Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
2555
View
34
Reply

Carousell vs Mudah.my vs CODdeal apps

[Copy link]

Author: Trendslink       Show all posts   Read mode

Author
Post time 9-2-2018 10:41 PM | Show all posts |Read mode


Carousell.com vs mudah.my vs CODdeal.com

Dalam menjual barang baru atau pre-loved ni aplikasi yang mana menjadi pilihan korang?

Ada yang dah cuba ketiga-tiga apps ni?

komen pendapat korang
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2018 05:58 AM | Show all posts
Pernah try Carousell and mudah.my aje. Lebih prefer Carousell sebab more user friendly. Lepas tu seller and buyer boleh build a profile dekat situ. Seller and buyer jugak ada boleh di "rate" lepas transaction, so benda ni boleh build more trust. Paling suka sebab kat Carousell kalau nak beli, chat situ aje, x perlu nak save number orang then Whatsapp la/SMS la/call. So more privacy sikit.

Carousell punya search function lebih power kot dari mudah. Macam boleh search lebih detail.

So far, iols dah berjaya jual macam2 barang preloved dekat Carousell. Ade aje market untuk segala macam barang. Kekadang benda yang kita rasa macam "eh ada ke orang nak beli ni?" sebab pada kita dah x guna kan, tapi ada aje orang sentiasa cari barang 2nd hand murah2.


Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2018 10:19 AM | Show all posts
mudah gak best senang
carosell tu serabut..pening aku
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-2-2018 12:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada lagi pendapat yg lain?
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2018 02:18 PM | Show all posts
Tumpang lalu semua, nak tanya Carousell ni senang ke nak jadi seller? Maaf saya noob sikit tentang website ni...
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2018 04:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Carousell...senang dan mudah pki...ramai juga buyer Kat sana...
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2018 04:57 PM | Show all posts
caca3037 replied at 3-12-2018 02:18 PM
Tumpang lalu semua, nak tanya Carousell ni senang ke nak jadi seller? Maaf saya noob sikit tentang w ...

sama jer dgn online shopping lain...post la gambar sale item pastu jual...
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2018 05:07 PM | Show all posts
Akeela replied at 3-12-2018 04:09 PM
Carousell...senang dan mudah pki...ramai juga buyer Kat sana...

berapa banyak carousell caj kite sebagai seller?
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2018 12:09 PM | Show all posts
pelitapelita replied at 3-12-2018 05:07 PM
berapa banyak carousell caj kite sebagai seller?

Sejauh yang aku tau, Carousell tdk mengenakan sebarang byran kpd buyer atau seller utk semua transaksi. Korang x perlu byr sebrg caj waktu jual beli kat sana.

Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2018 12:32 PM | Show all posts
Akeela replied at 3-12-2018 04:09 PM
Carousell...senang dan mudah pki...ramai juga buyer Kat sana...

macam mane nak buat pembelian kat Carousell? I tak bbrp yakin sbb 1st try pkai ni...

Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2018 12:53 PM | Show all posts
Umeko replied at 4-12-2018 12:32 PM
macam mane nak buat pembelian kat Carousell? I tak bbrp yakin sbb 1st try pkai ni...

simple jer...u blh beli ape yg nak dgn chat...
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2018 01:13 PM | Show all posts
Edited by Umeko at 9-12-2018 07:37 PM
Akalili replied at 4-12-2018 12:53 PM
simple jer...u blh beli ape yg nak dgn chat...

mmg senang jer. Tapi blh tak kita org negotiate price dgn seller?
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2018 01:55 PM | Show all posts
2 bulan dulu pernah beli baju kat Carousell..
x pernah guna mudah.my dan coddeal
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2018 01:57 PM | Show all posts
Umeko replied at 4-12-2018 01:13 PM
wa, mmg senang jer. Tapi blh tak kita org negotiate price dgn seller?

blh jer..
tapi sy x pernah berjaya negotiate price dgn seller, hehe
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2018 02:11 PM | Show all posts
sssmtsss replied at 4-12-2018 01:55 PM
2 bulan dulu pernah beli baju kat Carousell..
x pernah guna mudah.my dan coddeal

ahaha, sy selalu beli brg kat 11 street dan lazada..
x pernah try lg beli brg kat ketiga2 website tu
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2018 12:47 PM | Show all posts
Umeko replied at 4-12-2018 01:13 PM
wa, mmg senang jer. Tapi blh tak kita org negotiate price dgn seller?

boleh boleh...sy dh 2 kali berjaya nego price dgn seller...hehe
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2018 12:50 PM | Show all posts
Lorainne replied at 5-12-2018 12:47 PM
boleh boleh...sy dh 2 kali berjaya nego price dgn seller...hehe

bagusnya! Ada apa2 tips utk nego price dgn seller, blh kongsi sikit tak?

Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2018 12:54 PM | Show all posts
Umeko replied at 5-12-2018 12:50 PM
bagusnya! Ada apa2 tips utk nego price dgn seller, blh kongsi sikit tak?

kena tengok harga brg dulu. Klu harga terlalu mahal, u blh cuba utk nego price tu. Jika tdk, biarkan jer.
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2018 01:05 PM | Show all posts
SajatFuhhh replied at 4-12-2018 02:11 PM
ahaha, sy selalu beli brg kat 11 street dan lazada..
x pernah try lg beli brg kat ketiga2 website ...

u blh try beli kat Carousell, ade brg harganya lbh murah drpd 11 street
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2018 01:09 PM | Show all posts
sssmtsss replied at 5-12-2018 01:05 PM
u blh try beli kat Carousell, ade brg harganya lbh murah drpd 11 street

cth brg ape ye lbh murah? knp ia blh lbh murah ye??
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.103590s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list