Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12
Return to list New
1912
View
30
Reply

Soalan dari Nursing student

[Copy link]

Author: majorminor123       Show all posts   Read mode

Post time 15-12-2018 03:59 PM | Show all posts
Saya baca website yang korang sebut tu ada macam-macam service.. boleh praktik kan apa yang mampu...
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2018 04:14 PM | Show all posts
yang penting company yang kita minta tu di iktiraf dan berlesen nak buat kerja... Ni kalau company pon tak stable lagi.. kita jugak yg lost nanti...
Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2018 07:06 AM | Show all posts
angieen replied at 13-12-2018 03:21 PM
Tp kena make sure la yg nk apply freelance tu betul2 mahir. Sebab bnyk service dia provide. Babysi ...

Kena sebut betul2 ketika apply tentang apa bidang kemahiran atau kegemaran anda seperti lebih kpd menjaga anak2 kecil ataupun org2 tua. Mmg jadi nurse kita ada belajar semua ini tapi kalau freelance kita ada kebebasan utk bagi servis yg kita lebih suka, jadi lebih baiklah pd pendapat ku.
Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2018 07:09 AM | Show all posts
onetwothree123 replied at 15-12-2018 10:55 AM
Saya ada adik ipar link dgn caregiver... dia kata ok sbb masa flexible, jd tak la stress sgt buat ke ...

Haha nurse tu mmg byk stress, perlu sentiasa standby kalau ada sembarangan kecemasan, kalau boleh aku pun rela buat kerja freelance, sama2 dpt cari rezeki tapi yg penting ialah masa kerja terpulanglah kpd diri kita sendiri.
Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2018 07:10 AM | Show all posts
blueseason32 replied at 15-12-2018 04:14 PM
yang penting company yang kita minta tu di iktiraf dan berlesen nak buat kerja... Ni kalau company p ...

Kadangkala kalau berlesen pun agak susah kalau syarikat tu kecil saje, x ada byk pelanggan dan gaji pun hanya bagi sikit je berbanding kerja yg perlu dibuat seorang diri, jadi aku rasa baik je kerja kat Caregiverasia tu.
Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2018 07:14 AM | Show all posts
Toneli replied at 18-12-2018 07:06 AM
Kena sebut betul2 ketika apply tentang apa bidang kemahiran atau kegemaran anda seperti lebih kpd  ...

Ini mmg betul, doktor pun belajar sikit2 tentang semua bidang ketika masa belajar tetapi masa kerja tu mrk juga akan pilih bidang yg mrk lebih mahir, kalau lebih pandai pujuk budak kecil pilih je buat freelance jaga budak kecil, hanya perlu set dgn jelas kat profil Caregiverasia anda tu.
Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2018 07:17 AM | Show all posts
haroldie replied at 14-12-2018 12:34 PM
eh mmg caregiverasia ni bagus.. mmg i highly recommend sgt kpd medical student or nursing2 student ...

Perlu ke mesti sudah graduate baru boleh kerja kat Caregiverasia ni? Adik aku kini sedang holiday dan mau cari kerja sampingan yg berkaitan dgn nursing, dia skrg masih belajar nursing kat uni dan belum graduate...
Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2018 07:19 AM | Show all posts
FirdausSah replied at 18-12-2018 07:17 AM
Perlu ke mesti sudah graduate baru boleh kerja kat Caregiverasia ni? Adik aku kini sedang holiday  ...

X semestinya mcm ni, asalkan adik anda ada semangat dan passion dlm bidang ni boleh je apply kat Caregiverasia dan bekalkan semua document yg berkaitan, pihak mrk akan tengok2 dulu dan akan tanya adik anda soalan2 yg berkaitan, kalau mrk rasa sesuai boleh je lulus jadi freelancer mrk yg sah.
Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2018 07:22 AM | Show all posts
Ishtar replied at 18-12-2018 07:19 AM
X semestinya mcm ni, asalkan adik anda ada semangat dan passion dlm bidang ni boleh je apply kat C ...

Oh kalau mcm tu baiklah, aku akan beritahu adik ku nanti. Mau tanya kalau gaji yg dpt dr Caregiverasia masih perlu ke bayar agent fee atau apa2 bayaran yg berkaitan? Biasanya syarikat2 besar ada kenakan bayaran mcm ni...
Reply

Use magic Report

Post time 18-12-2018 07:24 AM | Show all posts
FirdausSah replied at 18-12-2018 07:22 AM
Oh kalau mcm tu baiklah, aku akan beritahu adik ku nanti. Mau tanya kalau gaji yg dpt dr Caregiver ...

Yg ini kau x perlu risau, semua bayaran yg kau dpt ku 100% akan masuk bank acc anda ataupun Paypal kalau mau, x ada sembarangan bayaran yg tersembunyi. Semua freelancer mrk tu juga dibekalkan insurans untk menjamin kebaikan mrk masa menjalankan tugas.
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2019 12:22 AM | Show all posts
If you search help with nursing essay writing service, check this service nursingessaywriting.com
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.080227s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list