Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123Next
Return to list New
4012
View
49
Reply

[Tempatan] Lelaki Malaysia ini menyaman Honda dan Takata di atas kematian isteri.

[Copy link]

Author: FOTHER-MUCKER       Show all posts   Read mode

Author
Post time 4-5-2017 07:57 PM | Show all posts |Read mode
Edited by FOTHER-MUCKER at 4-5-2017 12:00 PM



%5BIMG%5D%5B/IMG%5D
Honda Motor Co mengaku dua nahas, 16 April dan 1 Mei 2016, di Sabah dan Kedah akibat kecacatan beg udara Takata. — Foto Reuters



KUALA LUMPUR, 3 Mei ― Seorang lelaki menyaman Honda dan Takata Corp susulan kerosakan beg udara yang menyebabkan kematian isterinya dalam nahas.
Bedah siasat mendapati serpihan tajam beg udara Takata ditemui di tengkorak doktor Nida Fatin Mat Asis, 29, lapor Associated Press hari ini.
Allahyarham memandu kereta jenis Honda City, yang menggunakan beg udara tersebut, ketika insiden pada 16 April tahun lalu di Sabah.

Tindakan undang-undang itu difailkan di sebuah mahkamah daerah di Michigan, Amerika Syarikat pada Isnin.
Bapanya Mat Asis Mahnoon menjelaskan saman itu dibuat selepas Takata mengaku bersalah menipu pada Februari dengan menyembunyikan kecacatan beg udara itu.

Mei tahun lalu, Honda Motor Co mengesahkan dua nahas di negara ini, termasuk insiden di Sabah, akibat kecacatan peralatan keselamatan tersebut.
Satu lagi kes melibatkan nahas di Kedah pada 1 Mei 2016, lapor Bloomberg. Sekurang-kurangnya 16 kematian di seluruh dunia sehingga kini.
- See more at: http://www.themalaymailonline.co ... thash.W6wmAdOl.dpuf
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2017 08:16 PM | Show all posts
saman brp juta?  Keta jazz aku dah tukar airbag dah
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2017 08:26 PM | Show all posts
saman                          
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2017 09:05 PM | Show all posts
saman berapa juta tak penting.. yang penting jadi pengajaran kepada honda dan takata.. kalau boleh akak nak saman honda dan takata sampai tinggal spender je..

biar dia orang tahu rasa sakit kehilangan org syg.. yg kes kt sabah sy kawan kepada kawan  arwah.. jd banyak cerita sy dgr pasal mereka.. org baik2.. Allah syg ..
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2017 09:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Japanese are honorouble. Dema dah ngaku dema bayo ler saman kome. Dapat duit kawen baru la kan. Tetiba
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2017 09:19 PM | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 4-5-2017 09:05 PM
saman berapa juta tak penting.. yang penting jadi pengajaran kepada honda dan takata.. kalau boleh a ...

klu sy spender2x pon sy amek kak...
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2017 09:21 PM | Show all posts
saman jgn xsaman ..
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2017 09:41 PM | Show all posts
saman jangan tak saman..semoga berjaya
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2017 09:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Lollipop111 replied at 4-5-2017 09:19 PM
klu sy spender2x pon sy amek kak...

bole jual balik kat carousell    
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2017 09:52 PM | Show all posts
Tak silap ada juga accident di area KL.
Sorang pompuan melayu dlm 40s or 50s meninggal juga
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2017 10:14 PM | Show all posts

cm ne nak matikan beg udara?
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2017 10:33 PM | Show all posts
TuntungReturn replied at 4-5-2017 10:14 PM
cm ne nak matikan beg udara?

Tak Perlu mati kan. Honda recall kereta yang terlibat. Batch terlibat maksud saya.

Kalau was was. Gi ke sc honda mana2 tanya either unit awak terlibat takata ke tak....
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2017 10:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah mcm kat china, semua benda nak tipu utk cut cost demi untung byk2.. :
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2017 11:01 PM | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 4-5-2017 09:05 PM
saman berapa juta tak penting.. yang penting jadi pengajaran kepada honda dan takata.. kalau boleh a ...

Arwah tu kerja kat hospital mana di sabah?
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2017 01:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Pon begitu,  rakyat meleys masih lagi terus setia dgn honda,  cer kete proton.  Tros berdemo kauuuuuuuuuuuu!  Sales honda ttp mencanak naik
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-5-2017 02:57 AM | Show all posts
apalancut replied at 4-5-2017 05:26 PM
Pon begitu,  rakyat meleys masih lagi terus setia dgn honda,  cer kete proton.  Tros berdemo kauuuuu ...

Sebenarnya bukan salah Honda. Punca utamanya adalah pembuat airbag tu iaitu takata. Kebanyakan kereta buatan US dan Eropah juga menggunakan aitbag buatan takata seperti beberapa model dari ferrari, McLaren, Tesla, BMW, merc, audi dan banyak lagi..semua tu ada buat recall untuk digantikan dengan airbag yang baru.
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2017 03:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by GincuPurple at 4-5-2017 07:31 PM
Nenasketum replied at 4-5-2017 01:17 PM
Japanese are honorouble. Dema dah ngaku dema bayo ler saman kome. Dapat duit kawen baru la kan. Teti ...


Kalau betul honourable, depa patutnya dari awal tak sembunyikan pasal beg udara diorang ada masalah. Patut bila dah kesan, produksi kena henti, tapi pasai apa dep keluarkan jugak. Takkan masa testing tak jumpa masalah tu? Ni pendapat cheq la.
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2017 08:05 AM | Show all posts
saman selagi boleh..biar jadi pengajaran..
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2017 08:07 AM | Show all posts
bangsa jepun tak mcm bangsa melayu...cepat2 mengaku kesalahan...cuba tengok 1MDB kebanggan melayu tu...
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2017 08:43 AM From the mobile phone | Show all posts
umbut replied at 4-5-2017 10:38 PM
Dah mcm kat china, semua benda nak tipu utk cut cost demi untung byk2.. :

nk wat cmner sis, semua demand gaji sebulan satu kereta....   bukan kerajaan je yg bloating dgn bajet gaji, swasta pon 2x5....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.093035s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list