JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
3372
View
26
Reply

Apa Tempat Makan Yang Best Di Ipoh? Jom Kita Serbu Komer.....!

[Copy link]

Author: Ferr_Remy       Show all posts   Read mode

Author
Post time 20-8-2018 06:32 PM | Show all posts |Read mode
Bandar Ipoh sememangnya dikenali sebagai syurga makanan khasnya untuk golongan yang sangat meminati makanan tempatan mahupun antarabangsa. Sebut sahaja nasi 'ganja', satu Malaysia sanggup turun padang ke Ipoh semata-mata untuk merasai sendiri keenakan hidangan tersebut yang pastinya membuatkan anda ketagih untuk turun ke Ipoh lagi.



Sekiranya anda ke Ipoh, jangan lupa untuk singgah ke restoran-restoran di bawah ini!



Restoran New Hollywood



(sumber foto: Google)



Terletak di Taman Canning, restoran New Hollywood sememangnya popular di kalangan warga Ipoh. Menyajikan kepelbagaian menu sarapan dari hidangan Melayu, Cina dan juga India, antara menu wajib yang perlu anda cuba apabila bersarapan di sini adalah Chee Cheong Fun versi Hong Kong yang menjadi kegemaran pengunjung di restoran ini.



Dibuka seawal jam 5 pagi, anda juga boleh mencuba nasi lemak, mee kari, roti canai, yong tau fu dan sebagainya yang disediakan mengikut citarasa anda.





Nasi Vanggey (Ganja) Original, Restoran Yong Suan




(sumber foto: Google)



Di Ipoh, terdapat banyak restoran mamak yang menjual nasi vanggey. Tetapi hanya di Restoran Yong Suan, Jalan Yang Kalsom sahaja yang tular di seluruh Malaysia, dan pastinya anda boleh merasakan kenikmatan sebenar nasi 'ganja' original yang menjadi sebutan ramai di sini. Kebiasaannya, kedai ini akan dipenuhi oleh orang ramai seawal jam 9 pagi hanya untuk mendapatkan nasi 'ganja' sebagai makanan tengah hari mereka!





Dataran Ipoh



(sumber foto: Google)



Mencari 'port' makan malam yang meriah dan lazat? Jangan lupa singgah ke Dataran Ipoh, di mana terdapat pelbagai jenis gerai yang menyediakan aneka jenis hidangan dari Char Kway Teow sehinggalah sate! Antara gerai yang paling popular di Dataran Ipoh ini, sudah tentu gerai bihun sup Mak Endah yang kebiasaannya penuh dikunjungi penggemar bihun sup ayam dari seluruh Malaysia!





Moven Peak Restaurant



(sumber foto: Google)



Untuk mereka yang menggemari hidangan ala 'shabu-shabu', anda boleh mengunjungi Restoran Moven Peak yang juga terletak di area Greentown Bussiness Center, Ipoh. Pelbagai hidangan yang berkonsepkan buffet dari hidangan barat dan juga tempatan boleh didapati di sini.





MIKER



(sumber foto: Google)



Restoran MIKER yang terletak di Padang Ipoh ini menawarkan pelbagai jenis makanan dan antara menu yang wajib dicuba di sini ialah tomyam yang dihidangkan di dalam buah kelapa! Selain itu, anda juga boleh mencuba hidangan barat seperti chicken chop, fish and chip dan sebagainya yang seringkali menjadi pilihan warga Ipoh.





Restoran M Salim




(sumber foto: Sakthi Life Blog)



Bagi mereka yang meminati makanan India, datanglah ke Restoran M. Salim yang terletak di Jalan Yang Kalsom, Ipoh dan rasakan capati terbaik di Ipoh yang sangat empuk, enak dan masih panas ketika dihidangkan di hadapan anda. Lengkapkan capati anda dengan sambal Salim yang lazat dan kuah sardin yang enak. Jangan lupa untuk 'order' Kopi Salim yang sedap untuk diminum di waktu pagi!





Sebenarnya banyak lagi tempat makan yang sedap-sedap belaka di Ipoh. Tetapi senarai di atas pastinya menjadi pilihan penulis untuk dicadangkan kepada mereka pencinta makanan di seluruh Malaysia. Jadi apa tunggu lagi? Jom komer kita pakat serbu Ipoh! - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2018 06:48 PM | Show all posts
dah lama teringin Nasi Vanggey (Ganja) Original
tapi sentiasa ada perbarisan..
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2018 07:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Restoran yong suan tu ada satu je ke? Tak de cawangan ke? Haritu gi sana, tanya kenalan, dia kata yong suan tu sama dgn restoran vanggey kat jalan ape ntah. I pon dah tak ingat. Tapi sedap, ok la....

New hollywood tu i suka gi sana. Sebab seleksi makanan dia best. Tapi jenuh nak cari meja.
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2018 08:18 PM From the mobile phone | Show all posts
nasi ganja yg kat perlis lg layan bak ang.

murah pun murah.
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2018 08:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Selama iols.kawen.dgn org.ipoh..
M.salim tu je.tmpt.lepaks.dating.iols memalam sambil sembang kosong..

Capati.dia.mmg sedap..
Lain lain tu..husband iols.ckp org.ipoh pon x.pi situ..
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2018 08:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Orang ipoh pun ada yang tak nak makan nasi ganja situ.. Baik makan m salim tu... Cer kome tanya kedai2 dekat2 nasi ganja tu knp depa tak makan situ

Hollywood tu pun ramai melayu dah stop makan..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-8-2018 11:22 PM | Show all posts
EvieWanKenobi replied at 20-8-2018 06:48 PM
dah lama teringin Nasi Vanggey (Ganja) Original
tapi sentiasa ada perbarisan..

Tiap2 hari penuh.. dr kul 9 plak tu.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-8-2018 11:23 PM | Show all posts
meisapoya replied at 20-8-2018 07:57 PM
Restoran yong suan tu ada satu je ke? Tak de cawangan ke? Haritu gi sana, tanya kenalan, dia kata yo ...

I plg suka lepak kat Hollywood.. tp now da jrg pergi sbb busy huhuhu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-8-2018 11:23 PM | Show all posts
otai_g replied at 20-8-2018 08:18 PM
nasi ganja yg kat perlis lg layan bak ang.

murah pun murah.

Ye ke? Kat belah mana?????
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-8-2018 11:24 PM | Show all posts
shernazz replied at 20-8-2018 08:25 PM
Selama iols.kawen.dgn org.ipoh..
M.salim tu je.tmpt.lepaks.dating.iols memalam sambil sembang koson ...

Iols suka lepak sana time bekpess. Mmg capati die sedap giler. Cuma sambal kekadang rasa lain sbb org lain masak. Smpai iols komplen nape ubah resipi kikikikiki
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-8-2018 11:25 PM | Show all posts
Dollyzzzz replied at 20-8-2018 08:37 PM
Orang ipoh pun ada yang tak nak makan nasi ganja situ.. Baik makan m salim tu... Cer kome tanya keda ...

Hollywood and nasi ganja tu ari2 penuh chuols.. mungkin org Ipoh yg uols kenal tu jenis mmg x makan kedai cina sbb x tau tu bkn kedai cina 100%... mixed Malay,Indian, Western all
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2018 05:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Ferr_Remy replied at 20-8-2018 11:24 PM
Iols suka lepak sana time bekpess. Mmg capati die sedap giler. Cuma sambal kekadang rasa lain sbb  ...

Khen..iols slalu makan dgn sardin...peegh...
Ni rasa nak balik ipoh neh...kikiki
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2018 07:54 AM | Show all posts
aku penah makan nasi vanggey. murah & sedap. dine in situ cepat dapat nasi. klu nak bungkus jenuh beratur pjg. cuma meja slalu penuh. kebetulan time aku dtg dpt meje org baru sudah makan.

dataran ipoh tu makanan dia smua failed. esp laksa sarang. mahal dan tak sedap.

kedai makan kat ipoh byk signboard kedai cina kan? masa nak cari kedai vanggey tu, aku mcm caya tak caya je kedai tu halal
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2018 08:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Ferr_Remy replied at 20-8-2018 11:23 PM
Ye ke? Kat belah mana?????

kangar. Ko google je la. Mesti jumpa punya
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2018 09:25 AM | Show all posts
yong suan tu memang peberet aku masa aku kerja kat ipoh dulu. Puding caramel dia pun sedap!! perghhhhh! terliur aku pagi2 buta ni. new hollywood tu pun best utk breakfast. Vegas buka waktu malam, lepas kerja lepak2 situ sampai tutup kedai
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2018 09:42 AM | Show all posts
Dollyzzzz replied at 20-8-2018 08:37 PM
Orang ipoh pun ada yang tak nak makan nasi ganja situ.. Baik makan m salim tu... Cer kome tanya keda ...

otai2 citer zaman dulu drg seluk guna tangan je ambil lauk dalam periuk, x guna senduk.
sambal pun main cuit pakai ujung jari..hahah..
tp skrg guna sudu dah, kata drg..cuma bila teringat cerita gitu rasa macam...err...


Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2018 11:54 AM | Show all posts
coach outlet online
yeezy shoes
coach outlet store online clearance
swarovski outlet
michael kors outlet online
longchamp outlet online
coach factorty outlet online
salvatore ferragamo shoes
louboutin outlet
ralph lauren uk
adidas nmd r1
christian louboutin shoes
adidas campus shoes
coach outlet online
skechers outlet
ralph lauren uk
kate spade purses
timberland boots outlet
canada goose
louis vuitton outlet online
discount oakley sunglasses
vans outlet store
ugg outlet online
canada goose jackets
kate spade handbags
ysl handbags
converse shoes
adidas nmd runner
timberland outlet
harden vol 1
underarmour outlet
nike outlet store online
air max 95
adidas superstars
mariners jerseys
michael kors handbags
prada shoes
kate spade outlet online
coach outlet online
cheap jordan shoes
polo ralph lauren outlet
polo ralph lauren outlet online
fitflops sale clearance
coach factory outlet online
birkenstock outlet
michael kors outlet clearance
ecco shoes for women
air more money
orioles jerseys
nike outlet store
michael kors handbags
ugg outlet store
reds jerseys
rolex replica watches for sale
air max 1
coach outlet store online
coach factory outlet
adidas yeezy boost
canada goose
philipp plein outlet
nike free 3.0
hermens
moncler outlet
kate spade outlet online
nike air max 97
coach outlet online
pandora jewelry store
canada goose coats
nike huarache shoes
pandora charms
air max shoes
supreme uk
ugg boots
coach outlet store online
astros jerseys
fitflops sale
kate spade handbag
michael kors
ugg outlet online
louis vuitton handbags
cheap oakley sunglasses
birkin handbags
fitflop uk
cheap jordans for sale
louis vuitton outlet
pirates jerseys
oakley sunglasses outlet
adidas stan smith
uggs outlet
kate spade handbags
vans outlet
marlins jerseys
coach outlet store online
supra for sale
coach factorty outlet online
pandora charms sale clearance
pandora charms sale clearance
air jordan retro
jordan shoes
kate spade outlet online
canada goose jackets
hermes bags
louis vuitton outlet store
air max shoes
cheap jordans
ferragamo outlet
abercrombie kids
nike sneakers
ferragamo shoes
kate spade handbags
prada outlet online
twins jerseys
cheap ray ban sunglasses
ralph lauren sale clearance uk
christian louboutin shoes
cheap jordan shoes
air more uptempo
pandora jewelry outlet
ray ban sunglasses outlet
cheap jordan shoes
michael kors outlet online
coach factory outlet online
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-8-2018 11:24 PM | Show all posts
makton replied at 21-8-2018 07:54 AM
aku penah makan nasi vanggey. murah & sedap. dine in situ cepat dapat nasi. klu nak bungkus jenuh be ...

Nasi Ganja tu ade history die kat situ. Sebenarnyer tu mmg kedai cina, cuma Cina tu jual minuman. Diorg dr dlu tumpang niaga kat kedai Cina tu. Skrg walaupun da maju, diorg still stay kat situ walaupun byk cawangan lain da bukak.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-8-2018 11:25 PM | Show all posts
Nonones replied at 21-8-2018 09:25 AM
yong suan tu memang peberet aku masa aku kerja kat ipoh dulu. Puding caramel dia pun sedap!! perghhh ...

Vegas port lepak memalam. Cuma skrg da bukak time pagi. Same cam Hollywood. Kekadang bekpes kat situ gak kalau mengidam yong tau fu. Sana yong tau fu n wantan mee diorg sedapppp.
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2018 01:01 PM | Show all posts
Dah lama tingin Nasi Vanggey ni..xde kesempatan lagi.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.059711s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list