Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
1894
View
34
Reply

[Pelbagai] ...IQ Timun...ada pula IQ Lobak...

[Copy link]

Author: seribulan       Show all posts   Read mode

Author
Post time 8-11-2018 04:10 PM | Show all posts |Read mode
Edited by seribulan at 8-11-2018 08:54 PM

Buat yang malas berfikir serta mudah diperbodohkan...



Kenapa timun?


sumber- bod gosip CARI
Ps. Ada pula lobak merah Kalau saya Presiden UMNO, saya singkir kamu sebab IQ macam lobak, kata KJ kepada Lokman | Astro Awani


Single Polls, Total 31 Users voted
67.74% (21)
0.00% (0)
25.81% (8)
6.45% (2)
Your User group have no permission to vote

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2018 04:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Semua setuju
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2018 04:40 PM | Show all posts
caner nak poll ni..sama je jwpn...hahah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-11-2018 04:58 PM | Show all posts
kucingitam replied at 8-11-2018 03:40 PM
caner nak poll ni..sama je jwpn...hahah

baru perasan...forum bengong...tu dah betul...

Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2018 05:00 PM From the mobile phone | Show all posts
seribulan replied at 8-11-2018 04:58 PM
baru perasan...forum bengong...tu dah betul...

kikikii. ingatkan mod sengaja buat macam tu
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2018 05:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Sebab redza minhat cerdik, saya pun nak jadi macam beliau kita setuju sajaaaa

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2018 05:44 PM | Show all posts
selepas faizal tahir, i choose redza minhat..walaupun theyols tak kenal pun mek hihihi..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2018 08:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Nay, timun sedap buat acar.
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2018 09:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Haritu lobak. Sekarang timun

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-11-2018 09:51 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2018 02:39 PM | Show all posts
redza minhat got a point there.
mmg negara kita jauh ketinggalan dlm byk aspek. tv show/movie/drama salah satunya.
ini kerana kebanyakan kita masih berada di mentaliti kelas ketiga.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2018 04:31 PM | Show all posts
kesian timun n lobak...

setuju dgn apa yg redza minhat ckp..
byk sgt citer/program merapu..
weols kt rumah pun dh lama x lyn citer kt tv..
bkk sekali sekali layan bola dgn anak2,
rela la layan movie online ja...



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2018 09:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Mmg kalau orang name calling you vegetable tu nak cakap you tu lembab kan

It originates from 'vegetative' as in vegetative state but of course it is very offensive to call people w reduced brain function as vegetables.

It dated back to 1800s when Aristotle used it to refer plants as vegetative and human as rational. Sometime later, barulah orang metaphorically refer 'vegetable' as lacking intellectuality.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2018 11:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Kira agak ok la tu samakan ngan sayur.
Kalai samakan ngan binatang kang sentap x hengat pulak.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2018 09:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Iols dh berkurun xtgk drama melayu atau filem
Cerita nak up, laki mesti anak lord kaya xhengat yang pmpuan tu msti jual mahal tapi panties dh wet lepastu ade sekor lg pmpuan jahat kacau hubungan dorg

Si bapak lelaki konpom datok tapi cool dan baik, si mak lak mesti side dgn pmpuan jahat tu

Xkire la uniform ape pn dorg belakon, kat negara mana pun mesti acuan y sama
Bile la produser, tv, pengarah nak sedar. Copy sgt dari novel

Bile pmpuan tgk, dia akan emosi dn terbawak2 dlm real life. Bile dating gaduh dengan boypren sbb watak lelaki drama y dia tgk tu teruk pstu check henpon sbb tkut laki dia ade pmpuan jahat jgk

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2018 05:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Zaman ni macam2 perumpamaan baru wujud....iq timun lah. .lobak lah. ...yang akak tahu kalau orang kata x cerdik tu ...bodo macam lembu atau otak udang. ....entah kenapa udang dan lembu dikaitkan. ...mungkin orang dulu2 tengok lembu dicucuk hidung ...menuruti perintah tuannya. ..padahal rasanya lembu tu terpaksa mengikut bila hidungnya dimasukkan tali dan ditarik sebab sakit...tu sebab dia mengikut bila ditarik. ..otak udang juga untuk iq yang rendah. ..tapi tak faham juga kenapa dikaitkan dengan udang ....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2018 12:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Dikaitkan dengan otak udang sebab kebanyakan organ udang memang di kepala. Portion paling besar adalah perut. So diumpamakan lah seperti otak udang. Sebab tak boleh pun guna perut yang besar tu untuk berfikir. Pandai juga la ofang dulu2 buat peribahasa.

Saya ade gambar anatomi udangnya tapi tak pandai nak post.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2018 01:01 PM | Show all posts
Apa yg dikatakan mmg betul... semata utk cheap entertainment only, sbb dah over crowded sngt Msia ni dgn program hiburan / drama yg semata mata hiburan tangkap muat, janji meletop or ada org tgok... buat program serius, risau takda sapa tngok & it goes back to the station tv punya bajet.

Drama plg tak menahan, pusing lah takat tu je... kaya, kaya. kaya, pempuan jahat, prmpuan beriman (kononnyew), laki hensem, pmpuan lawa, pmpuan hodoh, MIL garang, FIL baik, MIL baik, FIL garang, adik beradik brperangai setan, ada adik beradik yg baik jgak, miskin, status dlm masyarakat yg dipandang hina etc etc, pusing la smpai abg jamil mampos plot yg lebih kurang sama tu. Detail drama hnya lah dialog n skrip cakap hari2, tiada lgsg fakta or something yg penonton boleh jadikan bhn utk brfikir, semata2 hnyalah perkataan dan frasa kata. Scene pulak masuk keluar kereta mewah, pi makan kat cafe hipster, hotel, keluar masuk mall, jumpa dkat taman, scene dkat dlm ruang tamu rmh, jgn dilupa area dlm ofis etc etc... bkn nak pukul rata smua, tapi most mmg cmtu lah pd observation iols, sbb mak iols suka tgok drama.

Jadi, mmg itu smua penyebab 'vegetative state' yg dimaksudkan tadi kpd para penonton tv program Msia ni... period!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2018 07:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Owlknight replied at 12-11-2018 12:19 PM
Dikaitkan dengan otak udang sebab kebanyakan organ udang memang di kepala. Portion paling besar adal ...

Oh....tq penjelasan. ...bod ni memang kebanyakan topik dan posting semua informatif dan ilmiah. ....
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2018 07:15 PM | Show all posts
saya memang gemar bermalas-malasan
tgk movie/cerita yg simple2 aje
baca buku yg simple2
diakui saya malas berfikir
malas nak sesakkan otak

timun or lobak?
errrr dedua pun saya tak suka makan
saya suka makan burger ajer

moga2 menjawab konteks thread ni

sekian dari saya yg malas pikir

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.095229s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list