Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12
Return to list New
4586
View
29
Reply

Pemeriksaan Minyak Enjin

[Copy link]

Author: zulka    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 27-12-2018 12:50 PM | Show all posts
apa yg skema benar ayat karangannya
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2018 07:48 PM | Show all posts
icedlatte7 replied at 27-12-2018 10:55 AM
haaa betul ke????? igt minyak hitam tu tak kisah tukar bila tapi dia tetap ada dalam tangki tu. ru ...

Mungkin berlaku penyejatan masa enjin jalan, tapi sampai dia hampir hilang semua macam tak mungkin. Dia campur air ke?
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2018 08:19 PM | Show all posts
shermanlee0312 replied at 27-12-2018 10:56 AM
Mestilah perlu tahu tentang minyak hitam ini kerana salah satu penting ilmu dengan kereta dan dapa ...

Biasa bukan ada tulis next time bila perlu bawa kereta pergi servis lagi, kenapa ada orang rasa tak penting. mesin ataun enjin kena ada satu masa untuk buat maintainance, baru dia boleh tahan lama. Kalau lama tak servis, satu hari enjin akan rosak.
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2018 10:21 PM From the mobile phone | Show all posts
zulka replied at 27-12-2018 08:27 AM
itu semua promoter shell memangla dia kata shell bagus.... taktau la forum cari ni shell ada spo ...

Laaa yeke. Nyaris sy terpedaya
Tq tq zulka

Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2018 10:36 AM | Show all posts
Esham replied at 27-12-2018 07:48 PM
Mungkin berlaku penyejatan masa enjin jalan, tapi sampai dia hampir hilang semua macam tak mungkin ...

tu yang sye x penah tahu ttg minyak hitam tu.. tahu bawak je kete.. habis minyak g isi.. bab enjin ke, minyak hitam ke.. mmg xpernah amek tahu.. skrg kalau g servis diaorang sibuk explain minyak semi-sentetik itu ini bagus.. sye mmg blur la bab ni.. perlukan juga pertolongan dr yg pakar dalam bab pilih minyak hitam ni..
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2018 10:52 AM | Show all posts
Baguih nohhh, bro ni share pasai minyak itam nak cek lagumana. kalau aku amek kunci pakat start teruih. tu agaknya reta aku duk sadai kat depan laman la ni. Aku hantaq bengkel depa kata minyak itam aku guna sblm ni hat yg bukan ori. pastu duk balun enjin reta aku panas ja. la ni aku tgh kumpui duit nak baiki reta. kalau kome sume ada cadangan minyak hat yg baguih, meh la kongsi kat aku. janji jangan mahai sgt dah laaa
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2018 10:53 AM | Show all posts
icedlatte7 replied at 27-12-2018 10:52 AM
shell ade minyak hitam ke? ape lah noob sgt ni x tahu,.. ingt shell tu yang pam minyak mcm petron  ...

Ada lah kalau hang pi stesen minyak dia ada juai.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-12-2018 02:55 PM | Show all posts
aku buka thread ni bukan untuk promote minyak enjin ye....so please jgn marah kalau aku delete posting yg promote2 minyak enjin...
Reply

Use magic Report

Post time 29-12-2018 10:06 AM From the mobile phone | Show all posts
icedlatte7 replied at 28-12-2018 10:38 AM
la yeake.. hahaha kalau sye lagi la xtahu.. tapi mmg kalau g bengkel servis untuk kereta jalan jau ...

Ooo tq tq. Nnti sy try google jenama tu.

Sy pun xreti psl myk. Masa 1st time pegi bgkel dia nk bg sy myk mahal. Sy keluarkan bil-bil lama sy drp produa sy tunjuk kt dia(Sy mmg simpan semua bil sbb senang sy nk track brapa km perlu tukar apa). Sy mintak dia tukar ikut jenis yg sama je.
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2019 08:53 PM From the mobile phone | Show all posts
icedlatte7 replied at 28-12-2018 10:38 AM
la yeake.. hahaha kalau sye lagi la xtahu.. tapi mmg kalau g bengkel servis untuk kereta jalan jau ...

Rajin2 la baca manual kereta..
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.077149s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list