Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
46639
View
668
Reply

All About Bandung Indonesia - Part 24

[Copy link]

Author: cakur    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 2-5-2017 08:09 AM | Show all posts
Edited by izalias at 2-5-2017 08:14 AM

sapa tahu kat mana nak beli kain untuk buat baju melayu selain di pasar baru.
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2017 08:54 AM | Show all posts
frin replied at 28-4-2017 08:50 AM
saje nak share..  sape yang mmg cari the body shop products, dekat bandung lg murah.. hari tu last t ...

Barang branded pun banyak yang lebih murah. Cari di Paris Van Java. aritu tengok Kasut Clark jauh beza ngan di sini. kalau tengah offer/obral lagi la murah.
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2017 08:56 AM | Show all posts
frin replied at 26-4-2017 10:44 PM
Makan mana yang ok area bandar? selalu pergi kedai belacan jer..  kali ni nak cuba kedai lain plak.  ...

Try kat Keramba restaurant...tempat makan yang wajib saya pegi. ikan gurame bakar, tempe mendoan dan banyak lagi menu2 sedap. ikan guramenya pun tak berbau macam tempat lain. Rest ni kat area riau.
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2017 08:58 AM | Show all posts
izalias replied at 2-5-2017 08:09 AM
sapa tahu kat mana nak beli kain untuk buat baju melayu selain di pasar baru.

Saya memang suka beli kain Cotton untuk baju melayu di Pasar Baru. memang cantik2..setiap kali pegi mesti beli utk suami. Bersusun baju melayu berbagai warna. Kain cotton di Bandung jauh lebih murah dari di sini. high quality. harga lebihkurang 45-50k semeter.
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2017 11:45 AM | Show all posts
Edited by zura73 at 3-5-2017 11:56 AM

Saya akan ke bandung 05/5/17-08/05/17 berdua bersama suami. Just nak tanya/confirm beberapa perkara:

1. Airport tax mmg dah masuk dlm tiket kan, tak payah nak bayar kat airport?
2. Boleh tak saya beli sim kad kat airport? Ada jual ke? Simkad apa yg boleh rekomen, nak guna data je.
3. Bila ada data plan, ingat nak panggil uber ke hotel. Ada masalah mcm kat msia ke kalau nak panggil uber kat airport. Tau2 jelah, driver taxi sini cukup marah dgn uber and grab car.

Thank you kepada yang membantu.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-5-2017 10:28 PM | Show all posts
1. betul.
2. ada. tapi lebih mahal.
3. ada beberapa tempat yang driver uber tak berani ambil costumer. airport salah satunya.
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2017 01:46 PM | Show all posts
zura73 replied at 3-5-2017 11:45 AM
Saya akan ke bandung 05/5/17-08/05/17 berdua bersama suami. Just nak tanya/confirm beberapa perkara: ...

Saya nk suggest awak hire supir je. Mudah nak bergerak ke mana2. Or maybe awak ke sana atas urusan kerja so mungkin tak perlu keluar bnyk boleh amek teksi je.

Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2017 03:44 PM | Show all posts
mama nak pergi hari raya nanti 26-29/6/2017, kedai banayk bukak atau cam na, mama duduk hotel
Best Western Premier La Grande (ok tak hotel ni) dekat dgn toko toko dan kedai makan?

ada tak supir supir kereta yg boleh mama amik utk jadi personal supir nanti...


plz bantuan di perlukan...
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2017 05:36 PM | Show all posts
cakur replied at 3-5-2017 10:28 PM
1. betul.
2. ada. tapi lebih mahal.
3. ada beberapa tempat yang driver uber tak berani ambil costu ...

Thanks cakur.

Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2017 05:38 PM | Show all posts
yellowprestige replied at 4-5-2017 01:46 PM
Saya nk suggest awak hire supir je. Mudah nak bergerak ke mana2. Or maybe awak ke sana atas urusan ...

Bkn urusan keje, more to shopping. Penah before pi bandung xpakai supir, jln2 tahan teksi....cheaper. Sbb tu ingat nak pakai uber.

Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2017 05:38 PM | Show all posts


kena follow thread nih...one of my wishlist
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-5-2017 06:16 PM | Show all posts
mamaezah replied at 4-5-2017 02:44 PM
mama nak pergi hari raya nanti 26-29/6/2017, kedai banayk bukak atau cam na, mama duduk hotel
Best ...

hari raya nanti itu, biasanya kedai buka setengah hari di hari raya pertama. setelah itu buka seperti biasa.

hotel ibu dekat dengan shopping mall dan tempat makan. kfc di depan saja.

kalau supir, saya bisa aturkan.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-5-2017 06:18 PM | Show all posts
zura73 replied at 4-5-2017 04:38 PM
Bkn urusan keje, more to shopping. Penah before pi bandung xpakai supir, jln2 tahan teksi....cheap ...

tergantung tempat mana yang ingin didatangi.

kalau mau ke gunung ya pakai supir saja.
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2017 08:17 AM | Show all posts
ainunaina replied at 3-5-2017 08:54 AM
Barang branded pun banyak yang lebih murah. Cari di Paris Van Java. aritu tengok Kasut Clark jauh  ...

okay nnt nak try singgah Paris Van Java. tq info
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2017 01:57 PM | Show all posts
salam..minta maaf nak bertanya..
sekarang ni tengah survey untuk cari kain ela jenis satin..nak beli borong..
range harga dalam berapa ya??
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2017 03:32 PM | Show all posts
newrulez88 replied at 5-5-2017 01:57 PM
salam..minta maaf nak bertanya..
sekarang ni tengah survey untuk cari kain ela jenis satin..nak bel ...

nov last year i beli kain ela satin dkt d'fashion semeter 12k rupiah utk kenduri satu family..tapi kain mmg sedap pakai..apa ntah nama kain tu tak ingat.
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2017 08:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Bersiaran dr hotel serela riau bandung. Mcm cakur cakap mmg uber xleh masuk airport. Kena keluar airport. But no doubt uber is a lot cheaper than taxi. Dr airport ke hotel IDR22K
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2017 01:57 PM From the mobile phone | Show all posts
zura73 replied at 6-5-2017 08:33 AM
Bersiaran dr hotel serela riau bandung. Mcm cakur cakap mmg uber xleh masuk airport. Kena keluar air ...

Tepek lah gambar. Teringin nak pergi tapi buget lom ada lagi  
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2017 04:34 PM From the mobile phone | Show all posts
marla69 replied at 6-5-2017 01:57 PM
Tepek lah gambar. Teringin nak pergi tapi buget lom ada lagi

Alamak pakai hp xreti nak tepek gmbr. Nanti kami cuba. Tp xde gmbr yg menarik sbb pi FO je. Jenuh jln sakit kaki.
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2017 05:38 PM From the mobile phone | Show all posts
zura73 replied at 6-5-2017 04:34 PM
Alamak pakai hp xreti nak tepek gmbr. Nanti kami cuba. Tp xde gmbr yg menarik sbb pi FO je. Jenuh  ...

Kawasan tmpt mkn bersih tak? Ai concern tu jer
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.076478s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list