badan dia, benda tu baring n berdepan dengan dia, muka benda tu 3 jengkal dengan muka dia maksudnya dia boleh tgk muka benda tu mgn detail.

dia cakap, muka benda tu mcm manusia biasa, kulit pipi xde n menampakn gigi, mata bulat n senyum kt dia, senyum yg lain mcm katanya. si helmy x dpt bergerak n suara mcm melekat kt anak tekak, dia hanya mampu utk berdoa dlm hati n mnx masa cepat berlalu. kemudian ada bunyi org humming mcm menyanyi camtu pastu helmy terlelap smpi pagi.. nnt aku bgtau benda ni suka kt si helmy n bt something kt dia

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2016 11:53 PM | Show all posts
Andyscenes replied at 13-11-2016 10:57 PM
bkn berani, tapi tertanya tanya

Cepat update. Best baca cerita hantu malam-malam. Baru ada feel.

Btw, rumah tu owner dia India kan?

Selalunya kalau owner dia India, org India ni dia ada satu tempat sembahyang khas dalam rumah dia. Tempat sembahyang khas yang dia selalu puja tu ada laluan khas boleh bawa dorg terus ke Batu Caves tanpa perlu naiki kenderaan apa-apa.

Aku rasa tempat yang you nampak lembaga hitam tu bekas tempat sembahyang owner tu kot dulu.
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2016 11:55 PM | Show all posts
Wow menarik-menarik. Nak tahu apa yang berlaku pada Helmy di episod seterusnya.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-11-2016 12:16 AM From the mobile phone | Show all posts
WhiskeyScotch replied at 13-11-2016 11:55 PM
Wow menarik-menarik. Nak tahu apa yang berlaku pada Helmy di episod seterusnya.

da update, ye kot. tapi bilik tu sejuk mlm2, xyah pkai kipas pun da sejuk
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2016 12:18 AM | Show all posts
Andyscenes replied at 14-11-2016 12:16 AM
da update, ye kot. tapi bilik tu sejuk mlm2, xyah pkai kipas pun da sejuk

Haaaaa, I bet bilik tu bekas tempat sembahyang India. Nasib baik you tak bangun tidur tengok-tengok dah sampai Batu Caves.

Menanti update pasal Helmy.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-11-2016 12:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Sejak kejadian tempoh hari, si helmy akn tumpang bilik aku n tumpang bilik kwn kitaorg bernama naz atau megat. Megat ni ketua rumah kitaorg, dia ni slalu bgaduh mulut ngn helmy tu pun ada sbbnya, megat ni baik orgnya gaduh2 jp je esok2 baiklah. si naz ni anak org kaya, mix portugese melaka n melayu, muka still nmpk melayu n putih lah.

selepas 3 hari dikuarantin kn dr bilik sendiri helmy pun pulang la balik dlm bilik dia, tu pun sbb kena paksa dr kitaorg, mlm tu tdo cam biasa n xde gangguan, mlm kedua sama xde ngangguan n mlm ketiga dia dpt mimpi perempuan dtg n bawak dia g satu tempat, tempat tu cantik, ada bunga2 rumah besar2 n taman dia penuh dgn bunga warna warni.

Perempuan tu ajak dia jumpa parents perempuan tu n ttbe dia terbangun, mcm tergantunglah sbb si naz ajk dia g mkn, membebel la si helmy kt naz, ganggu tido indah dia tu. time tu aku balik umah family, megat lak ada outstation. habis mkn dorg pun tdo cam biasa, hari seterusnya helmy mimpi lg perempuan tu, perempuan tu merajuk sbb tinggalkn dia semalam. Helmy pun guna ayat dia yg power utk pujuk perempuan tu, nk dijadikan citer terjadilah mimpi basah helmy n malam2 seterusnya
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-11-2016 01:01 AM From the mobile phone | Show all posts
satu mlm perempuan tu bgtau dia nk jumpa betul2 dgn helmy, maksudnya jumpa di alam nyata. helmy terbangun n dia termenung dua 3 hari n xleh nk tdo, if tido pun kejap kejap bgn tu aku x tau sbb apa. Helmy citer 3 hari perempuan tu mnx izin nk jumpa kat alam nyata n mcm paksa dia utk boleh ada kat alam nyata mcmtu, helmy pun ckp jumpa jelah tanpa fikir consenquence yg bakal terjadi.

satu hari tu, dia tersedar tapi x boleh bergerak n bersuara, dia nmpk perempuan yg dia mimpi tu ada dalam bilik dia memakai kebaya berwarna putih n membuat onar pada diri helmy then start dr hari tu bermulalah kejadian yg dimana setiap hari khamis perempuan tu dtg n buat adengan sehingga hemly rasa rimas, mana taknya. perempuan tu dtg tapi dia xleh gerak n suara x keluar. hanya tengok je perempuan tu meratah tubuh dia. perubahan pada diri helmy tu nmpk sgt, slalu termenung n diam, tnya dia jwb ngn sengeh je. pastu slalu mc, terperap dlm bilik..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-11-2016 01:03 AM From the mobile phone | Show all posts
sorry x pandai menulis, korg faham faham sndiri lah yea
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2016 01:25 AM | Show all posts
Andy, kenapa cerita you ni macam dah masuk unsur unsur 18sx? Hilang dah seram hantu tu. Takkan nak kena pagar kot thread you ni?
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2016 07:07 AM | Show all posts
check in nak baca cerita seram @Andsyscenes
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-11-2016 07:22 AM From the mobile phone | Show all posts
WhiskeyScotch replied at 14-11-2016 01:25 AM
Andy, kenapa cerita you ni macam dah masuk unsur unsur 18sx? Hilang dah seram hantu tu. Takkan nak k ...

ni selingan yg terjadi kat helmy, ni n punca sbb kami keluar dr rumah tu. mlm update
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2016 09:36 AM | Show all posts
lagi??

mana olak TT nihh
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2016 10:22 AM From the mobile phone | Show all posts
melinda_kerr replied at 13-11-2016 08:12 PM
ngerinya part nampak org cangkung tu.. iols paling teruk kena ada benda melompat2 atas katil waktu i ...

omaigod lompat tas kateyyyyyy  
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2016 10:57 AM | Show all posts
Aneem replied at 13-11-2016 08:35 PM
Benda mencangkung tu pandang kau ke tidak?
Aku jgn kata nampak kelibat, dengar org lain jerit je..
...

aku pernah nampak .... for me as long as dia xpandang .. aku masih boleh bertabah ...
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2016 11:16 AM From the mobile phone | Show all posts
'Helmy berlakon iklan'. 'Megat'.
Asal nama macam kawan kawan aku jugak eh?

'Helmy' tu sekarang buat apa?
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2016 12:20 PM | Show all posts
motep chuols suma berkuntum di sini

@lotion
@melinda_kerr

Adik kentel x join ke @kentel

Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2016 12:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah jadi citer 18sx pulak ke atau isu peribadi..siap ada adengan diratah tanpa rela pulak dah ni
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-11-2016 12:47 PM From the mobile phone | Show all posts
AnggunSophea replied at 14-11-2016 11:16 AM
'Helmy berlakon iklan'. 'Megat'.
Asal nama macam kawan kawan aku jugak eh?


aku lost contact since 2009, last dia keje ape tah kat kl tu, lupa lak aku. megat balik johor buat business sndiri
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-11-2016 12:47 PM From the mobile phone | Show all posts
daiman replied at 14-11-2016 12:30 PM
Dah jadi citer 18sx pulak ke atau isu peribadi..siap ada adengan diratah tanpa rela pulak dah ni

bkn cite18sx tau. citer benar ni
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2016 01:18 PM From the mobile phone | Show all posts
lotion replied at 13-11-2016 09:43 PM
Eeeeee
Nmpk ke u muka?
Anak antu?

taklahhh.. i terasa rambut panjand kt bdn i waktu tu.. mungkin pontianak
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2016 01:26 PM | Show all posts
WhiskeyScotch replied at 13-11-2016 08:15 PM
Okeyh Andy. Cerita slow-slow okeyh. Jgn gopoh-gopoh. Nanti tersalah post lagi dekat BOD Gossip. :l ...

aku br dpt feel mood seram bc komen ko ni terus aku ngekek gelak




Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2016 01:32 PM | Show all posts
Andyscenes replied at 14-11-2016 01:01 AM
satu mlm perempuan tu bgtau dia nk jumpa betul2 dgn helmy, maksudnya jumpa di alam nyata. helmy terb ...

jin asyik betina dh melekat kt kawan ko ni

sbb tu masa tdo pn kene jaga aurat..sbb jin2 ni suka

yg pmpn pn sama..kalau tdo bogel lg la...ada je jin memerhati...

kwn adik iols pmpn ada kene ngn jin asyik ni..sbb dia sllu pakai 2 pieces je kt umah sbb dia duk sorang2..

nk buang tu payah sgt..smpai dia nangis sbb rindu kt jin tu


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2016 01:45 PM From the mobile phone | Show all posts
melinda_kerr replied at 14-11-2016 01:18 PM
taklahhh.. i terasa rambut panjand kt bdn i waktu tu.. mungkin pontianak

Mak aih...gile scary .
Area umah u ade kubur nearby ke mel?
I tingat 1 cite ni.kwn my sis kena
Umah kt puncak alam
Hello...cik pon dlm master bedroom..duk atas katil.tunduk je
Tp budak ni relax je
Budak alim...
Umah sdiri..bertabahlah

Sorry andy...kaka ter ot gitu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.063539s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list