Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
9070
View
195
Reply

ALL ABOUT VIETNAM ~ PART 15

[Copy link]

Author: nashrudean       Show all posts   Read mode

Author
Post time 2-5-2017 09:03 PM | Show all posts |Read mode
Edited by nashrudean at 2-5-2017 09:17 PM

Ok... part 14 dah terlebih cecah 100 pages, so bukak rumah baru la ye...

All about Vietnam  (specifically bincang pasal Ho Chi Minh)

Previous thread :

bermula dgn thread part 10 je ye sbb yg part sblm tu dah x wujud katanya.

PART 10

PART 11

PART 12

PART 14

Info konsulat malaysia di HCM

Mr. Shazryll Zahiran - Consul General (shazryll@kln.gov.my )
Mr. Nor Azme Salleh - Vice Consul (norazme@kln.gov.my)
Ms. Intan Zurainiee Binti Abd Rahman - Personal Assistant to Consul General (intanzurainiee@kln.gov.my)

Address: Consulate General of Malaysia, HCMC
1208 Me Linh Point Tower
No. 2, Ngo Duc Ke Street
Distric 1. Ho Chi Minh City

Telephone: 848-3829 9023 / 848-3829 3132
Fax: 848-3829 9027
Email: malhcminh@kln.gov.my         
                  
Work days: Monday - Friday 8.00 a.m - 4.30 p.m
Public Holidays: Saturday & Sunday

PLACES OF INTEREST

1.  Cu Chi Tunnel - )
2.  Mekong Delta Tour -
3.  Suoi Tien AmusementPark -
4.  Water Puppet Show at Thao Dien Village
5.  War Remnants Museum
6.  City Hall & Nguyen hue Plaza
7.  Notre Dame Cathedral (sama ker macam Paris?)
8.  Reunification Palace
9.  Ho Chi Minh Museum & Ho Chi Minh City Museum
10.Saigon Opera House

MONEY CHANGER:-

Ha Tam Jewelery.
Kat corner jalan Phan Chu Trinh & Nyugen An Ninh.

Jalan Nyugen An Ninh = ade Saigon Pink 2, An Tam Hotel, Hajah Basiroh.
Jalan Phan Chu Trinh  = nie jalan tepi Ben Thant Market tuh. Jalan kat mane pasar malam tuh. X silap jalan nie ade Tutti Fruitti, so Ha Tam is before TF meaning simpang Jalan Nyugen An Ninh.

Kedai Emas sebelah kanan HaiNam Hotel
selang 2 atau 3 pintu dr HaiNam Hotel



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-5-2017 09:06 PM | Show all posts
Edited by nashrudean at 2-5-2017 09:23 PM

GRAFIK RINGKAS SEKITAR MALAYSIAN STREET (TAHUN 2015 PUNYA..HOTEL2 KAT SANA SELALU TUKAR2 NAMA DNA TEMPAT,SO KALU SILAP MAAF YA

BT2.jpg

SEKITAR MALAYSIA STREET-BEN THANH
BT1.jpg


BEN THANH MARKET

BEN THANH MARKET


BEN THANH MARKET

SAIGON SQUARE

SAIGON SQUARE

SAIGON SQUARE


RUSSIAN MARKET

RUSSIAN MARKET


RUSSIAN MARKET

CHO BINH TAY (CHO LON)

CHO BINH TAY (CHO LON)
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-5-2017 09:06 PM | Show all posts
Edited by nashrudean at 3-5-2017 08:29 PM

Selepas fenomena Naelofar, kat HCM dah bersepah tudung Ariani dan Duckscarf.

Ni Ariani ( with plastic bag)
Starting RM30 or lagi murah  
FB_IMG_1493814293609.jpg
FB_IMG_1493814280155.jpg
FB_IMG_1493814277403.jpg
FB_IMG_1493814274770.jpg
FB_IMG_1493814269956.jpg
FB_IMG_1493814266912.jpg
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-5-2017 09:07 PM | Show all posts
Edited by nashrudean at 3-5-2017 08:38 PM

Ni plak Duckscarve ye versi HCM
RM serendah RM35 atau mgkin dpt murah lagi.
Cantik ke letak corak skyscrapper atas kepala??     

IMG-20170503-WA0020.jpg
IMG-20170503-WA0019.jpg
IMG-20170503-WA0018.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 2-5-2017 11:32 PM | Show all posts
Check in..sapa2 lg yg baru balik dr VN meh la share citer korang.  Nama kedai yg jual tudung duck, ariani ke.
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2017 07:43 AM | Show all posts
Queenmastani replied at 2-5-2017 11:32 PM
Check in..sapa2 lg yg baru balik dr VN meh la share citer korang.  Nama kedai yg jual tudung duck, a ...

kalau baca previous post Duck ade dijual di Kedai Rohani..
Kedai Rohani ni ade yg tak tahu ke?
area North Entrance Ben Thant Market which is located at Le Thanh Ton Street

Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2017 09:16 AM | Show all posts
adoii..duck RM50 ... mahal jugak..
barula nak merasa duck ...

aku beli ariani kat rohani pun kualiti cantik...
kain elok jer terletak... ariani boleh tahan lagi...
duck tu ada sworaski tak?
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2017 11:17 AM | Show all posts
sesapa yang nak bisnes tudung pergi je vietnam sana.So many choice uols boleh dapat.

Make sure uols check their quality also,sebab banyak types walau patern sama
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2017 12:59 PM | Show all posts
Edited by dakmama at 3-5-2017 01:03 PM
Queenmastani replied at 2-5-2017 11:32 PM
Check in..sapa2 lg yg baru balik dr VN meh la share citer korang.  Nama kedai yg jual tudung duck, a ...

baru balik semalam. boleh kata semua kedai kat malay street yang jual tudung , ada jual tudung duck

Panas terik kat sana, waktu tghri tak ramai nmpaknya yg merayap heheh!
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2017 01:39 PM | Show all posts
nuralisa replied at 3-5-2017 09:16 AM
adoii..duck RM50 ... mahal jugak..
barula nak merasa duck ...

ok la tu 50 dari beli yang ori

aku dah rasa quality kain ori duck tapi i cannot satisfd dengan dia punya quality

Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2017 03:13 PM | Show all posts
slalu dlm bulan berapa erk blh dpt tiket murah nk pegi HCM ni..
uols boleh roger2 tak kalau tengok tiket murah..
nak pegi dalam hujung tahun..nk hunting kain ela untuk wedding..
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2017 11:51 PM | Show all posts
watachiwa replied at 3-5-2017 07:43 AM
kalau baca previous post Duck ade dijual di Kedai Rohani..
Kedai Rohani ni ade yg tak tahu ke?
a ...

Thanks for the info. Ada baca kt previous thread mg ada jual kt rohani. Kot2 la ada kedai lain yg jual
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2017 11:53 PM | Show all posts
dakmama replied at 3-5-2017 12:59 PM
baru balik semalam. boleh kata semua kedai kat malay street yang jual tudung , ada jual tudung duc ...

Owh dah byk ka ehh kedai kt sana jual duck tp jahitan kt tepi tu jahitan biasa kan. Arap2 bole ikut sebiji sejibun mcm duck ori.
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2017 11:55 PM | Show all posts
nashrudean replied at 2-5-2017 09:07 PM
Ni plak Duckscarve ye versi HCM
RM serendah RM35 atau mgkin dpt murah lagi.
Cantik ke letak corak  ...

RM35?? Murahnye..ai wassap rohani dia ckp RM50.. ni kedai mana beli ni tt. Share info plss
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2017 07:34 AM | Show all posts
Queenmastani replied at 3-5-2017 11:55 PM
RM35?? Murahnye..ai wassap rohani dia ckp RM50.. ni kedai mana beli ni tt. Share info plss

Rohani ni mmg agak pricey siket tapi quality not bad. kalo tdg neelopak mmg i akan beli kat Musa Kareem.. tapi telekong semua i g Rohani sbb kain dia elok n sulam lagi cantek

bile ntah nak gi beli duck nih
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-5-2017 10:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Queenmastani replied at 3-5-2017 11:55 PM
RM35?? Murahnye..ai wassap rohani dia ckp RM50.. ni kedai mana beli ni tt. Share info plss

Kedai Wy & Rine area2 malaysian street jgk.
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2017 10:32 AM | Show all posts
kedai rohani dah mahal... sembang kencang jugak orang2 dlm tu..sbb byk follower katanya...

dah tak semurah dulu...dahla tak blh tawar mcm dulu...

dia tau yg msian keep on coming beli dgn dia..

dulu rohani nie used to beli lebih dari 5 ada lagi additional diskaun...

jubah dia dulu serendah 30..skrg dah 55 ke atas... baik beli kat rumah mana tah aritu..iols lupa sbb i tak g ..dalam 30 min dari ben thanh

Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2017 10:39 AM | Show all posts
ada jumpa duckscarf kat pasar mlm...kain tebal mcm kail baldu jer... bukak lebar..rm30
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2017 11:47 AM | Show all posts
Queenmastani replied at 3-5-2017 11:53 PM
Owh dah byk ka ehh kedai kt sana jual duck tp jahitan kt tepi tu jahitan biasa kan. Arap2 bole iku ...

kedai biasa jahitan kat tepi tu claim biasa je.. pastu warna tak se-bridge rohani...

duck kedai rohani, jahitan tepi jenis  eyelashes
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2017 11:50 AM | Show all posts
aku suka beli kat kedai wy tu..
nelopak dia quality...
aritu dia cakap x buat duck.. mungkin skrg dah ada kot..
ariani laser dia pun lawa.

rohani pulak bokitta dia mmg cantik...ariani yg printed pun cantik...

10hb ni gi amik stok telekung jer kat wy.. dah biasa ngan dorang.
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2017 01:58 PM | Show all posts
Ariani pun dah ada? Huaa siapa ada pegi mohon survey heeee
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2017 11:04 PM | Show all posts
Salam, hr tu pergi menyesal x beli banyak2 tudung Ariyani & duck...

Hehehe ada  sape pergi nak tumpang beli.....
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2017 09:11 AM | Show all posts
wow infor menarik niiiii
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2017 01:53 PM | Show all posts
nak tnyer kat uols.. kat HCM ade choice banyak ker kalau nak cari kain satin kosong?
ker better kat bandung..
mohon penjelesan kat seniour2 yg selalu ulang alik pegi HCM ni..
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2017 05:07 PM From the mobile phone | Show all posts
beli kat psr mlm NH rm25 je
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.051726s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list