Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
4353
View
101
Reply

Album Artis Tempatan - Tahukah Anda..

[Copy link]

Author: espri6006       Show all posts   Read mode

Post time 20-2-2017 10:19 PM From the mobile phone | Show all posts
sepitsiput replied at 20-2-2017 10:08 PM
10 album melayu terlaris of all time
1) Puji Pujian Raihan 1mil (including latest print)
2) Taja ...

Rasanya Bisa Berbisa lgi tinggi jualan compared ngn Tajam Menikam..
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2017 10:21 PM From the mobile phone | Show all posts
album dengan lebih 3 lagu jd juara carta radio
1) Bisa Berbisa Ukays
2) Transkripsi - Siti Nurhaliza
3) Ehemm - Ezlynn
4) Najwa Latiff
5) Aishah 1990
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2017 10:21 PM From the mobile phone | Show all posts
sepitsiput replied at 20-2-2017 10:16 PM
tahukah anda jualan album penuh secara digital yg pernah dI download lebih 2 juta ialah Misha Omar ( ...

Kat mana chuols petik berita pasal jualan album digital semihah ni?      

Iols google x jumpe pon pasal statistik jualan ni.    
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2017 10:21 PM From the mobile phone | Show all posts
danieladam replied at 20-2-2017 10:17 PM
Iols teringat Aishah pon pernah ada masalah dgn sykt rakaman smpai sheols x leh nyanyi lagu Merenung ...

Kool jgk yg ganti nyanyi lgu Kau dan Aku tu smpai mng lgu pop rock AJL 1995...
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2017 10:23 PM From the mobile phone | Show all posts
fadz84 replied at 20-2-2017 10:19 PM
Rasanya Bisa Berbisa lgi tinggi jualan compared ngn Tajam Menikam..

Iols pon rasa bisa berbisa lebih tinggi dari tajam menikam..dan bisa berbisa tu lebih fenomena sampai arwah tok pah rakam balik lagu Seksa tu.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-2-2017 10:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Sedikit info tentang Ella dan syarikat rakaman
Semasa Ella and The Boys - Syarikat Warnada
Semasa jadi Solo singer - WEA(warner music) album diterbitkan oleh Ramli Sarip dan Jay Jay.
Dah Meletops - EMI
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2017 10:27 PM From the mobile phone | Show all posts
fadz84 replied at 20-2-2017 10:21 PM
Kool jgk yg ganti nyanyi lgu Kau dan Aku tu smpai mng lgu pop rock AJL 1995...

Oh ye..kool menang pop rock 2x berturut2 AJL 10 dgn 11. Sama dgn nd lala menang 2x berturut2 utk irama malaysia di AJL sama.
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2017 10:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Tahukah anda Sofia Jane pernah sign kontrak bersama Dangaroos Records kepunyaan Nasir Search? Siap dah record beberapa lagu sambil tengah shooting filem suratan kasih yang kononnya merupakan filem terakhir sheols sebelum bersara skejap sbb kahwin dengan dato meor azman? Dgrnya dato meor byr pampasan puluhan ribu jgk dkt nasir utk tamatkan kontrak.
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2017 10:34 PM From the mobile phone | Show all posts
fadz84 replied at 20-2-2017 10:21 PM
Kool jgk yg ganti nyanyi lgu Kau dan Aku tu smpai mng lgu pop rock AJL 1995...

yg kelakarnya..ning penulis lirik lagu tu...x dpt perform kt AJL.pun ning ttp bawak balik trofi kategori tu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-2-2017 10:37 PM From the mobile phone | Show all posts
scrocth replied at 20-2-2017 10:33 PM
Tahukah anda Sofia Jane pernah sign kontrak bersama Dangaroos Records kepunyaan Nasir Search? Siap d ...

Siyes?..suara Sofea Jane tu mmg out uol. Cuba uol dengar lagu raya dalam album Raya bersama bintang keluaran SRC rekod dulu. Album mengumpulkan pelakon2 utk nyanyi lagu raya dan yang paling hauk adalah Sofea Jane.
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2017 10:38 PM | Show all posts
danieladam replied at 20-2-2017 10:21 PM
Kat mana chuols petik berita pasal jualan album digital semihah ni?      

Iols google x  ...

18_480_480.jpg

OFFICIAL STATEMENT FROM SONY MUSIC MALAYSIA

We had a wonderful evening yesterday with the Top Management of Sony Music Entertainment, amazing domestic artists & our valued business partners. Thank you for your presence!
Several awards were also presented to our amazing domestic artists for their outstanding performance. The awards are:
Joe Flizzow SonaOne Altimet
- Platinium Award for Digital Sales exceeding 100,000 units
Alif Satar
- 10 X Platinium Award for Digital Sales exceeding 1.9 million units.
#MishaOmar
- 10 X Platinium Award for Digital Sales exceeding 2 million units.


MASIH chuols nak menafikan kehebatan Semihah?

Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2017 10:41 PM From the mobile phone | Show all posts
scrocth replied at 20-2-2017 10:33 PM
Tahukah anda Sofia Jane pernah sign kontrak bersama Dangaroos Records kepunyaan Nasir Search? Siap d ...

Tahukah chuols Sofia jane, Azri Iskandar & Nasha Aziz pernah masuk kelas vokal utk melakonkan filem berjuduk Hati Biru (2001) yg mana ketiga2nya kena blakon musical... last2 filem tu kelaut x siap...sofia jane siap pakai tudung kejap...sblm bukak balik utk blakon PGL.
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2017 10:44 PM From the mobile phone | Show all posts
espri6006 replied at 20-2-2017 10:37 PM
Siyes?..suara Sofea Jane tu mmg out uol. Cuba uol dengar lagu raya dalam album Raya bersama bintan ...

Tahukah chuols sofia jane merupakan satu2nya pelakon yg bukan penyanyi pro (tolak aznil sbb heshe ada album) yg diberi peluang buat persembahan tarian solo di segmen interlud AJL  
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2017 10:47 PM From the mobile phone | Show all posts
[quote]sepitsiput replied at 20-2-2017 10:38 PM
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2017 10:49 PM From the mobile phone | Show all posts
[quote]sepitsiput replied at 20-2-2017 10:38 PM


Chuols..iols rasa jumlah download tu based on single2 terkumpul bagi album2 masing2 kan? Bukan tertumpu pada download sebuah album penuh kn?

Iols percaya ada ramai lg retis/ penyanyi yg lebih cemerlang dari semihah kalo mengikut kiraan konsep sebegini  

Entah2 aizat, sixth sense, nuar jeng pon lebih lg dari semihah..cume xde press konferens je utk diorg. Still artikel tu x menyebut tentang jualan album penuh secara digital.
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2017 10:51 PM From the mobile phone | Show all posts
danieladam replied at 20-2-2017 10:23 PM
Iols pon rasa bisa berbisa lebih tinggi dari tajam menikam..dan bisa berbisa tu lebih fenomena sam ...

Album bisa berbisa tu sume lagu layak jd single.. yg meletop sure la Disana Menanti Disini Menunggu, Seksa, Tergamak Kau, Siapa Yang Rampas Cintamu, Kau Satu Satunya...
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2017 10:54 PM From the mobile phone | Show all posts
espri6006 replied at 20-2-2017 10:37 PM
Siyes?..suara Sofea Jane tu mmg out uol. Cuba uol dengar lagu raya dalam album Raya bersama bintan ...

Mmg iols pnh dengar. Malah sheols pn pnh perform miming di temasya aidilfitri khuenzz lagu selamat hari raya fazedah joned tu. Tp apa yang diherankan, LJ, AJ,JN, termasuk izzue isley pun kategori pelakon yang berangan hidup nak buat album wpn suara hauk. Tp SJ jua yang pioneer nya dolu2
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2017 10:58 PM From the mobile phone | Show all posts
sepitsiput replied at 20-2-2017 10:13 PM
kategori jualan tak disangka

paling comel (istimewa buatmu) acik & nana = 130k unit

Newboyz around 200k
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2017 10:59 PM From the mobile phone | Show all posts
sepitsiput replied at 20-2-2017 10:41 PM
Tahukah chuols Sofia jane, Azri Iskandar & Nasha Aziz pernah masuk kelas vokal utk melakonkan file ...

Oh yeke? Semua pelakon iols minat tu. Azri Iskandar smp skrg pun still rembes apatah lagi zaman heols sbg engku leh dalam perempuan melayu terakhir dan tengku farid dalam puteri impian 2. Nasha plak mmg iols suka smp skrg. Ruginye projek filem tu xjalan.

Anyway, kak ogy jua dikhabarkan hampir2 melengkapkan port folio sheols sbg anak seni utk ditabalkan sebagai pengarah filem bertajuk makam cinta 2003 usahasama dengan syarikat filem dari thailand. Projek tu sempena comeback sheols setelah bersara jua skjp lepas blk umrah tahun 2000. Khabarnya sheols yang patut jd heroin utama bgandingan dgn primadona top masa tu erra fazira tp tak tau apa silapnya, projek tu pun xjalan juaa
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-2-2017 11:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Dipertengahan 90an pasaran muzik di Dunia diserang oleh grup Ace of Base dengan lagu All that She wants iaitu lagu berentak raggae remix. Kemudian ada syarikat rakaman meremixkan semula lagu popluar dalam bentuk raggae remix persis lagu All that she wants.
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2017 11:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Tahukah chuols Ziana Zain adalah artis yang paling byk projek album sheols xjalan (or propa semata2?) selepas keluar dari BMG dan sign dengan EMI sheols patut ada 4 album solo studio kerana kontrak berdasarkan jumlah album yg dirakamkan bukan ikut jumlah tahun. Tapi sheols hanya smpt muncul dgn album ziana zain no.1s live dan album single dingin saja selain lagu remake kalau mencari teman versi raya yg btajuk hari mulia ini. Lepas release secara automatik dari EMI (sbb EMI sendiri dh tutup kedai) sheols ada muncul dgn single pawana dan misteri cinta tp utk projek album solo masih tiada khabar berita walaupun mulanya dikhabarkan Ramli MS dilantik sbg penerbit eksekutif sebelum sheols keluarkan statement yang sheols bengang dgn tokram sbb busy sgt xsmpt nk produce album heshe katanya. Seterusnya dikhabarkan adik sheols kak nuar berminat utk bantu terbitkan album heshe tp projek ttp tinggal tanda tanya. Seterusnya dapat pula berita sheols kembali sign kontrak dengan Sony Music dlm tahun 2012(setelah BMG merged dengan sony in which semua hak cipta album studio ziana kini dibawah sony) tp smp skrg masih xnmpk bayang. Heshe jugak pernah keluarkan statement sudah merakamkan 2 single serentak yg mana 1 berirama balada satu lagi irama rancak. Rasanya dari LY dan Awi Rafael tapi smp ke sudah xda nampak projek dipromosikan. Dan paling last Alyph Sleeq pernah mengeluarkan statement yang beliau dalam proses menerbitkan single heshe jua. Tapi habuk pun tarakkkkkkkkk.
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2017 11:14 PM From the mobile phone | Show all posts
espri6006 replied at 20-2-2017 11:07 PM
Dipertengahan 90an pasaran muzik di Dunia diserang oleh grup Ace of Base dengan lagu All that She wa ...


Iols ingt lagu teratai layu di tasik madu fauziah latiff pon ada versi ni slps menang AJL 93. Happy records ada buat versi remix utk lagu tu.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-2-2017 11:16 PM From the mobile phone | Show all posts
scrocth replied at 20-2-2017 11:11 PM
Tahukah chuols Ziana Zain adalah artis yang paling byk projek album sheols xjalan (or propa semata2? ...

Kalau tak silap ada juga dlm paper dulu yang ada album khas dgn EMI atau BMG aitu Ziana Learns To Rock dimana Ziana akan rakam lagu berirama rock.
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2017 11:21 PM From the mobile phone | Show all posts
[quote]sepitsiput replied at 20-2-2017 10:38 PM
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2017 11:21 PM From the mobile phone | Show all posts
espri6006 replied at 20-2-2017 11:16 PM
Kalau tak silap ada juga dlm paper dulu yang ada album khas dgn EMI atau BMG aitu Ziana Learns To  ...


Propanya nek jena..iols pon pelik, nek jena ni pernah ada di kemuncak sebelom kemunculan tok ti, siap menang abpbh dan vokal terbaik AIM lg, tp kenapa sheols bernasib malang smpai x leh nk ada single/album..sesendu anak buah heshe si ernie zakri lps menang bintang rtm pon byk single dan ada album! Tp ernie mmg vokal mantop la dan mulai dpt perhatian la skrg ni.

Apa dosa nek jena?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.052537s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list