Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
12Next
Return to list New
2282
View
41
Reply

Ahaks! Dapat Awek Garang, Boleh Kecapi Bahagia Ke?

[Copy link]

Author: CARI-MAMS       Show all posts   Read mode

Author
Post time 21-4-2017 04:38 PM | Show all posts |Read mode


Orang kata dapat awek garang, habislah lelaki tu! Kenapa tidak, semua yang dibuat akan dipantau, diarahkan, bersikap demanding, cepat marah dan banyak lagi sikap negatif.


Namun, sebaliknya banyak kelebihan sebenarnya bila anda dapat pasangan atau pun makwe yang garang ini ramai tidak tahu. Malah, anda lebih beruntung sebenarnya. Nak tahu kenapa?






1. Dia akan melindungi anda


Berbanding lelaki yang melindungi wanita, awek jenis garang inilah yang sangat mengambil berat dan menjaga anda. Malah, tak perlu takut dengan 'ancaman' luar kerana si dialah yang akan melindungi anda.




2. Elak anda terjerumus


Tak dinafikan lelaki boleh melakukan perkara yang tak diingini atau perkara bodoh bila dalam keadaan tertentu seperti tertekan, dipengaruhi rakan sebaya dan sebagainya. Namun, awek jenis garang boleh mengelakkan anda terjerumus ke lembah kotor seperti itu, percayalah!






3. Lebih berdikari


Lazimnya wanita garang ni bukanlah jenis lemah dan mampu melakukan banyak perkara tanpa bantuan lelaki. Pendek kata, mereka ini jenis berdikari dan ini membuatkan hubungan kalian berjalan dengan lebih lancar terutama jika terpaksa tinggal berjauhan.




4. Bijak merancang


Awek macam ni mereka tahu dan yakin apa yang mereka mahukan dalam perhubungan dan kehidupan. Anda haruslah peka sedikit dengan apa yang dia suka dan tidak suka. Memang nampak sukar pada mulanya, namun lama-kelamaan anda tahu awek macam ini bukan jenis demanding sebenarnya. Apa yang mereka mahu cuma anda lebih peka.


Foto: Carian internet


5. Tak suka menyusahkan


Jika anda keluar makan bersama dan si dia berkata mahu membayarnya, biarkan sahaja. Walaupun anda mampu untuk memberinya wang yang lebih, namun wanita sebegini mempunyai prinsip untuk tidak menyusahkan anda. Sila percaya, dah cuba baru tahu! - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 05:21 PM | Show all posts
Aku mengaku aku garang. Sebab ramai orang cakap aku garang. Tapi dalam garang aku tu ada kelembutan dan kemanjaan aku. cewahhh...

Part berdikari dan tak suka menyusahkan tu mungkin betul..sebab aku walaupun dah ada suami time susah kadang aku pendam sorang je. Dan lagi suka berdikari sendiri.
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 05:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Hahaa..tepat sgt ngn aku. Alhamdulillah aku dpt suami x garang. Layan je kepala bini dia. Tp ppuan yg garang ni manja dia suami je yg tau
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 06:02 PM | Show all posts
sis mmg grang dgn lelaki. supaya lelaki tu x pijak kepala iols
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 06:14 PM From the mobile phone | Show all posts
kihkihkihkih...iols pon da ciri2 tue
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 06:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Betullah tum garang tapi bijak
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 06:49 PM | Show all posts
sesetengah laki ni mmg patut dapat bini or gf yg garang hehe
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 06:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Selalunya kalau sorg garang..sorg lembut skit..kdg bukan garang..tp tegas..bagus jgk.jnis mnja gedik sgt xsuka jgk..
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 08:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Orang luar nampak i lemah lembut tapi sebenarnya garang macam singa.
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 08:55 PM | Show all posts
garang2 patut bertempat
nanti laki lari, laki ceraikan
anak x mau cakap dgn parent
anak tak mau balik kg
anak x mau jaga parent dah tua
suami dan anak kelihatan duduk dalam rumah tetapi jiwa mereka sudah mati

Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 10:00 PM From the mobile phone | Show all posts
I pernah bcinta dgn awek garang. Mulut tak garang, tapi naik tangan. Tampar sepak cubit sekeh kepala tu memang selalu. Maybe sebab dia spesis dominan. Macam singa betina.
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 11:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Sya memgaku sya ini garang juga..cuma jarang marah dan paling tak suka feel ini sebab cepat sakit kepala klu dah dtg panas baran..dan bertempt..suka berdikari..buat hal sendiri jak.hihihi
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2017 12:02 AM From the mobile phone | Show all posts
masa mengorat memang la best ngorat awek garang, rasa adventurous gitu, tapi bila dah bersama masih garang jugak, naik tangan kaki maka bertambahlah kes dera laki
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2017 09:31 AM From the mobile phone | Show all posts
biasa awek garang sebab yg perempuan lebih dominan.. boyfriend pulak lembab atau suka buat kesalahan ulang2..
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2017 06:48 AM | Show all posts
elehhh.. nmpk je dari luaran garang mcm singa

tapi dalamannya tersembunyi kefemininannya yg lembut spt anak kucing

mcm @chazey

Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2017 03:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols ngaku garang.. lagi-lagi dapat bf (husband) yang pasif. Tapi masa belum kahwin je lah boleh tunjuk garang... dah kahwin tak dilayannnnnn... . Husband i cakap i macam kucing

Iols pernah je sound kawan-kawan husband yang dok carut-carut dalam post dia. Kat post depa, lantak pi la kan ni carut kat post gambar yang husband iols upload. Dah tu mil pun pernah ngadu dia tak suka kalau kawan-kawan husband iols menganjing anak dia... hambik kau mak singa datang sound, masing-masing lari bertempiaran..

Tapi i kalah drngan lelaki yang garang, baran... samada i diam atau buat bodo je macam tonggong
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2017 09:16 AM | Show all posts
orang cakap i garang dan sombong padahal mereka tak kenal pun i..
~sunyi~
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2017 11:32 AM | Show all posts
Mostly yg berlaku sekeliling aku kan, lelaki yg dapat awek/wife garang ni ialah lelaki mantan plaboya. Cash sangat
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2017 06:23 PM From the mobile phone | Show all posts
terma2nkondisi2 replied at 23-4-2017 06:48 AM
elehhh.. nmpk je dari luaran garang mcm singa

tapi dalamannya tersembunyi kefemininannya yg lemb ...

Hemboi.  
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2017 12:19 AM | Show all posts
Motif banyak yang mengaku diri garang.? Aummmmmm!!!!!

I pun garang sebenarnya.   I sangat tegas dan garang  di alam realiti. Dalam kalangan keluarga dan kawan-kawan pun I yang paling garang dan tegas.

That's why I suka kalau dapat pasangan yang tenang seperti air. Kalau dpt pasangan yang garang juga mahu bercekau siang malam.
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2017 07:09 PM | Show all posts
I garang! Haha! Tp dalam garang tu ada laa jugak soft side. My bro selalu ckp I ni garang mcm rimau n singa.

Peliknya, my close fren n ex bf semuanya either anak bongsu or muda dpd I.  Hehe
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2017 08:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Dapat awek garangggg silap ari dia mandrem haaaa terus bongok cam najib baru tawww

Awek garang bleh tahan lagi tapi awek.molot murai yaaa ampunnnnnn nk pecah tinger weiii

Pot petttt pot petttttt , kne jahit molot dia
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2017 12:03 PM | Show all posts
awek aku garang macam singa. aku pulak kena belajar jadi penjinak singa.
mula kenal, aku pelik apsal perangai dia macam tu.
lepas tau sejarah dia, baru aku faham.
baru kapel 2,3 bulan.. kitaorang gaduh dah banyak kali.
masa gaduh, dia asek sebut nak putus.
bila jauh, kitaorg terus jadi rindu n baik balik macam biasa.

dia jenis baran n kepala angin, suka mengherdik, cepat marah kalau hal kecik sekalipun.
dia marah pasal benda lain, aku pulak jadi mangsa kena tadah telinga.
aku pulak jenis bengis, lambat marah, tapi sekali marah aku jadi macam Hulk.
baru dia diam senyap, sekali aku marah lambat pulak sejuk.
memang bertubi2 la dia kena herdik balik.

aku mmg niat nak kahwin.
tapi risau gak kalau dah kawin dia masih lagi jadi singa betina.
siapa ada tips dapat bini garang ni? or sesapa bini org dalam ni yg nak buat confession?
awek jenis garang ni, lepas kahwin selalunya jadi mcm kucing ke, or still macam singa?
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2017 05:03 PM | Show all posts
Laki aku selalu cakap aku garang bila bagi statment, tp bagi aku i is tegaskan je. hahahah supaya dia paham point tu
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2017 05:06 PM | Show all posts
capiloton replied at 27-4-2017 12:03 PM
awek aku garang macam singa. aku pulak kena belajar jadi penjinak singa.
mula kenal, aku pelik apsa ...

Selalunya kalau dah khawin lain sikit, sebab hormat dah kat suami, terkontrol la sikit baran tu. InsyaALLAH ok je. Korang sebab tak kawen lagi,nanti dah khawin lama2 paham diri masing2 ok la.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.070343s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list