Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1168
View
6
Reply

Yamaha ego's F1

[Copy link]

Author: izzman    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 8-10-2018 06:39 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Slm sume...nk tny psl  moto ego's F1
dh 3x  tiba2 mati tgh jln...pastu mmg dh x bole setat....sehingga lh di buka head dn di grind valve....bru le bole setat....tokey kedai pon dh pening...kali yg ke3 mmg nk bertegang leher...tp...itu x menyelesaikn masalah....kna cool....tp....spi bila eh nj jadi lg tu....moto beli baru.. 2 kali renew insuran...mohon pencerahan...tq
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2018 09:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Pergi check fid la br tau error ape
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-10-2018 09:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Hihi....sori...fid tu ape
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2018 08:56 AM | Show all posts
pelik juga tu, ego s ni jarang buat hal in fact moto baru 2 taun..
sy pun ada skuter nouvo s yg dah berusia 10 tahun, masih berkhidmat dgn cemerlang tanpa sebarang masalah....jalan jauh pun no problem
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2018 09:39 AM | Show all posts
aku xpasti masalah moto ko tp saja nk share cite

kwn aku pernah cite pasal xbole start moto
tokey kedai tgk itu ini katanya nk buat modal dlm RM300 (kedai cina)
bila cek sendiri kat rumah, rupanya ada wayar tercabut
bila ejas2 sambung sikit wayar sendiri pastu terus ok
modal 0 sen

aku pernah kene, lepas kedai pasang brake pad ada keluar bunyi masa tayar pusing (kedai cina)
katanya xngam dgn moto, dia grind dan tambah washer baru kurang sikit bunyi tu
aku dah pelik xpernah2 kene grind tambah washer semua tu pon sblm ni, ok je sebelum ni
lepas dah sampai masa tukar sekali lagi aku try pergi kedai melayu, aku cakap pasal bunyi tu
katanya itu habuk tu, dia sembur angin pastu terus ok
lepas2 tu aku pegi kedai melayu tu je

aku xpernah guna skuter jd xbape arif sgt
cuma saspek beberapa benda:
battery
wiring
kalo ko jenis pulas sampai habis dan long distance, mungkin coil terbakar
kalo pernah redah banjir, better servis carburetor

kalo ada kedai yg nk grind2 part, maknanya dia xtau ape punca, main taram je, elakkan kedai camni
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-10-2018 12:42 PM From the mobile phone | Show all posts
zulka replied at 9-10-2018 08:56 AM
pelik juga tu, ego s ni jarang buat hal in fact moto baru 2 taun..
sy pun ada skuter nouvo s yg dah ...

Tu la...igt mcm tu le...x de masalah...rupanya
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-10-2018 12:45 PM From the mobile phone | Show all posts
mdhelmi replied at 9-10-2018 09:39 AM
aku xpasti masalah moto ko tp saja nk share cite

kwn aku pernah cite pasal xbole start moto

Mmg aku x suka nk g kedai c**a...tp aku  nk dia bertanggungjwb...pas ni mmg x nk msuk lg....ego ni pki fuel injection...antau kt kdai biasa x berani...kta x de komputer nk ngk....aptb..haha...ape pon tq utk segala pendpt guys2
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
1.022870s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list