JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
63085
View
2164
Reply

ALL ABOUT SOUTH KOREA PART 20

  [Copy link]

Author: KimchiMen    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 17-8-2017 11:26 AM | Show all posts
Gadis_sarawak replied at 17-8-2017 09:05 AM
Hi semua..
1st time singgah kat thread ni..

better g sdri je tp make sure study dulu info2
klu ikut agen bkn ape, timing x mcukupi kekdg
melainkan ikut tour guide yg ade kt korea
penah jmpe grup ni ikut agen, tkejar2 time melawat n bgambar
pastu ms nk shopping pn tkejar2 just grab terus cecepat nk bkumpul

bahasa mmg barrier
tp body languange is the best languange
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2017 11:45 AM | Show all posts
Gadis_sarawak replied at 17-8-2017 09:05 AM
Hi semua..
1st time singgah kat thread ni..

Pergi sndiri pn okay. ai dlu pegi backpackers je. berempat dgn bff.

kena rajin buat research. download sume apps.
so far ai gi dlu, sume tmpt jumpa, org kat sna pn membantu la jugak. ade yg baik hati angkatkan beg naik tangga.

guna travel agent mmg leceh. cumanya da teratur la itinerary.

pegi sndiri, blh decide sndiri nk mkn mana, nk bangon grak kol bpe, nk gi mna.


Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2017 12:01 PM | Show all posts
syue86 replied at 17-8-2017 11:26 AM
better g sdri je tp make sure study dulu info2
klu ikut agen bkn ape, timing x mcukupi kekdg
mel ...

Itula..pikir2 pun nak jalan sendiri je next year 2018 dalam bulan 5-10 camtu.tak nak ikut travel agent sebab kalau ikut travel agent macam syue cakap la terkejar2.

Saya ni dahla jenis kalau pegi melancong masa soping mesti lama nak memilih tu. Makan pun lama kadang tu nak menikmati makanan dan pemandangan kan..Then kalau boleh nak jalan easy n free je.

Agak2 sesat tak untuk yang pertama kali pegi korea cam saya ni? sebab bila tengok map korea..myeondong, nandeamun, namsan tower,gyeongbokgung palace tu cam dekat2 je laluan dia.Iteawon jela jauh sikit kalau contoh menginap kat myeongdong or dongdeamun.

cuma nak hadam subaway tu jela susah kit kot kan..pastu nak g nami tu macam mana pula tengok map cam jauh je nami tu...
pastu target nak ke lotte world jugak..cam best je cam cantik je..everland pun cam ala2 lotte world tu tengok dri pic...
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2017 12:09 PM | Show all posts
Gadis_sarawak replied at 17-8-2017 12:01 PM
Itula..pikir2 pun nak jalan sendiri je next year 2018 dalam bulan 5-10 camtu.tak nak ikut travel a ...

kalau nk pape info bley je tnya2 dlm ni
ade je org akan jwbkan..no worries ye
dulu i pn g sorg 1st time tp syukur ok je

sama la kita time shopping klu bley
jln tiap row n compare harga then baru beli
pastu bab mkn pn mmg i suke stay lama2 makan

sesat tu perkara bese bila travel
jgn stress n just enjoy je bila sesat
kekdg ketawa sdri bila sesat or tlepas station nk trun
subway tu u install apps or klu oldskol ley guna peta
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2017 12:49 PM | Show all posts
syue86 replied at 17-8-2017 12:09 PM
kalau nk pape info bley je tnya2 dlm ni
ade je org akan jwbkan..no worries ye
dulu i pn g sorg 1 ...

Kan..time soping n makan mesti nak puaskan hati..kalau rushing2 ni tak reti la..

kalau nak stay guesthouse better area myeondong ke mana ye agak2? area mana yang banyak kemudahan macam kedai2 makan or 7/11 semua tu..
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2017 12:56 PM | Show all posts
AJ88 replied at 17-8-2017 11:45 AM
Pergi sndiri pn okay. ai dlu pegi backpackers je. berempat dgn bff.

kena rajin buat research. d ...

Wah..bestnye uols..
Selain apps subway apps ape lagi nak kena download tu?
Duit soping rm brape cukup? agak2 kalau 2K-3K cukup ke tukar ke won untuk soping n makan? sebab nak tukar duit siap2 nanti kat malaysia ni.
plan nak berjalan ke korea 7H6M atau paling minimum 5H4M..

Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2017 01:59 PM | Show all posts
Gadis_sarawak replied at 17-8-2017 12:56 PM
Wah..bestnye uols..
Selain apps subway apps ape lagi nak kena download tu?
Duit soping rm brape ...

ade lg 1 apps utk translate ayat dr english to korea. ai tak igt apps ape nma, tp mmg wujud.

3k tu lebih dr ckup utk uols shopping+mkn+entrance tix utk msuk mna2 tmpt uols ni gi.

dlu ai pegi 9H8M. Mmg seingt ai, ai tuka duit msia dlm 2.5k-3k utk cover all the expenses spnjg kat sna.
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2017 02:06 PM From the mobile phone | Show all posts
aiejuliana replied at 15-8-2017 08:28 PM
Tumpang tanye kat sini pulak... Mintak warga cari yg pernah gi seoul forest dan olympic park... Moho ...

Sy pernah pergi seoul forest pd autumn last year..mmg best dan sangat cantik..tenang je
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2017 02:10 PM | Show all posts
AJ88 replied at 17-8-2017 01:59 PM
ade lg 1 apps utk translate ayat dr english to korea. ai tak igt apps ape nma, tp mmg wujud.

3k ...

Ok thank u.Nanti nak cari ape2 apss yg memudahkan.prepare dulu kan..
senang takde la nanti kelam kabut..
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2017 02:23 PM | Show all posts
Gadis_sarawak replied at 17-8-2017 12:49 PM
Kan..time soping n makan mesti nak puaskan hati..kalau rushing2 ni tak reti la..

kalau  ...

better myeondong utk kaki shopping
sbb hari2 nk dtg sini trutama tiap malam
7-11 or convienience store ade merata2

Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2017 03:40 PM From the mobile phone | Show all posts
chikuyotei replied at 17-8-2017 02:06 PM
Sy pernah pergi seoul forest pd autumn last year..mmg best dan sangat cantik..tenang je

Antara 5 park kat seoul forest tu.. Aritu gi yg mn?
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2017 05:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by chikuyotei at 17-8-2017 05:25 PM
aiejuliana replied at 17-8-2017 03:40 PM
Antara 5 park kat seoul forest tu.. Aritu gi yg mn?


Sy xpasti park yg mana sbb park yg sy pergi tu besar..ada yg masih dlm reno... Mungkin sy pergi bkn satu park...masa tu xde niat nk pergi sbb dr ttukseom station saja jln2 sampai nampak sign seoul forest...nnt sy bg gambar
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2017 05:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Seoul forest
PhotoGrid_1502961187589.jpg
PhotoGrid_1502961100406.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2017 08:34 AM | Show all posts
Edited by tnieyz at 18-8-2017 08:37 AM
aiejuliana replied at 15-8-2017 08:28 PM
Tumpang tanye kat sini pulak... Mintak warga cari yg pernah gi seoul forest dan olympic park... Moho ...

penah pegi Seoul Forest...yup mmg cntik time autumn
besar pn ye kwsn tu
free pn iye


Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2017 11:31 AM | Show all posts
Tumpang tanya, Seoul forest dengan seoul grand park dua tempat yg berbeza ke? Saya pergi dlu yg ad zoo sekali, tpi x ingat yg mana satu. hehe insyaAllah ad rezeki plan nak repeat sekali lgi n include seoul forest ni la. cantik sangat tgok gmbar
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2017 12:44 PM From the mobile phone | Show all posts
daunungu7 replied at 18-8-2017 11:31 AM
Tumpang tanya, Seoul forest dengan seoul grand park dua tempat yg berbeza ke? Saya pergi dlu yg ad z ...

Tempat yg berbeza. Yg ada zoo tu seoul grand park. Itu pon cantik. Seoul forest ni pon cantik.. Olympic park pon cantik.. Nak pilih yg mn pon tatau dah ni.. Org tamak slalu rugi.. Wahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2017 06:29 PM | Show all posts
aiejuliana replied at 18-8-2017 12:44 PM
Tempat yg berbeza. Yg ada zoo tu seoul grand park. Itu pon cantik. Seoul forest ni pon cantik.. Ol ...

Wah, terima kasih aiejuliana. aduhai, berapa banyak nak masukkan dlm list tmpat nak gi nnt ni? Tamak2 klu fuluss ad xpe. tapi hakikatnya...hehe
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2017 07:14 PM From the mobile phone | Show all posts
daunungu7 replied at 18-8-2017 06:29 PM
Wah, terima kasih aiejuliana. aduhai, berapa banyak nak masukkan dlm list tmpat nak gi nnt ni? Tam ...

Pegi bile? Saya november nnt pegi.. Kot laa pegi nov jgk... Bley jln same!!
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2017 05:17 PM | Show all posts
aiejuliana replied at 18-8-2017 07:14 PM
Pegi bile? Saya november nnt pegi.. Kot laa pegi nov jgk... Bley jln same!!

haha bercita-cita nak gi tahun depan waktu spring atau autumn. Sibuk plan awal, survey2 kot ad tiket murah klu beli dari sekarang.
November kira tengah2 musim luruh la kan? Wah, mesti cantik!! boleh feeling2 autumn in my heart gitu..

Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2017 12:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Tumpang tanya, kat mana boleh beli/dpt tmoney dan kupon diskaun everland kat klang valley ni?? Nov ni nk bw kwn2 kl boleh nk beli sini je..sana topup tmoney je.. Kl kat matta fair nnt ada ke?
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2017 03:17 PM | Show all posts
chikuyotei replied at 21-8-2017 12:16 PM
Tumpang tanya, kat mana boleh beli/dpt tmoney dan kupon diskaun everland kat klang valley ni?? Nov n ...

tak pernah tgk lg jual tix everland kt matta
compare dgn negara2 lain ade jual tix disneyland segala
cer tgk 11street atau klook atau cosmojin tour
xsilap dlm buku diskaun KTO ade rasanya diskaun

Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2017 08:40 PM From the mobile phone | Show all posts
chikuyotei replied at 21-8-2017 12:16 PM
Tumpang tanya, kat mana boleh beli/dpt tmoney dan kupon diskaun everland kat klang valley ni?? Nov n ...

Wahh.. Ade jgk yg gi november!! Tarikh pegi bile? Cover mane?
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2017 08:43 PM | Show all posts
chikuyotei replied at 21-8-2017 12:16 PM
Tumpang tanya, kat mana boleh beli/dpt tmoney dan kupon diskaun everland kat klang valley ni?? Nov n ...

Register ahli KTO klub lps tu jawab survey kat visitkorea.com.my
Nanti dpt survey code.
Pegi pikup kat KTO opis di menara hap seng.
Tp kena ade tiket, depa mintak copy.
Coupun booklet tu untuk sorang jer.
So each of travel member kena redeem sorang 1.
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2017 08:17 AM | Show all posts
daunungu7 replied at 19-8-2017 05:17 PM
haha bercita-cita nak gi tahun depan waktu spring atau autumn. Sibuk plan awal, survey2 kot ad tik ...

samala..plan nak ke korea dalam tahun depan jugak target musim spring or autumn jugak..
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2017 08:26 AM | Show all posts
syue86 replied at 21-8-2017 03:17 PM
tak pernah tgk lg jual tix everland kt matta
compare dgn negara2 lain ade jual tix disneyland seg ...

Agak2 kalau pegi tahun depan bulan oktober/november tak masuk winter lagi kan?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.053274s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list