Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
12Next
Return to list New
2328
View
41
Reply

Meleleh Air Liur, Tak Menahan Sotong Goreng Celup Di Warung Ini

[Copy link]

Author: CARI-MAMS       Show all posts   Read mode

Author
Post time 21-4-2017 06:57 PM | Show all posts |Read mode


Agaknya ramai tak yang boleh tahan dengan gambar di bawah ini? Dikatakan warung ini memang menyediakan menu paling istimewa dari Terengganu yang tak harus dilepaskan, apa lagi kalau bukan sotong celup tepung.


Terletak di Kuala Terengganu, Warung Pok Nong ini bukan sahaja menjadi perhatian orang tempatan malah ada yang datang dari jauh untuk menikmati hidangan di sini.


Berdasarkan komen di laman sosial, ramai yang memuji hidangan sotongnya yang sangat segar dan sempurna dimasak.


"Hidangan seafood celup terbaik di sini, segar dibawakan dari laut," kata seorang netizen.


Manakala, netizen lain turut memuji namun memberi nasihat kepada orang ramai agar tidak berharap servis di sini seperti di restoran mahal lain, kerana ia cuma warung sahaja.

"Memang perlu beratur panjang dan anda harus 'fight' untuk mendapatkan menu anda ketika di kaunter," kata seorang netizen. Nyata ia bukan hidangan biasa sehingga menyebabkan ramai sanggup beratur panjang.


Dari segi harga, ia jauh lebih murah berbanding restoran lain. Misalnya 3 ekor sotong celup tepung berharga RM20, 4 ekor udang celup RM4 dan sebagainya.


Bagi yang berkunjung ke Kuala Terengganu bolehlah mencubanya nanti!


Warung Pok Nong
Jalan Pantai A1693,
Kg Kolam Mengabang Telipot, Kuala Terengganu




















Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 07:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Yang zizan pergi keluar kat taste selebriti tu kan?
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 07:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Xde yg dekat lg ke...
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 07:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Bikin terliuq jaaa. Celup tepung kat kuantan pon x g2 lagi apa lagi nak menjengah ke terengganu.
Tapi pnah mkn kt satu kedai seafood kt Kuala Selangor sotong celup tepung die mabelesss. Nyesal x mtk resepi
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 08:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Hdah cuba..mmg sdp..masa aku pegi org x ramai sgt..tp still kene tunggu utk meja kosong...gorengan plak dia angkat je org sauk dia abgkat je org sauk..kosser la nak berhemah sgt..sdh nya ngn aku skali jd kiasu to the max
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 08:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku org ganu xpenah pegi pun lg..sedap sungguh ke
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 09:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Hmm...yg kat tanjung lumpur ni pun punye ramai org..so tak pernah la cuba lg..singgah beli kopok batang dan satar je pastu balik.
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 09:57 PM | Show all posts


Terliur tengok tgh on diet ni betul ke sedap sgt selalu interframe dlm food show
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 10:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Sedap..bukak kul 3..kul 2 dh siap beratur.kalau pegi time cuti sekolah..huuu lagi la pjg..mmg kdg pegi tganu tujuan nak mkn celup tepung ni je..
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2017 10:21 AM From the mobile phone | Show all posts
y nie mmg feveret....yummy
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2017 12:53 PM | Show all posts
kt sini ada kereta kuda, akak naik pusing2 sampai terdrift kain batik akak..

aiskrim jagung dia special.. xsilap ada air jagung.. ni dekat airport rasanya... belakang airport..

dekat sini ada org main balon sabun buih dan mcm2..
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2017 05:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Sedapnyer. Huhuhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2017 05:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Uii kne try ni
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2017 06:10 PM From the mobile phone | Show all posts
laparrrrrrrrrrr tengok gmbr ni wehhh
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2017 07:12 PM | Show all posts
akak penah pegi yg dekat terengganu ni. tapi tak tahu kedai yg sama atau tak. sebab banyak lagi kedai2 yg jual sotong celup tepung. akak beli rm5 mmg puas makan sorang. penuh satu paper bag cam goreng pisang tu
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2017 12:07 AM From the mobile phone | Show all posts
fox. replied at 22-4-2017 07:12 PM
akak penah pegi yg dekat terengganu ni. tapi tak tahu kedai yg sama atau tak. sebab banyak lagi keda ...

Ohh..sy tau yg tu..dia dh siap letak dlm pinggan kan..sepiring tu rm5..tu kedai lain.. yg warung pok nong ni,kita sendr request nak sotong berapa ekor..nak ikan berapa ekor..tapi mmg murah n worth it la..
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2017 07:19 AM | Show all posts
asmimie replied at 23-4-2017 12:07 AM
Ohh..sy tau yg tu..dia dh siap letak dlm pinggan kan..sepiring tu rm5..tu kedai lain.. yg warung p ...

Iya jika gitu mmg kedai bbeza.tak ada piring pun dik.kat situ pakejnya rm5 @ rm10.ikan pun ada jual.tapi akak tak suka ikan celup tepung.suka lagi ikan bakar
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2017 09:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by beautifulliar at 23-4-2017 09:59 AM

Buat sendiri je la lagi untung boleh mkn byk2 sampai muntah.

Utk salut tu bancuh tepung beras bubuh garam,kunyit,telur and bubuh air kapur makan(yg org buat makan sireh tu)ambik air tu agak2 sesudu.jgn buh sesudu seketul kapur gitu nti pahit.org ganu kadang ada gak hat buh kelapa parut.so kerak tu nanti jadi halus and rangup.tak buh pun rangup gak sebab dh buh telur and kapur makan.utk goreng pisang pun guna bancuhan gini

Sos cicah tu masak je air asam jawa ngn gula melaka,cili boh and secubit garam.msk sampai pekat likat nanti kaler dia akan jadi merah gelap itam2 sedap.gitu je resepi orang ganu utk mknn celup tepung n sos ni
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2017 10:26 AM | Show all posts
Best...7 minit je dari rumah..hehe...
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2017 01:59 AM From the mobile phone | Show all posts
suka sgt mkn seafood
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2017 12:48 PM | Show all posts
sotonggg sedapp
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2017 05:29 PM | Show all posts
nampak satar...sedapnyaaa...
waaa nak balik pahang...nak balik pahang....
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2017 01:17 PM | Show all posts
spankee_fili replied at 24-4-2017 05:29 PM
nampak satar...sedapnyaaa...
waaa nak balik pahang...nak balik pahang....

ko org pahang ke... buat sendiri jer senang..
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2017 02:21 PM | Show all posts
kebetulan ex roommate i pun org sana dia ada ckap pasal sotong ni.. kalau pegi mmg kena try katanya!

tengok pun dah mengancam
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2017 03:36 PM From the mobile phone | Show all posts
masdiana-ana replied at 26-4-2017 01:17 PM
ko org pahang ke...  buat sendiri jer senang..

mana reti buat..
mas reti ke? ajarin..
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.056200s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list