Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1234Next
Return to list New
8942
View
63
Reply

MotoGP 2017 - sembang tts

[Copy link]

Author: Victorioussss       Show all posts   Read mode

Author
Post time 27-3-2017 05:10 AM | Show all posts |Read mode
Edited by Victorioussss at 27-3-2017 02:09 PM

Hai Korang.

Aku nengok thread MotoGP takde dalam bod ni.. so sebagai peminat sukan permotoran 2 roda, harap benang ni dapat menyatupadukan peminat peminat
MotoGP.
bagi menyertai peraduan meneka MotoGP 2017, silalah ke benang sebelah
https://mforum.cari.com.my/forum ... &extra=#pid64800066

Sebarang pendapat, maklumat, keputusan perlumbaan, dan usik mengusik semakin lama menjadi rindu antara team Movistar, Repsol, Desmo, ataupun
antara 46, 93, 99 dan lain lain dialu alukan. Sekali sekala kene kutuk apederhal
thread ni aku fokus hanya pada MotoGP. Moto3, Moto2 boleh share jugak tapi aku hanya upload result MotoGP.

RoundDateGrand PrixCircuit
126/03QatarLosail International Circuit
209/04Republica ArgentinaTermas de Ro Hondo
323/04AmericasCircuit of The Americas
407/05SpainCircuito de Jerez
521/05FranceLe Mans
604/06ItalyAutodromo del Mugello
711/06CatalunyaBarcelona-Catalunya
825/06NetherlandsTT Circuit Assen
902/07GermanySachsenring
1006/08Czech RepublicAutomotodrom Brno
1113/08AustriaRed Bull Ring - Spielberg
1227/08Great BritainSilverstone
1310/09San Marino e della Riviera di RiminiMisano World Circuit Marco Simoncelli
1424/09AragonMotorLand Aragon
1515/10JapanTwin Ring Motegi
1622/10AustraliaPhillip Island
1729/10MalaysiaSepang International Circuit
1812/11Comunitat ValencianaComunitat Valenciana - Ricardo Tormo



momod kalau rasa benang ni takle blah, bole katup.


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-3-2017 05:18 AM | Show all posts
Edited by Victorioussss at 27-3-2017 05:19 AM

RESULT GRAND PRIX QATAR

Pos.        Rider                       Bike           Nation             Points
1        Maverick VIÑALES        Yamaha        SPA              25
2        Andrea DOVIZIOSO        Ducati        ITA                       20
3        Valentino ROSSI        Yamaha ITA                      16
4        Marc MARQUEZ        Honda        SPA                      13
5        Dani PEDROSA        Honda        SPA                              11
6        Aleix ESPARGARO        Aprilia        SPA                      10
7        Scott REDDING        Ducati        GBR                               9
8        Jack MILLER        Honda        AUS                               8
9        Alex RINS        Suzuki        SPA                                       7
10        Jonas FOLGER        Yamaha        GER                       6
11        Jorge LORENZO        Ducati        SPA                       5
12        Loris BAZ        Ducati        FRA                                       4
13        Hector BARBERA        Ducati        SPA                       3
14        Karel ABRAHAM        Ducati        CZE                       2
15        Tito RABAT        Honda        SPA                                       1
16        Pol ESPARGARO        KTM        SPA        
17        Bradley SMITH        KTM        GBR        
18        Sam LOWES        Aprilia        GBR        
19        Danilo PETRUCCI                ITA        
20        Andrea IANNONE                ITA        
21        Alvaro BAUTISTA                SPA        
22        Johann ZARCO                FRA        
23        Cal CRUTCHLOW                GBR
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-3-2017 05:24 AM | Show all posts
Zarco otomatik underdog musim ni. Performance dia kat Qatar sangat ohsem, leading beberapa lap. Nampak ketara Yamaha Tech 3 musim ni paling laju antara lain-lain team.

Ducati yang power straight pun cicir jugak dengan Tech 3.
Kalau Zarco tak crash, memang konfem podium dia tadi. Anyway better luck next time Zarco.

Lorenzo, agak chicken. Play safe walaupun tayar belakang dah setup soft. Ingatkan boleh all out, tapi top 10 pun haprak

Man of the day, i bagi kat Rossi. 10th starting, 3rd finish line. Battle antara Rossi dan Marquez sangat epik dan memang terbukti Rossi lebih terrer.
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2017 08:58 AM | Show all posts
hi victorioussss


berminat ke nak handle utk teka2
kalo boleh bg komitmen sy sedia bagi ganjaran
boleh jer teruskan meneka kt thread ni
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-3-2017 08:59 AM From the mobile phone | Show all posts
sfhzuraz replied at 27-3-2017 08:58 AM
hi victorioussss



Teka apetu sis
Mcm teka tacang ke  
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2017 09:17 AM | Show all posts
Victorioussss replied at 27-3-2017 08:59 AM
Teka apetu sis
Mcm teka tacang ke

boleh refer kt link ni

https://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=1034972&extra=page%3D1&page=2

kena pastikan result update
sb bab motor gp sy tak follow
cuma sy boleh bg ganjaran la nanti
kalo yg f1 sikit sebanyak sy boleh update kalo forumer berkenaan bz
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-3-2017 09:21 AM | Show all posts
sfhzuraz replied at 27-3-2017 09:17 AM
boleh refer kt link ni

https://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=1034972&extra=pa ...

Oo..boleh jek!

So sesi teka meneka.
Continue dalam benang ni ke atau bukak benang lain?

MotoGP dgn i tak dapat dipisahkan sis.. macam tebing dgn aur, mira dgn filzah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-3-2017 09:40 AM | Show all posts
Meh i rasmikan teka MotoGP

2nd round, Argentina

MotoGP prediction,
1. Valentino Rossi - Yamaha Factory Racing
2. Vinales - Yamaha Factory Racing
3. Marc Marquez - Repsol Honda
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2017 10:03 AM | Show all posts
Victorioussss replied at 27-3-2017 09:21 AM
Oo..boleh jek!

So sesi teka meneka.

better buat thread baru
rules dan kredit sama mcm teka f1
nanti sy letak kt sticky(atas)


pastu bolehlah tag kt kawan2
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2017 10:06 AM | Show all posts
Victorioussss replied at 27-3-2017 09:40 AM
Meh i rasmikan teka MotoGP

2nd round, Argentina

nanti bila buat thread baru
pastikan letak tarikh race moto gp tu
jgn lupa bgtau pukul berapa last boleh teka


link bawah ni teka f1 2016
manatau kalo2 nk refer


https://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=943926&extra=page%3D1
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2017 10:07 AM | Show all posts
Victorioussss replied at 27-3-2017 09:40 AM
Meh i rasmikan teka MotoGP

2nd round, Argentina

kt thread baru tu boleh letak tajuk Teka MotoGP 2017
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2017 03:14 PM | Show all posts
best ni ada tempat nak borak pasal motogp
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-3-2017 03:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Aardour replied at 28-3-2017 03:14 PM
best ni ada tempat nak borak pasal motogp

  welcome sis. Boleh la menyembang kat sini.
U team mana?  
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2017 04:02 PM | Show all posts
Victorioussss replied at 28-3-2017 03:29 PM
welcome sis. Boleh la menyembang kat sini.
U team mana?

off course yamaha! heheheheheheh
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-4-2017 12:31 PM | Show all posts
Review race Artentina!

Result

1. Maverick Vinales - Movistar Yamaha
2. Valentino Rossi - Movistar Yamaha
3. Cal Crutchlow -  LCR Honda

Crash

Lorenzo
Pedrosa
Marquez
Davioso

Lap 1st Lorenzo crash sebab collide dengan Ianone - Eastar Suzuki. Walaupun pada mata aku, salah Lorenzo yang sodok Ianone dari belakang, tapi Ianone dikenakan penalti ride thru! Menunjukkan kabel Lorenzo dalam board motoGP sangat kuat.

Marquez leading. Memang laju dan tak terkejar oleh Vinales. Tapi Marquez oun crash dengan sendirinya, nampak macam tayar depan buang dulu kerana entry speed yang terlalu laju dan tergolek dengan jayanya walau tak difight oleh sesiapa. Honda enjin V4 ada Ducati enjin L4 bukan la saingan Yamaha enjin inline 4 crossplane, bile kat selekoh.

Terbukti inline dan crossplane lebih laju, lebih banyak bukaan throttle dapat dilakukan ketika masuk dan keluar selekoh.

Davioso juga skid dan crash. Begitu juga Predrosa.

Crutchlow yang aku rasa sebagai rider gila berjaya dipintas oleh Rossi kesayangan ramai pada 6 lap terakhir dan mengukuhkan kemenangan 1-2 Movistar Yamaha.

Zarco, berjaya battle dan pintas Pedrosa dan Davioso. Perhatian harus diberikan pada pelumba ini pada perlumbaan akan datang.
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2017 03:05 PM | Show all posts
MM memang king of Texas.

Tapi aku ramal Vinales juara dunia 2017
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-4-2017 03:07 PM From the mobile phone | Show all posts
BelovedTaeyeon replied at 24-4-2017 03:05 PM
MM memang king of Texas.

Tapi aku ramal Vinales juara dunia 2017

Yes.. 5 tahun berturut2 no 1 kt situ.
I speku Rossi sbg juara dunia. Vin masih ade gopoh je.
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2017 04:36 PM | Show all posts
Victorioussss replied at 24-4-2017 03:07 PM
Yes.. 5 tahun berturut2 no 1 kt situ.
I speku Rossi sbg juara dunia. Vin masih ade gopoh je.

Valentino boleh jer kalau dia maintain momentum cam 2015.

Tapi sendiri buat tahi pada tahun tu.

Vinales masih learning Yamaha M1 tu.

Tapi nampak dah serasi lepas menang 1 GP.

Lorenzo masa mula2 try Yamaha tue...asik tertonggeng jer
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2017 07:53 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2017 07:54 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.095385s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list