Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Search
5802
View
286
Reply

[Tempatan] "Air Mani Panggang " Tahap Kualiti Bahasa London Standet UITM

[Copy link]

Author: tupaiterbang    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 17-2-2017 09:51 AM | Show all posts
Changa replied at 17-2-2017 09:46 AM
Dah alang-alang thread belajar bahasa kokesen, herb itu pula.apa.sebutan sebenarnya, mostly kokesen  ...

http://dictionary.cambridge.org/dictionary/english/herb

phonetics
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 10:23 AM | Show all posts
mbhcsf replied at 17-2-2017 08:19 AM
true dia sebut lebih kepada US way of enunciating the word tu

Uk different

ai pun dengar dia sebut sa-men..bukannya se-men
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 10:29 AM | Show all posts
Ada je nak dengki dengan uitm. Yang dengki tu melayu jugak? Peliknya
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 10:32 AM From the mobile phone | Show all posts
sebu replied at 17-2-2017 09:29 AM
Setakat pronounce salmon kamuorang gelakkan. Bahase Inggeris dia oke je aku dgr

Aku setuju sama sebu...
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 10:32 AM | Show all posts
Kambeng_Gurun replied at 17-2-2017 10:23 AM
ai pun dengar dia sebut sa-men..bukannya se-men

dia may be belajar tesl ke english ke kat US kot may be , i mean i dunno...
tapi well good thread on sedkit phonetics , pengaruh dialects...and belajarlah IPA

Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 10:34 AM From the mobile phone | Show all posts
chinatsu replied at 17-2-2017 10:29 AM
Ada je nak dengki dengan uitm. Yang dengki tu melayu jugak? Peliknya

Kan?mentang2 lah uitm tu uni bumiputera sedap2 je ngutuk.walhal byk je grad uitm yg bagus keja bagus konpiden bagus.ini berdasarkan pemerhatian aku hehe.
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 10:38 AM | Show all posts
sofiazara replied at 17-2-2017 09:47 AM
hehe saja je tu gurau pagi

kalau perkataan HELLO pun.. org malaysia akan sebut hello akan  ...

dengar nyanyian adele utk hello versi uk
nyanyian lionel ritchie versi us





Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 10:43 AM | Show all posts

kalut dah pasai "Salmon" ni haa..  yang berkenjah org Malaysia dok kekah " L-Men (Almond) London/ London L-Men)" berzaman.. tak mau pakat tanya universiti mana ..  

Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 10:44 AM | Show all posts
tu salmon...
kat thread abang tiri jong un tuhh, lagi hancusss inglis reporter the star

Coincidentally, Kim Chol was the name of the vice-minister who was executed on the orders of North Korean leader Kim Jong-un in 2012.
Kim Chol was reportedly forced to walk across a live-fire mortar exercise for allegedly drinking and partying during the moaning period of Kim Jong-il, the father of Jong-un and Jong-nam.


ko tulis berita masa tengah mengerang kesedapan ke dikkkkkk...
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 10:47 AM | Show all posts
supernaturalee replied at 17-2-2017 10:38 AM
dengar nyanyian adele utk hello versi uk
nyanyian lionel ritchie versi us

ye jugak kan

tahlah haih.

iols mereput duduk kat kawasan melayu je. tak campur omputis.
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 10:55 AM | Show all posts
preciado replied at 17-2-2017 07:05 AM
ok good
just to mention, those who need medical marijuana for their health related problems can vis ...

pm me... gimme the drugs
space cake.

Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 10:57 AM | Show all posts
ikan sal mount
sal mou nell laaaaaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 10:59 AM | Show all posts
korang dah tengok belum video king coco crunch dpt bunga 5 banquet rose   ko rase, confident giler mcm takde salah je dia cakap buek malu jer  
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 11:04 AM | Show all posts
Sebab tu le dari zaman sekolah diarahkan guna UK english bukan US english untuk avoid argument cam ni.  So suma boleh sebut perkataan tu dengan sebutan yang sama.  Dah Malaysia dari dulu kan amalkan British education bukan US education LCE MCE suma tu sebelum ada PMR SPM bagai.
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 11:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Nah cenggini phoneticnya.lama bamgost tak menulis
20170217_110631.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 11:13 AM From the mobile phone | Show all posts
ctcham replied at 17-2-2017 10:59 AM
korang dah tengok belum video king coco crunch dpt bunga 5 banquet rose   ko rase, confident ...

Banquet?        

Faund die syennnnnnn makkkkk    
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 11:13 AM | Show all posts
GhostWalking replied at 17-2-2017 11:07 AM
Nah cenggini phoneticnya.lama bamgost tak menulis

bamghost ni petak eh?


Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 11:13 AM From the mobile phone | Show all posts
supernaturalee replied at 17-2-2017 11:13 AM
bamghost ni petak eh?

Hahaha me tebayang spongebob...    

Maaf bam gos gurau2 pg jemaat..   
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 11:13 AM From the mobile phone | Show all posts
supernaturalee replied at 17-2-2017 03:13 AM
bamghost ni petak eh?

Petak tu apa hahahahha
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 11:14 AM From the mobile phone | Show all posts
GhostWalking replied at 17-2-2017 11:13 AM
Petak tu apa hahahahha

Tengok byg2 kt kertas tu bam gos
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 11:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Sebab bayang2 petak ke dek??haaa tu bayang2 antu namanya
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 11:15 AM | Show all posts

Paey-talk

sebut betul2




Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 11:17 AM | Show all posts
azimodin replied at 17-2-2017 09:44 AM
Pinoy suka over bab menyebut perkataan inggeris (Salmonnn / Tai-yord for tired). selalu jugak bant ...

pinoy confident tinggi dok cakap omputeh..tp sebutan.. ya ampunn.over ..

maid2 pinoy yg dtg sini pun stok cakap over gitew..
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 11:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Anyway bamgost nak menekankan kalau budak tesl uitm dedulu memang lecturers garang2.sapa kenal faizah pendek pakai spek tu tau lah mcmana dia ajar grammar.2 tahun kena drill masa matriks keluar2 memang flawless kekdahnya grammar ko.
Zaman skang ni tak taulah bamgost kaedahnya
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2017 11:22 AM From the mobile phone | Show all posts
supernaturalee replied at 17-2-2017 03:15 AM
Paey-talk

sebut betul2

Jangan sampau bamgost phonetickan petakkk  
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.061927s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list