Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
8790
View
246
Reply

Senarai retis popular yg cemerlang dalam akademik masa SPM

[Copy link]

Author: chacon    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 21-3-2017 12:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Uol sebut suami vee suami vee ..iol terbygkan vee is nor aliah lee.
Apesal korang tak sebut shidee vanida?
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 12:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Altimet aggregate 16. Sains Muar rasanya.. Dengar kat trek selebriti.
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 12:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku baru sembang dgn kakak aku smlm kes spm ni. Bak kata my sis..tak yah pandang la result spm ni..jiran kita masa kanak2 dulu pun membaca pun x pandai. Spm dpt SAP. skrg dh jadi owner syrikat apa tah. Kaya raya lagi. Pdhal tak reti ckp omputeh. Tp sbb skill dia mahal..omputeh terpaksa followdia punya bm
# hidup ketuanan melayu
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 01:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Dlm ramai2 artis..lopa je yg muka tebal dok canang dia 10A. Artis lain x show off mcm dia pun.
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 01:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by chazey at 21-3-2017 01:41 AM
addamnor replied at 20-3-2017 11:24 PM
sis bukan ke spm tu macam senang jah nak score? Ala ala buat latih tubi jah A dalam tangan. Zaman  ...


Memang ler senang sis sebenarnya jika dibandingkan zaman soalan SPM 90an dolu. Akak cakap susah sebab sambil tengok soklan, sambil fikirkan bebudak akak kat sekolah ulu banat neh. Kalau bagi kat budak pandai (dan rajin blaja) sejak azali, sah2 senang jah boleh score.
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 01:35 AM From the mobile phone | Show all posts
adeqo replied at 20-3-2017 07:02 PM
Mana benang hajjah?

benang hajjah da habes ke deqo?
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 01:40 AM From the mobile phone | Show all posts
shielizda replied at 21-3-2017 12:29 AM
meh iols citer sbb apa si adelea tu ckp tiara pompuan jahat. kalo uolls nk tahu tiara ni pompuan s ...

Tapi aruah Hani dan Tiara itu baik2 jah hubungan hingga ke hujung nyawa aruah Hani. Tiara must have done something right on her part juga karna walau mencurangi aruah Hani, tiada pun mereka saling membenci. Malahan semasa aruah Hani meninggal pon katanya Tiara yang tolong urus from A-Z upacara pengebumiannya?
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 01:41 AM From the mobile phone | Show all posts
cikmanggabatu replied at 20-3-2017 08:24 PM
Zaman hajah lopak tu ramai je yang dapat cemerlang....X heran...Hajah walau dapat 10 A pon(xpern ...

meols zaman hajjah kelopak..sesungguhnya tahun tu mcm ramai gila dpt straight a.sekolah meols mmg ramai je ambik additional subject n boleh score straight a..additional subject kena belajar sendiri ya..
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 01:42 AM | Show all posts
Edited by shielizda at 21-3-2017 02:11 AM
pinkzara replied at 21-3-2017 01:00 AM
Dlm ramai2 artis..lopa je yg muka tebal dok canang dia 10A. Artis lain x show off mcm dia pun.

dah tu je kelayakan akademik dia ada yg boleh dibanggakan sbb dgrnya ada forumer ckp yg dia sbnrnya x habis her study kt sunway college tu dulu. so kalau betul apa yg theyolls speku, mmg padan la knp dia asik dok canang psl spm10A dia tu. nak show off kelayakan akademik yg lbh tinggi xde, so show off je la apa yg ada. cuba kalau dia btl2 ada degree ke master ke phd ke mcm soo winci tu semua, xkan la dia x nak show off yg tu semua?? lgpun... lopa & show off mana boleh dipisahkan. pendapat iols, disbbkn dia mmg xde kalayakan akademik lain yg lbh tinggi yg nk dibanggakn, mungkin sbb tu la sampai la ni dia dok canang spm10A dia tu x sudah2. so maknanya kalau lps ni pun dia mmg xde niat nk further study amik diploma, degree etc tu semua, iols speku mungkin sampai ke tua la dia dok canang spm10A dia tu kekdahnya.   
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 01:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Ini tread lama. Utk all education.

https://mforum.cari.com.my/forum ... laysia&mobile=2
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 01:51 AM | Show all posts
Antara aku ingat, Amy Mastura dapat 5A Penilaian Darjah 5. SPM dia aku xtau.
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 01:52 AM | Show all posts
Edited by sharlenetexas at 21-3-2017 02:02 AM

daphne iking ni sbp jugak ke dulu?
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 02:00 AM From the mobile phone | Show all posts
syakirin husnal pengacara astro go shop n hijabista..pembaca berita awani..satu batch lopak jugak..sains muar rasanya..sheols pun result spm ok jugak..straight a rasanya..then sheols continue study dkt korea kpop..
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 02:09 AM | Show all posts
chazey replied at 21-3-2017 01:40 AM
Tapi aruah Hani dan Tiara itu baik2 jah hubungan hingga ke hujung nyawa aruah Hani. Tiara must hav ...

yg tu iols kurang pasti, yelah sbb masa tu pun iols masih in high school la mcm tu, x ingat exactly details psl p'ceraian theyolls. iols cuma ingat main reason theyolls b'cerai je... which is tiara mmg ada affair dgn affendi norwawi yg masa tu masih suami org lps theyolls sll jumpa sbb projek2 drama kt ntv7. psl details lain, mcm mana hubungan tiara dgn arwah hani masih boleh baik even dh cerai, psl tiara ada tolong urus majlis p'kebumian arwah tu semua, terus terang iols x ingat. nnt iols try ask my uncle tu kalo jumpa. tp mcm pelik plk tetiba nk tanya kt dia psl benda ni semua. nnt mesti dia tanya apahal plk iols nk tahu psl kisah lama tu semua. matilanak iols nk ckp apa. tp yg pasti, apa yg iols can recall right now cuma masa majlis p'kebumian arwah, sampai habis bacaan talkin kat kubur tu semua mmg tiara ada sekali. yelah, arwah kan her ex husband, ada anak lg dgn arwah, xkan la dia nak biar anak dia sedih menangis sorang2 kt situ. sekurang2nya itu yg dia dpt buat sbg tanda p'hormatan t'akhir kt ayah anak dia. so mungkin la jgk apa yg uolls ckp tu btl, tiara must have done something right on her part. entah la... wallahua'lam.
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 02:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Tujuan thread ni nak kecam neealofa ke... oh bimbo sgt ke sheols? Ok je pd aku cuma cara dia menang appbh ari tu nampak dia fake sikit... biasala anak org kaya
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 05:51 AM From the mobile phone | Show all posts
lorelai replied at 20-3-2017 10:40 PM
Haha 4 A kira cemerlang ke

Asal ada A noksss. Walaupunnn
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 05:55 AM From the mobile phone | Show all posts
LadyDiddy replied at 20-3-2017 08:09 PM
Betul ke Siti Nana 5A uols? Sheols sebaya iols..rasanya dulu dia dapat 1 atau 2A je.. kalo tak sil ...

5A dlm bm, sastera, pendidikan moral, seni dan ugama.
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 06:21 AM From the mobile phone | Show all posts
barfi replied at 20-3-2017 11:52 PM
Soksek tu apa


Sekolah sains tun syed shiekh shahabudin. Dkt penang
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 06:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Kevin zahri bdk mrsm pc.
Kakak nanas pn sama. Best stdnt dkt sana. Straight a's. Every sem dpt 4.00. Sygnya kecerdikan tk diwarisi adiknya itu
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 06:36 AM | Show all posts
Paknil? Sawan Ali?
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 06:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Pada aku SPM ni waktu subjective, penilaian kepandaian tak boleh ikut bilangan A semata. Ada yang dapat 6 A tapi BM, Agama, Math, Sains, Geografi, Sejarah. Tapi ada yang dapat 4A- Math, Add Math, Fizik, Kimia.

Kalau suruh Albert Einstein, Newton amik SPM pun, aku tak rasa dia dapat straight A, tapi tak bermakna diorang tak genius.

Aku rasa orang yang straight A ni mostly booksmart. Geng yang straight belajar belajar belajar, dari excellent spm, excellent degree terus amik phd, kalau letak these people in real industry, most of them tak boleh survive.
All in all, Bill Gate and Mark zuckerberg dropout and takde degree(but of course to get into harvard still kena ada excellent base).... my point is, org yang straight A mungkin kelihatan pandai... tapi tak semestinya beneficial to society. hehe. jgn kecam saya
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 06:49 AM From the mobile phone | Show all posts
hzln replied at 21-3-2017 12:14 AM
laki vee tu dengarnya dpt sambung blajar ke us tp kantoi tgh jalan gitu lah...ker aku dah mix-up d ...

dead mushroom yg sorang tu keja kat putrajaya skrg.
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 08:00 AM From the mobile phone | Show all posts
shielizda replied at 21-3-2017 01:42 AM
dah tu je kelayakan akademik dia ada yg boleh dibanggakan sbb dgrnya ada forumer ckp yg dia sbnrny ...

Masa dia kat sunway college pun dia show off teruk. Buat assingment show off..exam show off..discuss slm grup oun show off. Masa tu dia show off dlm keek. Hi keekers ...
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 08:12 AM | Show all posts
katibism replied at 21-3-2017 12:23 AM
Si @terpaku boleh tulun jawab

kekdahnya meols pun tatau
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 08:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Iols teringin nak tau SPM che ta sebab cara sheols bercakap nampak bodoh
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.065571s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list