Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
2786
View
144
Reply

Social Media Addiction Problem

[Copy link]

Author: harkktuih       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 17-5-2017 02:27 PM | Show all posts
-electrifying- replied at 17-5-2017 02:17 PM
masuk je gym tu, xperlu nk PT... so geisss....
jgn malu bertnye kt gym tu... amek skit2... tnye org ...

sbb aku ni payah benau nk bertanya org yg x kenal..last time masuk pun sekadar guna threadmill pehtu aku stop..
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2017 02:30 PM | Show all posts
harkktuih replied at 17-5-2017 02:27 PM
sbb aku ni payah benau nk bertanya org yg x kenal..last time masuk pun sekadar guna threadmill peh ...

ataupon smbil2 tu perhati org guna machine tu mcm mana...tgk utube ntuk tmbhkan lgi ilmu tu...
me dgn adik dlu zero xtaw apa2 psl gym..
main terjah je... naw dh 2 tahun lbih masih lgi pegi gym...
hilang stress kt situ je
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-5-2017 02:32 PM | Show all posts
-electrifying- replied at 17-5-2017 02:30 PM
ataupon smbil2 tu perhati org guna machine tu mcm mana...tgk utube ntuk tmbhkan lgi ilmu tu...
me ...

at least ada adik yg boleh jd gym buddy..aku ni haa dr dlu lone ranger..
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2017 09:44 PM From the mobile phone | Show all posts
harkktuih replied at 17-5-2017 08:13 AM
most likely sbb I sunyi sendiri kot..kwn tak ramai semua, plus xde bff segala bagai, most of the t ...

Takpe..sunyi tu perkara biasa..kita tau mmg susah sebab kawan2 semua dah busy hal masing2..mungkin masa ni u boleh try cari kawan baru ke aktiviti baru ke..kadang2 kat forum pon boleh cari kawan2 baru.. Yg penting sekali jgn fikir nak update status sentiasa..just try to channel all of those social media needs ke arah lain.. Benda simple mcm basuh kereta ke, belajar masak ke or baking, xpun belajar bahasa ke tiga ke..just make urself bz and remember, self control..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-5-2017 09:47 PM From the mobile phone | Show all posts
nurbaya replied at 17-5-2017 09:44 PM
Takpe..sunyi tu perkara biasa..kita tau mmg susah sebab kawan2 semua dah busy hal masing2..mungkin ...

2nd day xde upload ape2 kat socmed..sdg berusaha nk cari xtvt lain utk alihkan fokus..nnt makin ok la kot..kena cuba bertahan walau hati dan jari meluap2 nk update something  
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2017 09:49 PM From the mobile phone | Show all posts
harkktuih replied at 17-5-2017 09:47 PM
2nd day xde upload ape2 kat socmed..sdg berusaha nk cari xtvt lain utk alihkan fokus..nnt makin ok ...

Wahh bagus2..go go chaiyuk k! Dah dua hari tu kira ok tu..lama2 lagi oklah..ada gi gym tak arini?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-5-2017 09:50 PM From the mobile phone | Show all posts
nurbaya replied at 17-5-2017 09:49 PM
Wahh bagus2..go go chaiyuk k! Dah dua hari tu kira ok tu..lama2 lagi oklah..ada gi gym tak arini?

Gym belum register lg..masih ada was2 dlm hati sbb nak gi sendiri xde membe kan..maybe weekend ni kot
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2017 09:55 PM From the mobile phone | Show all posts
harkktuih replied at 17-5-2017 09:50 PM
Gym belum register lg..masih ada was2 dlm hati sbb nak gi sendiri xde membe kan..maybe weekend ni  ...

Pergi je gym yg sekali masuk rm5 ke..yg murah2 tu.. Buat2 ramah je tanya pasal camne nak pakai mesin2 tu semua..biasa brader2 gym kecik2 ni peramah..diorang akan tunjuk ajar u..so lama2 boleh berkawan2.. Mcm u lelaki lagi senang beramah mesra di gym..i pompuan ada segan gak dgn brader2 tu..

Btw good luck yer..
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2017 10:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Addiction ko tahap update status wechat psl daily life ke? Ko addicted org like n komen status ko?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-5-2017 06:19 AM From the mobile phone | Show all posts
tiramisuu replied at 17-5-2017 10:48 PM
Addiction ko tahap update status wechat psl daily life ke? Ko addicted org like n komen status ko?


Update status pasal diri, quotes yg aku amik dr internet mostly la, xpun ape2 yg aku terpikir dlm kepala..

Pasal like tu aku x hadap pun..sbb aku x rajin like status org.
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2017 06:48 AM From the mobile phone | Show all posts
harkktuih replied at 18-5-2017 06:19 AM
Update status pasal diri, quotes yg aku amik dr internet mostly la, xpun ape2 yg aku terpikir dl ...

Knp wechat, bkn instagram? Sehari upload berapa kali status quote?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-5-2017 08:04 AM | Show all posts
tiramisuu replied at 18-5-2017 06:48 AM
Knp wechat, bkn instagram? Sehari upload berapa kali status quote?

sbb IG ada officemate, family members..wechat lebih kepada social friends..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-5-2017 08:05 AM | Show all posts
tiramisuu replied at 18-5-2017 06:48 AM
Knp wechat, bkn instagram? Sehari upload berapa kali status quote?

depends lah, ada waktu kalau sesorang kebosanan, lebih dr 10 kali update sehari...
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2017 11:16 AM | Show all posts
tt ni mesti bukan jenis outdoor.. so aktiviti yang sesuai untuk tt ialah coloring for adult
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2017 11:44 AM | Show all posts
TT cuba cari hobi lain, Saya pun indoor person, kemas2 rumah, hias2 rumah tgk tv layan youtube.
Dulu hari2 updte ig, now baru slow2. rasa macam ok je bila lama x update insta.
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2017 11:44 AM | Show all posts
kalau aku ni.. kadang buat aktiviti sampai xsempat nak up dalam socmed.. bz pny pasal.. penuh jadual kehidupan.. huhu..

hmm ramai yg suruh join outdoor.. apa kata sesekali join.. ntah2 akan datang boleh jadi ketagih..
penah punya ketagih, aku balik keja teros naek tabur.. malam pon malam la.. haha.. kalau broga tu memang slalu naek malam la.. sejuk sket..

kalau malas.. cuba cari buku.. membaca.. genre seram sekarang ni tengah in.. kadang malam aku sanggup x melepak sebab nak habiskan buku tu.. time tu memang tak pegang npon dah la..



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-5-2017 11:47 AM | Show all posts
MyNameIsIris replied at 18-5-2017 11:16 AM
tt ni mesti bukan jenis outdoor.. so aktiviti yang sesuai untuk tt ialah coloring for adult

iols tau apps tu..
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2017 11:48 AM | Show all posts
harkktuih replied at 18-5-2017 08:04 AM
sbb IG ada officemate, family members..wechat lebih kepada social friends..

oo...maknanya ko suka flirt dgn younger strangers kat wechat ke? aku tanya sbb wechat ni biasa teenagers yg guna, tu aku tnya
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-5-2017 11:51 AM | Show all posts
tiramisuu replied at 18-5-2017 11:48 AM
oo...maknanya ko suka flirt dgn younger strangers kat wechat ke? aku tanya sbb wechat ni biasa tee ...

tak2..bkn gitu..aku guna wechat sbb aku ada satu group ni, kira social friends aku..kenal dah lama, around 6 years now. once a week cmtu ada la aku join dorg lpk mamak..cuma nya aku xleh join selalu sbb dorg2 ni kaki lepak smp 3 4 pagi, aku plak kul 10 lebih mata dah x terangkat..
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2017 11:56 AM | Show all posts

itu attach dengan hp jua yach!
beli buku dan pencil color... sebab i pun addict dengan coloring activity ni.
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2017 11:56 AM | Show all posts
harkktuih replied at 18-5-2017 11:51 AM
tak2..bkn gitu..aku guna wechat sbb aku ada satu group ni, kira social friends aku..kenal dah lama ...

oh, kiranya group ni je la yg ko aktif dan keep checking notification, sambil2 tu update 10 status sehari?



Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2017 11:56 AM | Show all posts
aku selalu main unistall fb bila ketagih sgt duk bukak. bila dah rasa normal sikit aku install balik. so lama2 aku dah x kisah sgt fb ni dan aku pun jarang la nak main phone melainkan layan youtube
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-5-2017 11:57 AM | Show all posts
MyNameIsIris replied at 18-5-2017 11:56 AM
itu attach dengan hp jua yach!
beli buku dan pencil color... sebab i pun addict dengan coloring a ...

salah satu prob iols neh cepat bosan..tu sbb x minat games ke ape..sbb bila stuck je utk satu level, terus give up unistall
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-5-2017 11:59 AM | Show all posts
tiramisuu replied at 18-5-2017 11:56 AM
oh, kiranya group ni je la yg ko aktif dan keep checking notification, sambil2 tu update 10 status ...

aku aktif la dlm group ni..cuma bila pasal update status tu xde kaitan pun ngan group, cuma apa yg terlintas dalam kepala, atau jumpa quote yg menarik aku akan up..mcm momet tu dah jd tempat aku luahkan emosi..
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2017 12:09 PM | Show all posts
harkktuih replied at 18-5-2017 11:59 AM
aku aktif la dlm group ni..cuma bila pasal update status tu xde kaitan pun ngan group, cuma apa yg ...

apa beza save quote dlm phone dgn publish quote kat social media?

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.045309s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list