Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
8693
View
1396
Reply

[TVN] New Journey To The West Season 4 - Eng Sub is Up

[Copy link]

Author: Syik_Gojet       Show all posts   Read mode

Author
Post time 18-5-2017 10:22 PM | Show all posts |Read mode
Edited by Syik_Gojet at 25-6-2017 05:58 AM



teaser 1 with Eng Sub as per link : https://drive.google.com/file/d/0B5ybbzITdy70ZDVFdUVLQVlHdzA/view

Intro:
New Journey to The West season 4 is a variety show about 6 members, each take one of the characters from classic Chinese novel Journey to the West and Dragon ball comic. They went backpacking to China for a week to play various game. This season they will travel to Vietname instead. While playing games, they will reward with a dragon ball. If they manage to collect 7 dragon ball, each member wish will be granted. The show reunites 2 days 1 night season 1 members along with other 3 new members under Na Young Suk PD


Cast:

•        Kang Ho-dong
•        Eun Ji-won (Sechskies)
•        Lee Su-geun
•        Ahn Jae-hyun
•        Kyuhyun (Super junior)
•        Mino (Winner)

Airing date:
- June 13, 2017; 9: 30 pm, KST

=====================================================================
Sebab untuk menonton (pandangan peribadi sepanjang menonton season 1, 2 & 3):

-        Sempoi
-        Konsep permainan ada sedikit seperti 2d1n tetapi ada pembaharuan/kelainan.
-        Interaksi antara member dan production crew yang selambe habis
-        Melawat tempat-tempat menarik dan bersejarah di Vietnam
-        Dibintangi oleh pro-variety seperti Kang hodong, eun jiwon dan lee suguen
-        Selain lawak, boleh terasa sifat brotherhood sesama ahli
-        Sesapa yang memegang watak Sun Wukong paling malang kerana dipakaikan alat rejatan elektrik. Hanya orang memegang watak sami mempunyai remote alat rejatan elektrik dan boleh menghukum Sun Wukong pada bila-bila masa.
-        Editing yang kreatif oleh Na PD. Dia memang legend.
-         Tak banyak episode.. hehe..
** Rumah utk season 3 di sini https://mforum.cari.com.my/forum ... 28069&extra=&page=1



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-5-2017 10:24 PM | Show all posts
reserved...........................
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2017 10:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Check in
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2017 10:45 PM From the mobile phone | Show all posts
@Star_el,kalo tak silap suguen ni dlm 165-166 kot..

Suka tgk suguen dlm knowing brother ni,even aku tgk short klip je..tak malu mengaku mak shaman,penah gamble..kentut busuk
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2017 11:08 PM From the mobile phone | Show all posts
kaeda replied at 18-5-2017 10:45 PM
@Star_el,kalo tak silap suguen ni dlm 165-166 kot..

Suka tgk suguen dlm knowing brother ni,even a ...

Bape tah tinggi aku, xingat. Dia kelakar dan charming in his own way. Senanya aku mmg akan tercrush kt org cm dia haha.
Amboi masuk rumah baru trus puji2 Suguen
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2017 11:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Star_el at 18-5-2017 11:36 PM

Jaeduck tetiba up vid kt ig ni
https://www.instagram.com/p/BUPLBxHgJOT/
Hensemnya rasa cam jatuh cinta lak
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2017 11:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Star_el replied at 18-5-2017 11:08 PM
Bape tah tinggi aku, xingat. Dia kelakar dan charming in his own way. Senanya aku mmg akan tercrus ...

Haha,gagman mmg mudah tercrush  

Dlm2 sedih menjadi penghibur,bleh plak sesuai ngan heechul tu hah..sekepala sgt..

Tak sabar plak nak tunng season 4 ni..

Dorg da balik kan?akan pergi balik tak?kan season 3 dua kali trip..
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2017 11:42 PM From the mobile phone | Show all posts
kaeda replied at 18-5-2017 11:33 PM
Haha,gagman mmg mudah tercrush   

Dlm2 sedih menjadi penghibur,bleh plak sesuai ngan heech ...

Kyuhyun nak enlist dah 25hb nnt. Kalo diorg g kira dh xde dah si pesimis tu haha. Tapi kalo nk tyg jun, kena pergi lg hujung mei. Or content trip tu dipanjangkan
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2017 11:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Star_el replied at 18-5-2017 11:42 PM
Kyuhyun nak enlist dah 25hb nnt. Kalo diorg g kira dh xde dah si pesimis tu haha. Tapi kalo nk tyg ...

Tu la,kyuhyun da nak enlist plus die ade fan meeting sebelum enlist..

Aku plak tertanya..kalo mcm tu second trip tak de pesimis tu..tak de la lg gandingan pesimis ngan babo..kot tetiba berduet lagu really really  

Wife jaehyun pun make public appreance,senang la hati jaehyun sikit..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2017 12:46 AM | Show all posts
kaeda replied at 18-5-2017 10:45 PM
@Star_el,kalo tak silap suguen ni dlm 165-166 kot..

Suka tgk suguen dlm knowing brother ni,even a ...

lebih kurang tinggi mcm tu..
mungkin jugak rendah sikit tp y pasti atas 160.. kalau tak takkan la dia buat lagu 160

ni ada sub lagu 160


bonus, lawak gila masa ni..


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2017 12:49 AM | Show all posts
kaeda replied at 18-5-2017 11:57 PM
Tu la,kyuhyun da nak enlist plus die ade fan meeting sebelum enlist..

Aku plak tertanya..kalo m ...

memang kali ni 1 trip saja..

sebab tu kali ni dorg fly lama dlm 10 hari mcm tu la..

tak mcm trip sebelum ni dlm 4-6 hari mcm tu sekali g trip.

kali ni compress semua.. kira agak tergesa gesa sebab nak kejar tarik kyuhyun enlist..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2017 01:04 AM | Show all posts
Star_el replied at 18-5-2017 11:19 PM
Jaeduck tetiba up vid kt ig ni
https://www.instagram.com/p/BUPLBxHgJOT/
Hensemnya  rasa cam jatu ...

kan.. aku pun terkejut dia tunjuk telent dia main guitar sambil menyanyi..
mcm nak buktikan kt semua org dia leh nyanyi..

aku sampai sekarang tak leh move on klip dia menari lagu come to me baby..
dia menari sikit ja ..rasanya dia upload kt ig kot..tp fan edit mcm kena sgt  dgn lagu tambah ada part jiwons selit sekali..
sebab  video ni la aku jadi suka gila dgn lagu come to me baby..


Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 08:42 AM | Show all posts
Syik_Gojet replied at 19-5-2017 01:04 AM
kan.. aku pun terkejut dia tunjuk telent dia main guitar sambil menyanyi..
mcm nak buktikan kt se ...

hensem gila dia tetiba, slalu aku nmpk dia as cute haha
rituh waktu dok google dia aku ada jumpa kt youtube modern dance, tapi taktaula betul ke dia, aku pun xtgk vid tu sbb tgh keje time tu dan skrin aku mmg gelap so xnmpk
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 09:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Syik_Gojet replied at 19-5-2017 12:46 AM
lebih kurang tinggi mcm tu..
mungkin jugak rendah sikit tp y pasti atas 160.. kalau tak takkan la ...

Ni duet secara tak langsung ke?masuk yhy skecthbook lg..haha..rindu plak jiwon rap  

Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 09:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Syik_Gojet replied at 19-5-2017 12:49 AM
memang kali ni 1 trip saja..

sebab tu kali ni dorg fly lama dlm 10 hari mcm tu la..

Sekali jalan la ni sbb kyuhyun..bgs jgak buat 10 hari..pro nya,lama sikit berjalan,con nya terkejar2 la..

Hope season baru bertambah best and hope ade view berjalan2..
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 10:05 AM | Show all posts
kaeda replied at 19-5-2017 09:53 AM
Ni duet secara tak langsung ke?masuk yhy skecthbook lg..haha..rindu plak jiwon rap

diorg mmg ada duet betul2 lagu ni rasanya, even ada perform kt 1d2n pun.
Tu yg ckp 1st time Suguen dtg YHY Sketchbook sbb ada lagu ni haha pdhal dia bukan retis
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 10:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Star_el replied at 19-5-2017 10:05 AM
diorg mmg ada duet betul2 lagu ni rasanya, even ada perform kt 1d2n pun.
Tu yg ckp 1st time Sugue ...

yeke..haha,aku memory lost da 2d1n season 1..tp mmg lagu ni sedap jgak dgr..if i tall..

Tp jiwon tinggi kan..170++ kan..
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 10:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Korgg..nak tanya..onehallyu server down ke?last aku masuk masa down bulan2 lepas..tak masuk da sampai pagi ni try tak bleh masuk jgak
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 11:09 AM | Show all posts
kaeda replied at 19-5-2017 10:36 AM
Korgg..nak tanya..onehallyu server down ke?last aku masuk masa down bulan2 lepas..tak masuk da sampa ...

down pagi ni, dlm kul 10 cmtu kot
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 11:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Star_el replied at 19-5-2017 11:09 AM
down pagi ni, dlm kul 10 cmtu kot

Thanks star for the info..

Lg sekali down..mmg tak de harapan nak jejak kaki dekat onehallyu tu..
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 11:18 AM | Show all posts
kaeda replied at 19-5-2017 11:12 AM
Thanks star for the info..

Lg sekali down..mmg tak de harapan nak jejak kaki dekat onehallyu tu ...

bwahaha asal ko jenguk trus down ke cmne?
Kalo nk info psl jekki leh follow twitter leaderjiwon, sheilaxjung, lovelove981 kot. Timeline aku overload dgn jekki OTL
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2017 11:39 AM | Show all posts
Star_el replied at 19-5-2017 08:42 AM
hensem gila dia tetiba, slalu aku nmpk dia as cute haha
rituh waktu dok google dia aku ada jumpa  ...

aku pernah nampak gak modern dance tu...

itu y pasti bukan duckie.. duckie mana reti mordern2 dance..

dia more to bboy.. so itu org lain... nampaknya ko dah kena deman duckie... hehehe
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2017 11:47 AM | Show all posts
kaeda replied at 19-5-2017 09:53 AM
Ni duet secara tak langsung ke?masuk yhy skecthbook lg..haha..rindu plak jiwon rap

masa nie sugeun keluarkan album rasanya..
so dia minta tolong jiwon tuk rap dlm lagu dia..

rasanya memang trend biasa kt korea, comedian keluarkan lagu contoh mcm junho..

ni ada lagi satu dia duet dgn jiwon jugak..




ni y dorg nyanyi masa kt 2d1n.. memang lagu ni best n catchy..jiwon nampak comel giler..


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2017 11:49 AM | Show all posts
Edited by Syik_Gojet at 19-5-2017 12:03 PM

note masa fan sign smlm.. fan tulis soalan kt yellow note n jekki jawab



Q: I'm a working Yelkie, please write some words of encouragement
Suwon: Endure ! I'm also doing promotions while enduring my supervisor Eun



Fan : give me a word that'll give me strength!Suwon : "Think about Eun Jiwon"



Fan : what do you think as your best charm point?Jiwon : cuteness




Members' cuteness rank based on Suwon1. Jiwon2. Jaejin3. Jaeduk Hoony Suwon4. Jiyong



Q : Question to Hoony! ♡ When will we see Sechskies' flower swearing?Hoony : Now.. Mo**erfu**er

Fan : please make an acrostic poem from 'Yellkie' and draw too Jaejin : Yell = ow | Kie = kikikiki And he drew a heart

crdt: sheilaxjung
@kaeda



Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 11:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Star_el replied at 19-5-2017 11:18 AM
bwahaha asal ko jenguk trus down ke cmne?
Kalo nk info psl jekki leh follow twitter leaderjiwon,  ...

Ha,asal aku nak jenguk je down,baru nak bukak down..agaknya onehallyu tak merestui aku kah  

Ok star..tp twitter tu tak private kan?kalo public aku senang sikit nak jengah..maklum la tak de sns..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.052897s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list