Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
123Next
Return to list New
4779
View
58
Reply

CK Faizal Sedia Dikecam Kerana 'Bujang Duda' Bersama IR Radzi

[Copy link]

Author: seramado       Show all posts   Read mode

Author
Post time 16-3-2017 06:46 PM | Show all posts |Read mode
KUALA LUMPUR: Pengacara CK Faizal terbuka menerima sebarang teguran dan kritikan netizen dengan percubaan pertamanya sebagai penyanyi menerusi lagu duet berjudul 'Bujang Duda' bersama penyanyi, Ir Radzi.

Kata CK Faizal, 34, yang juga penulis lirik lagu tersebut, dia mengakui sebagai orang baru dalam lapangan nyanyian, tidak semua yang dirancang akan jadi sempurna namun di situlah pembelajarannya.

"Soal akan dikecam, saya awal-awal lagi sudah bersedia dengan perkara itu kerana setiap orang berhak untuk menyatakan pendapat.

"Cuma ingin saya tegaskan, nyanyian buat masa ini bukan keutamaan saya sebaliknya menerusi projek single ini, kami ingin meraikan ikatan persahabatan kami selama enam tahun selain akan terus berkolaborasi dengan Ir Radzi menerusi beberapa buah lagu selepas ini," katanya kepada mStar Online.

CK Faizal ditemui di majlis pelancaran single duetnya bersama Ir Radzi berjudul 'Bujang Dara' bertempat di Jibby East Reastaurant, Taman Melati, di sini pada Rabu.

Dalam pada itu kata pemilik nama Che Kamarul Faizal ini lagi, dia menerima cabaran Ir Radzi untuk menulis lirik lagu Bujang Duda pada pukul 1 pagi dan hanya mengambil masa kurang daripada empat jam untuk menyiapkannya.

"Saat menerima voice note daripada IR Radzi tentang melodinya, saya dapat inspirasi dengan lagu Nakal (Ayda Jebat) dan Perawan Atau Janda sehingga terzahirnya idea untuk mengetengahkan kisah Bujang Duda ini tepat pada jam 4 pagi.

"Bujang Duda menceritakan sifat dan lumrah naluri lelaki yang suka melihat perempuan lain, namun hanya sekadar melihatsahaja, walaupun sudah memiliki kekasih atau isteri kerana fitrah lelaki kebanyakannya ada yang gatal dan sukakan kecantikan," katanya berseloroh.

Manakala Ir Radzi pula memberitahu, CK Faizal mempunyai potensi untuk bergelar penyanyi namun masih banyak yang perlu dipelajari jika sahabatnya itu berniat untuk terus serius dalam lapangan nyanyian.

"Dia (CK Faizal) ada tona suara tersendiri dan selama kami pernah berkaraoke, saya nampak potensi dia sebagai seorang penyanyi namun untuk waktu ini keselesaannya pada lagu-lagu genre ringan dan easy listening seperti lagu Bujang Duda ini, katanya.


Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 06:55 PM | Show all posts
sesuatu je tajuk lagu mamat ni.
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 07:15 PM | Show all posts
ni couple apa ni... so sweet...
buat lagu together2 gitu kan...
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 07:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Whoo ayussss
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 07:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Sedap sangat ke suara si CK ni? Menyampah tengok dia jadi host
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 07:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Akak pilih yg mana...bujang atau duda...bujang memang menawan..duda lebih menggoda..
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 07:30 PM | Show all posts
Opkos duda lagi hot.
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 07:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Sempena meraikan persahabatan
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 07:35 PM | Show all posts
sesuatuuu sangat
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 07:35 PM | Show all posts
zaman sekarang semua org boleh jadi retis bikin single..ape nak heran.. silakan lah
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 07:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Mula2 baca mcm bujang dada
Ropenye duda. Aduhaiii memacam kome
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 07:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Nyanyi jahhhh...asal tahan hencapan udah.....
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 07:57 PM | Show all posts
yg perempuan dah ada.. perawan atau janda.. yg lelaki bujang duda..
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 08:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Amboi.. Meraikan ler sangatttttt!!
Sah2 kunyit!
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 08:22 PM | Show all posts
CK who? DJ radio apakah dia ni
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 08:32 PM From the mobile phone | Show all posts
giyomi replied at 16-3-2017 08:22 PM
CK who? DJ radio apakah dia ni


Dia pengacara hlive & trek selebriti    
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 08:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Konon mcm happening sgt kt tibi... jumpe kt luar sombong giler muka dgn si ray bambam tu...
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 08:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Mana link lagu nak dgr sket
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 09:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Ir Radzi? Betul2 Ingenieur?
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 09:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Nnti next single, Top Ke Bottom?
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 09:53 PM From the mobile phone | Show all posts
oak.balustrade replied at 16-3-2017 09:15 PM
Ir Radzi? Betul2 Ingenieur?

Dibaca sebagai Aii RRR (IR) kan?
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 10:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Sampah nya lirik, mengaku gatal miang bagai.

Ayat tu betul ke, ini kerna semua. Bukan ini semua kerna?

Dua bulan je la lagu kau bertahan.
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2017 12:17 AM | Show all posts
Tahniah! Semoga ke jinjang pelamin hendaknya.
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2017 03:06 AM From the mobile phone | Show all posts
nak kecam mcmna dua2 pun xkenal
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2017 05:25 AM From the mobile phone | Show all posts
yuliss replied at 17-3-2017 03:06 AM
nak kecam mcmna dua2 pun xkenal

Ck tu yg pondan tu lh
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.072641s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list