Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
4863
View
309
Reply

[Tempatan] Malaysia Bantu Perkukuh Ekonomi AS - Najib

[Copy link]

Author: pendeta    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 14-9-2017 10:49 AM | Show all posts
dcruins replied at 14-9-2017 10:46 AM
Dari gua mana you baru keluar??? EPF tu stabilizer saham2 GLC kat KLSE dah berapa lama,macam budak ...

Typical jawapan orang yang takda sekelumit conscience.
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 10:54 AM | Show all posts
Minami2013 replied at 14-9-2017 10:44 AM
Moga kesan ekonomi disebabkan decision najib ni kena direct kat u... Kalau baik... baik lah... kal ...

Kesan apa?? Standard laaaa EPF ke,ASB ,bank ke atau insurance etc mana2 pun nak hedge asset dia kat luar negara sambil menjana keuntungan, invest dalam negara pun dia buat....
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 10:55 AM | Show all posts
NAT_11 replied at 14-9-2017 10:49 AM
Typical jawapan orang yang takda sekelumit conscience.

Keluar dari gua maaaa,ayooooo.....
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 10:55 AM | Show all posts
Tahniah bijan kerana berjaya menjajah Amerika....
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 11:00 AM From the mobile phone | Show all posts
rashiman replied at 13-9-2017 12:41 PM
semua pandang , amerika, china, arab ...demi kepentingan negara dan untuk kemakmuran rakyat jelata ...

Rakyat Mesia hidup melarat merata takpe asalkan nama dan maruah Jibby harum di serata Amerika.
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 11:04 AM From the mobile phone | Show all posts
sebab tu minyak asyik naik..bodoh nya statement..klau kukuhkan nilai ringgit boleh lg...ni USD..dk us ka dk Malaysia
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 11:04 AM | Show all posts
dcruins replied at 14-9-2017 10:54 AM
Kesan apa?? Standard laaaa EPF ke,ASB ,bank ke atau insurance etc mana2 pun nak hedge asset dia ka ...

Orang melabur kalau ade duit lebih... tapi kalau hutang keliling pinggang dan pembayaran pun lewat dari tarikh... terpakse pinjam here and there... what do u expect? Kalau u baca article tu pun advantage kpd US... ape return Malaysia dapat daripada investment tu? Supaya US tutup siasatan kes 1MDB?
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 11:06 AM | Show all posts
dcruins replied at 14-9-2017 10:55 AM
Keluar dari gua maaaa,ayooooo.....

Engkau yang duduk dalam gua, berfantasi sama Najib.
Konon Ekonomu Malaysia bagus - poodah!
Masuklah BSKL - takda volume langsung.
Cuma share yang sokong Index je yg bergerak, takat nak upkan Index.
Saham lain semuanya turun teruk.
Asset negara dijual kat CINA PRC. Mesti Cina ketawa b erdekah-dekah
tengoklah perangai Melayu ni, biar papa asal bergaya.
CCTV di balai polis pun tak mampu nak pasang, ada hati nak derma berbilyon kat US. Pakai duit titik peluh rakyat...........



Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 11:10 AM | Show all posts
Minami2013 replied at 14-9-2017 11:04 AM
Orang melabur kalau ade duit lebih... tapi kalau hutang keliling pinggang dan pembayaran pun lewat ...

EPF hal EPF maaaa, treasury gomen lain citerrr maaa....






Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 11:13 AM | Show all posts
NAT_11 replied at 14-9-2017 11:06 AM
Engkau yang duduk dalam gua, berfantasi sama Najib.
Konon Ekonomu Malaysia bagus - poodah!
Masuk ...

Jangan duduk dalam gua lama sangat....
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 11:14 AM From the mobile phone | Show all posts
kecimpret replied at 14-9-2017 08:53 AM
rosmah menempel sbb nak sopping beg michael kors

Michael kors je? Terhina Kak Mah...
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 11:16 AM | Show all posts
tppa dibatalkan ganti benda mengarut ni.sapa2 jadi presiden us mmg x pernah bawak keuntungan pada kita.lebih2 lagi selagi najib  jadi pm.senang diugut.
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 11:16 AM | Show all posts
Yang nak dividend epf angkat tangan, Yang tak nak dividend epf sila ketuk2 kepala di dinding...
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 11:20 AM | Show all posts
xy_daen replied at 14-9-2017 11:14 AM
Michael kors je? Terhina Kak Mah...

bajet post 1MDB tu je laa yg dapat




kalo masa 1MDB dulu selamba je Hermes
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 11:21 AM | Show all posts
dcruins replied at 14-9-2017 11:13 AM
Jangan duduk dalam gua lama sangat....

PETALING JAYA: Seorang pemimpin PPBM menyindir kenyataan Datuk Seri Najib Razak di White House baru-baru ini di mana Malaysia bersedia melibatkan diri dalam pembangunan infrastruktur di Amerika Syarikat.
Ketua Biro Strategi dan Dasar PPBM, Datuk Rais Hussin berkata kenyataan itu hanyalah cakap besar lebih-lebih lagi ekonomi Amerika 60 kali ganda lebih besar daripada Malaysia.

Ia umpama Najib akan ke Brazil dan menawarkan kepakaran bola sepak kita untuk memperbaiki pasukan kebangsaan Brazil, kata Rais.
Selasa lalu dalam pertemuannya dengan Trump, Najib berkata Malaysia mahu meningkatkan pelaburan di negara itu melalui Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP), termasuk membantu usaha membangunkan semula prasarana AS yang menjadi antara bahan kempen Trump pada pilihan raya presiden November lalu.

Kami memiliki KWSP, yang merupakan dana pencen utama di Malaysia. Ia memiliki modal yang besar untuk dieksport, ia melabur hampir US$7 bilion dari segi ekuiti di AS dan ia berhasrat untuk melabur tambahan US$3 bilion hingga US$4 bilion bagi menyokong pembangunan semula prasarana anda, Najib memberitahu Trump di akhir mesyuarat yang dihadiri anggota pentadbiran kedua-dua negara.

Saya ingin katakan bahawa kami datang ke sini dengan membawa cadangan nilai yang kukuh untuk dikemukakan. Kami mahu membantu anda mengukuhkan ekonomi AS, kata Najib.
Pada pertemuan itu, Trump mengalu-alukan niat Malaysia untuk membeli pesawat Boeing dari AS, manakala Najib turut mengumumkan pembelian pesawat itu akan mencecah RM20 bilion dalam tempoh 5 tahun akan datang.

Inilah cakap besar daripada 2 pemimpin yang berdepan siasatan persekutuan, kata Rais.
Trump kini berdepan siasatan Jabatan Kehakiman AS (DoJ) atas salah guna kuasa untuk cuba menutup siasatan Biro Penyiasatan Persekutuan mengenai hubungan penasihat keselamatan lantikan Trump, Michael Flynn dengan kepentingan di Rusia.

DoJ juga terlibat dalam siasatan aset AS$1.7 bilion milik syarikat 1MDB yang diilhamkan Najib, yang didakwa dilarikan dan dicuri untuk membeli pelbagai barangan dan hartanah mewah. Siasatan DoJ itu menamakan beberapa individu termasuk anak tiri Najib, Riza Aziz, yang mengetuai sebuah syarikat filem Hollywood.

Rais mempersoalkan dari mana datangnya dana untuk membeli pesawat Boeing.
Menurutnya, Najib sepatutnya memohon supaya aset berbilion dolar yang dibekukan DoJ diserahkan kembali kepada Malaysia.

Hakikatnya, pertemuan Najib dan Trump adalah sandiwara. Daripada cuba untuk mendapatkan semula dana dirampas DoJ, Najib langsung tidak menyebut mengenainya, kata Rais.

Selepas pelbagai tawaran Najib kepada Trump, apa manfaatnya kepada Malaysia? Kosong. Melainkan 3 kali istilah great (hebat), dan penghargaan untuk pelaburan besar Malaysia di AS, pujian atas pendirian mengenai IS, dan sudah tentu kerana Najib tidak berurusan dengan Korea Utara.
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 11:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Ya Allah selamatkan Malaysia

Selamatkan lah kami rakyat yg tak berdaya

Ameen
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 11:26 AM | Show all posts
NAT_11 replied at 14-9-2017 11:21 AM
PETALING JAYA: Seorang pemimpin PPBM menyindir kenyataan Datuk Seri Najib Razak di White House bar ...
Selepas pelbagai tawaran Najib kepada Trump, apa manfaatnya kepada Malaysia? Kosong. Melainkan 3 kali istilah great (hebat), dan penghargaan untuk pelaburan besar Malaysia di AS, pujian atas pendirian mengenai IS, dan sudah tentu kerana Najib tidak berurusan dengan Korea Utara.


yup tepat sekali..zero!...yillekkk!!


Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 11:31 AM | Show all posts
kecimpret replied at 14-9-2017 11:26 AM
yup tepat sekali..zero!...yillekkk!!

Lepas ni kalauSamsung A9 bertepok gembira kerana Najib menderma
duit berb illion ke US sebagai tanda ekonomi Malaysia mantap,
kita jawab 'GREAT...!!!!'  sudah.....................
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 11:34 AM From the mobile phone | Show all posts
wajevo replied at 13-9-2017 01:20 PM
Pakatan mahadir dah menggelupo. Semua pemimpin duniawi baik dengan jibi. Mahadir nak merengek kat sa ...

Cara Jibi nak berbaik dgn pemimpin kuasa besar ialah meyumbat dedak mcm dia buat di negara sendiri supaya dapat sokongan. Cuba Jibi pi sana dgn tangan kosong dan minta bantuan, tenggok apa di akan dapat? Nah! Jari tengah gua kasi lu.
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 11:40 AM | Show all posts
Makin bertambah asset luar negara, Makin laaa susah nak bankrap....
tambah lagi projek kat luar negara, reserve negara dalam bentuk currency asing pun bertambah...

Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 11:44 AM | Show all posts
NAT_11 replied at 14-9-2017 11:31 AM
Lepas ni kalauSamsung A9 bertepok gembira kerana Najib menderma
duit berb illion ke US sebagai ta ...

great sbb dpt guna public money gi US hanya utk announce nak beli jet & enjin



Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 11:44 AM From the mobile phone | Show all posts
kaseh80 replied at 13-9-2017 08:48 PM
Bak kata pepatah kera di hutan di susukan

Anak di rumah mati kelaparan tak gitu?

BAGUS!  Hidup Jibby! Mati Rakyat!
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 11:46 AM | Show all posts
Minami2013 replied at 14-9-2017 11:04 AM
Orang melabur kalau ade duit lebih... tapi kalau hutang keliling pinggang dan pembayaran pun lewat ...

Aku pikir pun psl 1MDB gak. Nmpk dia iya2 sgttt nak jumpa trump, klu tgk dr sambutan n tmpt penginapan rombongan Che kiah dia kat sana mmg bukan pertemuqn atas jemputqn resmi US. Lobiii gila2 tu agaknya, masalahnya org hormat ke kita bila kita tunjuk desperate thp terukkk sgttt nak comolotttt dgn dorg? Pegii sana duduk kat hotel trump nak impress or bodekk utk motif tertentu ke apa ni, sungguh tak malu bwk perangaiiii low classs dr msia ke sana burukkan imej negara jahh dgn budaya rasuahh ni. Dah lah pegi sana statement mcm desperate sgtttt sampaiii memalukan negara janjiiii bulan bintang bagaiiii...sunggohhh memalukann apa yg najib buat. Masalah peribadiiii dia punya psl negara diheretnya...bangsatttttt betullll binatangg ni!
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 11:51 AM | Show all posts
spiderman80 replied at 13-9-2017 12:14 PM
Jibby berjaya membawa konsep tagline ' You help me,  I help you' ke tahap international.

HAHAHAH....
i nak gelak kuat2 tak boleh.. kang satgi bos dgr kantoi pulak masuk porum walaupun bos i ok je janji keje jalan...


Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 11:54 AM From the mobile phone | Show all posts
rashiman replied at 13-9-2017 02:45 PM
jangan risau, gomen tak mintak duit rakyat nak langsaikan hutang 1mdb...
bukan mcm rafiji..minta  ...

Tepat jugak. Gomen tak mintak duit dari rakyat bukan mcm Rafizi. Gomen tak payah mintak sapu saje sudahlah.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.048036s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list