Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
12Next
Return to list New
1996
View
49
Reply

Tahniah Faizal Ismail (FBI) dan isteri di atas kelahiran baby girl

[Copy link]

Author: aleesyasofia    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 13-8-2017 09:02 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
PENGACARA Faizal Ismail menerima cahaya mata kelima apabila isterinya selamat melahirkan anak mereka pada 8 Ogos lalu di sebuah pusat perubatan di Bangsar, Kuala Lumpur.

Faizal yang terkenal dengan gelaran FBI ketika dihubungi berkata, ini adalah kali kelima isterinya bersalin secara pembedahan.

"Syukur Alhamdulillah isteri selamat melahirkan anak perempuan kami. Walaupun secara pembedahan, semuanya berjalan lancar.

"Saya anggap ini kuasa Allah SWT. Mungkin ada yang beranggapan bersalin secara pembedahan tidak boleh lebih daripada tiga. Tetapi jika Dia berkehendakkan begitu siapalah kita untuk menolaknya," katanya.

FBI berkata, selepas kehilangan anak kedua yang meninggal dunia selepas 12 hari dilahirkan, dia dan isteri cuba merujuk pakar untuk kehamilan yang ketiga.

"Setiap kali hamil isteri sering mengalami alahan teruk sehingga anak kedua meninggal dunia kerana mengalami komplikasi.

"Justeru, apabila mendapat tahu isteri hamil anak ketiga kami terus merujuk pakar bagi memastikan isteri tidak mengalami keadaan serupa," katanya.

FBI berkata, selepas merujuk pakar kesihatan, keadaan isteri sepanjang hamil jauh lebih baik malah anak keempat dan kelima juga dipantau.

"Alhamdulillah, selama di pantau pakar, isteri sudah tidak mengalami alahan yang teruk semasa hamil anak ketiga. Malah pakar memberitahu kami masih ada peluang untuk menimang cahaya mata lagi.

"Pada saya dalam soal ini apa yang penting ialah merujuk mereka yang pakar. Jika betul caranya tidak mustahil isteri kita boleh bersalin lebih daripada tiga seperti yang saya alami sekarang, " katanya lagi.

kredit to hmetro
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2017 09:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Tahniah....
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2017 09:12 PM | Show all posts
Tahniah.. semoga ibu & baby sihat2 selalu..
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2017 09:17 PM From the mobile phone | Show all posts
TAHNIAH
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2017 09:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Nape kalau spital gomen max beranak czer 4 kali je then dia advise utk ikat?
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2017 10:09 PM From the mobile phone | Show all posts
harkktuih replied at 13-8-2017 09:56 PM
Nape kalau spital gomen max beranak czer 4 kali je then dia advise utk ikat?

Selalunya tgk pd keadaan rahim tu gak. Bila czer akn belah kat parut lama juga. So kalo dah berkali2 blh bygkn lah keadaan rahim tu. kalo tak brp ok doktor mmg tak bg dah lah.. risiko tuk rahim pecah tu tinggi.
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2017 10:20 PM From the mobile phone | Show all posts
bestnya..murah rezeki fbi...I yg bru kguguran 3bln lpas..smpai skrg..ati ni rsa pilu sgt2
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2017 10:20 PM From the mobile phone | Show all posts
bestnya..murah rezeki fbi...I yg bru kguguran 3bln lpas..smpai skrg..ati ni rsa pilu sgt2
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2017 10:39 PM From the mobile phone | Show all posts
alhamdulillah tahniah
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2017 10:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Mungkin teknologi skrng dh bagus..so 5 kali brsalin czer pun okay...
My mom 3x czer terus ikat..4 years ago dia peranakkan jatuh tahap 3..then Dr nasihatkn buang rahim..lama sgt sbb liat dan gynae ketika tu ckp kesian teruk betul  parut2 organ dalaman my mum d'sbb czer masa brsalin..

Nway tahniah fbi..semoga biznes sambal goreng sukses
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2017 11:42 PM | Show all posts
tahniah fbi
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2017 12:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Sepupu iols beranak 9 org ank semua normal..  Tp lps ank ke sembilan doktor ikat sbb kalu x berkemungkinan ada 10+++ anak nya..
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2017 12:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Mkcik meols ank dah 7 org.. semua pompuan.ni nk msok no 8..doc ckp klu pompuan lagi saya sugest akk tukar suami la.haha. siot doc.


Btw..tahniah fbi.ritu beli daging itam manis dia.sdp jgk mkn dgn nasi impit
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2017 12:35 AM From the mobile phone | Show all posts
amiekz86 replied at 13-8-2017 10:20 PM
bestnya..murah rezeki fbi...I yg bru kguguran 3bln lpas..smpai skrg..ati ni rsa pilu sgt2

Sbr chuols. Jgn dikenang.msti nnti Allah akan gantikan dgn yg lbih baik
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2017 08:25 AM | Show all posts
kelima ni termasuk yang meninggal tu lah ye?
baideway tahniah la FBI...dapat baby baru


teringat dulu dia buat panggilan hangit kat anak sulung dia tu
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2017 09:14 AM | Show all posts

alhamdulillah tahniah
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2017 09:15 AM | Show all posts
tahniahhhhhhh....
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2017 09:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Tahniah FBI atas kelahiran org baru.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2017 10:47 AM | Show all posts
tahniah...
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2017 10:52 AM | Show all posts
tahniah..rezeki fbi n isteri..

selalu gak dgr live stream kt fb dia..jadi dj smbil jemput retis..best..tp iols musykil, boleh ke dia putarkan lagu mcm tu jek..bukan kena ada licence ape tu apm ke apa? sapa2 tau..
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2017 11:00 AM | Show all posts

Tahniah.. semoga ibu & baby sihat2
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-8-2017 11:15 AM From the mobile phone | Show all posts
kechikchomel replied at 14-8-2017 08:25 AM
kelima ni termasuk yang meninggal tu lah ye?
baideway tahniah la FBI...dapat baby baru
{: ...

iye.. trmasuk yg mninggal.. fbi bgtau Allah ambk satu tp gntikn dgn 3org.. heols kan mmg lama tggu nak dpt anak yg kdua.. tp kuasa Allah xsgka.. lps dah ambk sorg brderet dpt anaknya.. untung fbi.. dah ada anak tggu kt syurga.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2017 11:20 AM | Show all posts
aleesyasofia replied at 14-8-2017 11:15 AM
iye.. trmasuk yg mninggal.. fbi bgtau Allah ambk satu tp gntikn dgn 3org.. heols kan mmg lama tggu ...

tu lah...
rezeki dia kan?
tak silap yang meninggal tu lelaki kan?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-8-2017 11:24 AM From the mobile phone | Show all posts
kechikchomel replied at 14-8-2017 11:20 AM
tu lah...
rezeki dia kan?
tak silap yang meninggal tu lelaki kan?

iye.. lelaki.. krenya 2L 3P
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2017 11:52 AM | Show all posts
Tahniah fbi dan isteri. Murah rezeki
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.057749s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list