JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
123Next
Return to list New
3885
View
57
Reply

Kisah Seram Rumahku

[Copy link]

Author: ummizie       Show all posts   Read mode

Author
Post time 23-12-2018 04:36 PM | Show all posts |Read mode
Edited by ummizie at 23-12-2018 04:37 PM

Macam gini kisahnya..

Aku ada anak sorg umur 2 tahun,suami selalu kerja kat sabah n sarawak keje bahagian oil n gas..kami anakberanak duk kat kuarters kerajaan 3 tingkat..kuarters ni mmg kuarters lamaagak2 tahun 80an punya bangunan kalau tgk design tu la...dlm umah tu ade lakerosakan2 kecil, almaklum la umah lama kan..dinding bilik air dan tandasberlumut je..dah puas kikis dah lumut2 kat dinding tu..tp lama2 timbul lumutjgk sbb lembab kot dlm simen tu...belakang umah pulak ader pokok kelapa, pokokbuah nangka, pokok mempelam, bila musim luruh..banyak nau daun2 tu  berguguran bergelimpangan kat tanah...jenuhnak kaut daun kalau time tu...huuu...aku bukan taknak cr umah lain..tp sewaumah kat luar tu mahal2..huuu..tu yg duduk je la umah tu..umah tu pun selesa jesebenarnya, walaupun ader rosak sikit2 tu...so..selesai pengenalan psl umah akutu..
Aku mmg selalu kena tinggal nganlaki aku..kkdg sebulan dia gi sarawak..balik bila abih projek kat sana..masaanak aku umur 3 bulan..aku baru lepas abih pantang..aku berdua je la ngan anakaku bila dia keje sana...masa kena tinggal tu..aku ngan anak aku ok jeduduk..siang malam ok jer..anak aku pun tak pernah nagis ..kkdg nagis time diademam..gitu je la..tido malam2 pun takde la rasa seramkiranya ok la kamiberdua dlm umah tu
Ok..bermulalah kisah seramselepas beberapa bulan aku duduk umah tu dalam keadaan aman dan selesa..semuakisah seram ni jadi time aku duk ngan anak aku je yer..suami aku outstation..
Pada satu malam tu..aku tido dlm bilik berdua jengan anak aku..aku tido dlm bilik tak tutup pintu..aku bg terbukak sbb nk bgcahaya masuk dlm bilik aku..dlm bilik aku tutup lampu..ok..dlm bilik aku tuader satu cermin gantung kat dinding..cermin panjang gitu..lebih kurang dlm jam3 ke 4 pagi tu..tiba2 aku dgr satu bunyi yg kuat dlm bilik aku..terkejut aku drtido yg lena..aku kata apa yg jatuh eh..aku intai2 cermin yg aku gantung tujatuh..berderai pecah..adoi..malasnya aku nak bangun pg2 ni nak sapu lantaiesok je la hati aku berkata2..hihi..mula2 tu aku rasa seriau jgk la time pkmacamana cermin tu boleh jatuh pecah..paku tu ade je kat dinding tu..tali katcermin tu aku tgk tebal je..macamana boleh putus..huuumasa aku pk tu..aku rasatakut la..tp aku pejam mata rapat2..suh tido balik..nasib baik anak aku taknagis sbb terkejut ke apa ke..pastu bangun pagi tubaru aku sapu cermin ygpecah tu..
bersambung...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-12-2018 05:03 PM | Show all posts
Esok pagi tu aku cite la kat suami aku ngan kakak aku psl kisah cermin jatuh tgh2 mlm tu..suami aku kata..dah time nak putus benangnya jatuh la iahuuuaku katahurmm..ye la kot(aku malas nak cite apa2 kat laki akusbb jawapan dia tak pernah aku setuju..kih kih kih..)aku cite kat kakak aku pulak..kakak aku kata..eh..ye ke..pelik tu..ader sesuatu aku rasa umah koapa2 pun pendapat kakak aku la aku terimahahahaaku kata kat kakak aku, aku pun rasa macam tu la kak ..ok la..lepas hari cermin jatuh tu..tiap2 malam aku rasa macam dah lain macam je rasa umah aku tu..keberanian aku dah agak kurang tak seperti sebelum itu..
Kalau time malam je aku rasa lain..mungkin perasaan aku sbb aku dah set mind akuumah aku ade hantu..huuu..tapi nak buat macamana kan..duduk je la umah tu wpun rasa takut..nak duk kat mana lagi..kg aku jauh nun disana..mustahil nak ulang alik gi keje tiap2 hari..maka duduk la aku berdua kat umah tu kkdg datang rasa takut setiap haridan..sehingga...timbul pulak kisah seram yang baru kat umah itu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2018 11:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Rumah kuarters zaman dulu mmg seram.. Yg kuarters apartment KPm pun akak tgk dah seram.. Siap cikgu2 keluar sbb kena ganggu pun ada. Kiranya tt selamba la.. Tapi sila sambung cerita..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-12-2018 12:04 PM | Show all posts
Kak-Leen replied at 24-12-2018 11:57 AM
Rumah kuarters zaman dulu mmg seram.. Yg kuarters apartment KPm pun akak tgk dah seram.. Siap cikgu2 ...

tak selamba jgk kak ... skrg pun masih takut....banyak kali suh abg cari rumah lain kak..tp dia kata sama je kalu pindah..sbb katanya hantu ada dimana2..huuuu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-12-2018 12:36 PM | Show all posts
nanti jap2 lg saya sambung..ada keje sikit nak kena buat..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-12-2018 01:25 PM | Show all posts
Kisah seram yang baru tu macam nitiap2 pagi aku mmg bangun kul 6 pagi..aku bangun pg tu..aku siapkan beg pakaian anak aku yg nak dihantar kat umah pengasuh..beg anak aku letak kat atas meja ruang tamu ..masa aku kemas2 brg2 dia..tiba2 aku dgr suara jerkah aku dr belakang akukuat giler  suara jerkah tu..terkejut la aku weiaku toleh belakangtp takder Nampak apa2..bulu roma aku mula

naikmmg takut giler akuaku istigfar..pastu aku gi bukak tv bagi bunyi2 bising sikit dlm umah aku tuaku pk takkan la benda tu yg jerkah akudah waktu lepas subuh kot..bukan ke benda tu time dia tgh2 malam jeaku malas nk pk sgt sbb aku nak siap2 gi keje pulk..so..sampai kat opis aku kol laki aku ngan kakak aku2 org ni je tempat aku mengadu apa2..kawan2 opis aku ada la jgk aku cite kat sorg dua tu..bila bgtau kat laki aku, jwpan diahurm..ye ke..kot2 suara org kat luar umah kot, org kat tingkat atas kot, aku pun ..hurmjwpn aku pun sama..ntah la..ye la kothuu..bila cite kat kakak aku plk..kakak aku kata..wei..takutnya akakpastu ko macamana masa tu..ko ok tak ko nagis tak..aku kata aku istigfarje kakpastu aku gi bukak tv je lepas kena jerkah tu..sbb aku takut sgt..bukak tv rasa lain la sikit takut tu..kakak aku kata ye la..tp takkan la lepas subuh benda tu ada kan..hurm..wei takut la umah kohuuuu

Kakak aku pun kata pindah la..cari umah lain la akak pun takut tgk kat belakang umah ko tu..banyak sgt pokok2..pokok buah nangka tu pulak besar..rendang je menakutkan.aku kata bukan tak nak pindah kak..umah aku dekat ngan opis..pastu umah sewa mahal sgt..paling murah pun rm500, bukan syg duittp rasa kalau ader benda tu kat umah aku ni..aku akan usaha halau la kot, kalau nak pindah. Nanti umah tu kena yg berhantu jgk macamana..huuuLepas kena jerkah tu, kalu aku balik umah je aku rasa seram..bulu roma aku naikaku mmg dah tak selesa sgt dah duk umah aku tu..huuu

Ok..lepas hari yg aku kena jerkah tu..aku mmg rasa lain macam ngan diri akuaku rasa tubuh aku tak selesa..rasa berat..sesak nafas..selalu rasa takut2..siang2 hari pun aku rasa takut duk dlm umah aku tu..mmg serba serbi aku rasa tak best la..dan tiba2 ada satu hari tu..aku rasa sakit atas bahu ngan leher..sakit sangat..aku bgtau kat laki aku..laki aku kata kot2 salah tido kot..tak pun sbb awak lama sgt duk ngadap pc..posisi tu tak betul..tu yg rasa sakit bahu..aku mula2 rasa mungkin ye jgk la kata laki aku ni..dia urut bahu akutp still sakit tu tak hilang..dlm sebulan jgk la aku menanggung kesakitan atas bahu ni..

Sehingga pada 1 hari tu..aku ajak laki aku balik kg aku..sonok balik kg jumpa mak ayah..tp sakit bahu tak hilang..mood hepi pun kurang bila rasa sakit2 ni..huuaku ngadu kat mak ayah aku..mak ayah aku kata..salah duduk la tusalah tido ker..aku katatakkan la lama sangat sakit..biasa sekejap jer..pastu lepas balik umah akuaku singgah plk umah MIL akuaku ngadu kat MIL aku(MIL aku ni..jenis yg suka berubat2 ngan ustaz@utzah) dia kata berubat ngan ustazah ni la ..kita gi umah dia..dia pandai ubatkan org..aku setuju je..sbb aku rasa sakit bahu aku ni ader kaitan ngan kisah misteri umah aku tu..lepas bgtau MIL aku tu..mmg hari yg sama aku gi berubat..bila sampai umah ustazah tu..ustazah tu tanya, sakit apa..aku kata sakit bahu..dah dekat sebulan kot sakitnya ni..ustazah tu suruh aku duduk lunjurkan kaki..dia picit ibu jari kaki aku..terus ustazah tu sendawa kuar angin tak henti2ustazah tu kata..ni benda kat umah kena ni..pastu ustazah tanya aku ..umah duk mana..duk ngan sapaberapa lama duk kat umah aku tu..aku pun cite la satu2..pastu ustazah tu kata..umah tu berapa lama dh kosongaku kata tak tahu la berapa lama..ustazah tu ckp..umah kalu tinggal..paling lama 3 bulan jer..lepas tu..ada la sesuatu yg menumpang..

pastu, ustzah tu tny lagi..ada tak barang2 lama dlm umah tu..maksudnya..masa aku masuk umah tu..ada tak brg lama yg tertinggal dlm umah tu..aku kata masa sy masuk dulu ada .. tak sempat aku nk bgtau barang apa..ustzh tu ckp sambil pejam mata..dia kata brg tu berdiri jer aku pun ckp..hurm..kerusi tu ustzh..ustzah tu kata ye kerusi..pastu ustzah ckp lg..ada tak frame..frame 4 segi..frame gambar gitu..aku kata ada..tp frame ayat quran..lain2 frame ustzah kata cuba awak ingat..dia bentuk 4 segi..frame gambar mcm tu..aku cuba ingat..tp tak ingat jgkustzah tu kata takper..nanti balik umah ni..buang semua brg2 yg bukan awak punya..jgn bakar..tp buang dlm tong sampah..

pastu..siap2 ubatkan aku..ustzh bg aku air doa dia..pastu barang2 utk tabor dlm umah aku..(lada hitam + garam+asam keeping) tabur 3 hari berturut2 dlm umah tabur lada hitam jer.. kat luar umah tabur yg campuran td

ada sambungan lg tungguuuuuuuuu

*maaf ye kalau penulisan sy ni tak bagus..harap2 sapa2 yg baca boleh paham la hendaknya..hihi...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2018 02:07 AM From the mobile phone | Show all posts
ummizie replied at 24-12-2018 12:04 PM
tak selamba jgk kak ... skrg pun masih takut....banyak kali suh abg cari rumah lain kak..tp dia ka ...

Alahai jawapan.. Hehehehe.. Sabar ajelah ye..
Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2018 03:04 PM From the mobile phone | Show all posts
ummizie replied at 24-12-2018 01:25 PM
Kisah seram yang baru tu macam nitiap2 pagi aku mmg bangun kul 6 pagi..aku bangun pg tu..aku siapk ...

Akak tunggu.....sila sambung bila free. ..
Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2018 05:49 PM | Show all posts
sambung lagi

misteri pulak kerusi  dan frame tu
Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2018 09:29 PM From the mobile phone | Show all posts
tetap sabar menunggu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-12-2018 09:34 AM | Show all posts
kalau sempat hari ni saya sambung ye..kawan2..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-12-2018 10:51 AM | Show all posts
ok..sambung balik

lepas pada berubat tu..bahu aku masih ada lg rasa sakit2..tp kkdg2 la..mungkin bekasan lama sgt benda tu menumpang atas bahu aku agaknya.. so, bahan2 yang dibekalkan tuterus je kami buatsampai je kat kuarters tu..suami aku taburkan terus lada hitam kat dlm umah..ikut cara2 yg diajar oleh ustzah tu..kat luar umah pun samabuat seperti disuruh..barang2 kat dlm umah pun kami cari2 mana lg yg bukan brg kami..kami buang..

ok..masa kami tgh2 cari brg tuaku dpt rasa seriau2 dlm badan aku..bulu roma aku asyik naik je sampai kat kepala..seram sejuk aku weibrg2 yg kami kumpulkan tu..aku tak pegang pun..aku takut..huuuupastu..siap2 packing brg2 lama tu..aku ckp kat suami aku..frame gambar ada tak abg jumpa..dia kata..takde..pastu macamana ni..kena cr frame tu..ustzah tu ckp banyak kali psl frame tuframe tu mesti ada dlm umah nimasa kami tgh2 cr ..masa tu dah nak masuk waktu maghrib dah..duk tgh cari2..tiba2suami aku ckp..ada 1 lg brg..ni kat dinding ni..nak buang tak? korang nak tahu apa? CERMIN!!..Ya Allah..cermin ni la maksud ustzah tu agaknya sbb cermin tu kan bentuk frame gambar jgkkan sbb..kami dah cari frame2 lain mmg takder .. cermin tu dah aku rasa...masa laki aku cabut nak buang tumeremang satu badan akutelinga aku berdesingaku rasa peningserius ni wei..aku tak tipuaku kata..abgni la kot frame gambar tualahaiibuang la cepat ..cermin tu..mmg cermin asal duk melekat kat dinding umah tu..cermin tu duk lekat kat tepi bilik air umah aku tu..huuuuuuuucermin tu pun berusia sama macam rumah tu agaknyani kisah benar ..takde sikit pun tokok tambah..aku tak caya aku alami benda ni..takut weisampai sekrg aku rasa semangat aku hilang..aku jd seorg yg sangat penakut sangat2 skrg ni..dulu aku tak macam ni wei..aku dulu kiranya seorg yg berani la..duk umah kat kg aku sorg2 pun aku ok..masa mak ayah aku takder kt umah..aku boleh tido sorg2 umah kat kg aku..ayah aku kata..ayah pun tak berani nk tido sorg2 kat umah ni..ko berani(kantoi...nampak tak ayah aku seorg yang penakut sebenarnya..hahaha..) nampak tak keberanian aku..tp skrg ni..aku jd seorg yg sgt penakut pulak..

ok..lupa nak bgtau..wlaupun dulu aku berani..mulut aku tak cabul tau..aku mmg jenis yg berani..aku jenis tak kisah kena tinggal sorg2 kat umah..aku jenis relaks jer..kat opis pun pernah aku stay sorg2 sampai malam..kul 7 @ 8 mlm kkdg baru aku balik..betul ni aku tak tipu..
skrg ni..tahap penakut akunk g dapur buat susu anak suh laki aku temankan..huuu..laki aku kata..melampau plk awak ni penakutnya..huuu..betul..aku kata aku bukan mengada2 tp tu la..lepas kena jerkah..lepas kena kejadian2 mistik kat umah aku ngan diri aku..aku mmg jd seorg yg sgt penakut..tak best bila rasa takut macam nihuuu

ok..sambung jap lg ek..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2018 02:50 PM From the mobile phone | Show all posts
ummizie replied at 24-12-2018 12:04 PM
tak selamba jgk kak ... skrg pun masih takut....banyak kali suh abg cari rumah lain kak..tp dia ka ...

I think u should, kalau menyewa ok jer blh pindah, kalau beli adoiii lg la horror nak ngadap, lagi2 you selalu kena tinggal lama2
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2018 02:55 PM From the mobile phone | Show all posts
ummizie replied at 24-12-2018 01:25 PM
Kisah seram yang baru tu macam nitiap2 pagi aku mmg bangun kul 6 pagi..aku bangun pg tu..aku siapk ...

I pun ada mentaliti yg sama;

After 5am tu dah kira window selamat haha tapi silap lah sbb kalau di bandar ke di kawasan luar ni 5am kira okay lah, tp dlm hutan 5pm pun dah gelap mcm maghrib, so 5am tu still bahayaaaa sebenarnya in general siang ke malam dedua pun benda tu ada jek huaaaa

Tanda2 u ckp tu mmg menjurus pun, btw org yg pernah kena akan paham tanda2 tu, mcm i dulu masa kena hit, mmg sesak nafas no 1
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2018 02:58 PM From the mobile phone | Show all posts
ummizie replied at 26-12-2018 10:51 AM
ok..sambung balik

lepas pada berubat tu..bahu aku masih ada lg rasa sakit2..tp kkdg2 la.. ...

Husband you camne lps dr berubat dgn ustazah tu? Bertukar tak fikiran dia? Percaya tak apa yg u rasa sblm ni yg dia try to brush off?

Mcm ayah i orgnya skeptic sgt2, tak percaya sampai masa i kena, mak i sorok2 panggil ustaz nak ubatkan, sampai lah dia nampak sendiri ha amekkk, br lah dia percaya
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2018 03:12 PM | Show all posts
perangai husband TT sama mcm perangai husband aku.. bukan dia x percaya benda tu x wujud tp lebih kpd x percaya benda tu ada kat umah dia... umah sewa aku dulu pun mcm tu gak.. bila aku citer, dia x percaya.. lps dia kena sendiri, baru dia sendiri cuak... skrg kat umah yg baru beli ni pun sama... time aku nak dkt2 nak kena transfer ke negeri lain tu (kitorg pjj), aku dah start dgr bunyi guli kat umah tu.. mmg bukan org sebelah la sbb kiri, kanan dan blkg umah aku still umah kosong lg..  aku x bgtau dia pun.. malas nak sakitkan hati sendiri kekdahnya.. tp last week kitorg jumpa, dia ngadu kena jerkah kat umah tu time tido.. mmg terkejut gila dia time tu.. aku rasa benda yg jerkah dia tu mmg dahsyat sbb husband aku ni jenis tido mati.. mmg payah giler nak gerak dia.. kalo sekali jerkah terus bangun, mmg power suara benda tu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-12-2018 08:14 AM | Show all posts
Kak-Leen replied at 25-12-2018 02:07 AM
Alahai jawapan.. Hehehehe.. Sabar ajelah ye..

kann...huuuu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-12-2018 08:15 AM | Show all posts
noor2 replied at 25-12-2018 03:04 PM
Akak tunggu.....sila sambung bila free. ..


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-12-2018 08:18 AM | Show all posts
Ipo replied at 25-12-2018 05:49 PM
sambung lagi

misteri pulak kerusi  dan frame tu

kerusi lama kat umah tu kerusi plastik yg macam kat kedai makan tu..masa mula2 jumpa kerusi tu, sy ingat nak buang dah..tp tak jadi nak buang sbb sy fikir kerusi tu boleh guna lg ..tak sangka plk lain jdnya..huuu..




Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-12-2018 08:22 AM | Show all posts

tq...panjang kisah sy ni sejak duk umah tu...kawan2 kena sabar sikit eh..mmg kkdg tak sempat nak taip panjang2..sbb layan forum time keje je..hihi..

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-12-2018 08:26 AM | Show all posts
anarina replied at 26-12-2018 02:50 PM
I think u should, kalau menyewa ok jer blh pindah, kalau beli adoiii lg la horror nak ngadap, lagi ...

sy mmg nak pindah...pernah sy gi cr umah2 sewa sorg2 tak bgtau abg..ada la jumpa umah yg berkenan tu, bila balik bgtau abg..dia kata tak yah la pindah..kita usaha halau benda tu..kalau pindah sama je..kalau awak asyik takut2 je..tak selesai jgk masalah takut awak tu..huuu...so camno..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-12-2018 08:35 AM | Show all posts
anarina replied at 26-12-2018 02:55 PM
I pun ada mentaliti yg sama;

After 5am tu dah kira window selamat haha tapi silap lah sbb kalau ...

ye betul...sapa yg kena tahu macamana rasanya..ada satu hari tu..waktu malam..gi makan kat kedai makan..duk tgh2 mkn tiba2 tak leh nak menelan makanan..aku kata..har sudahhh...nape tiba2 gini ni..masa tu sakit bahu sakit leher lg la belum gi berubat lg..bila telan makanan jer tak leh telan..aku dh stat nak nagis..laki aku kata ..nape plk ni...dia nampak aku kuar air mata..aku kata tak leh nak telan makanan..bila masuk makanan..aku kena telan skali ngan air..sedih tul masa tu..pastu balik dr kedai makan tu..aku ckp kat laki aku..nape ngan sy ni ..sy ade penyakit apa2 ke..abg aku kata nak g hospital ke..aku kata tak nak..masa sakit bahu ngan leher tu aku sllu tgk keadaan bahu ngan leher aku...ok ke tak..pastu aku pernah tny laki aku..abg try tgk bahu ngan leher sy ni..nampak normal ke tak..bahu sy senget ker? leher sy ada pelik2 ke...pastu laki aku kata..ok jer..nampak normal..

bila dah gi berubat...baru la semuanya kembali normal..dah tak sakit2 pelik mcm dulu...alhamdulillah...

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-12-2018 08:52 AM | Show all posts
anarina replied at 26-12-2018 02:58 PM
Husband you camne lps dr berubat dgn ustazah tu? Bertukar tak fikiran dia? Percaya tak apa yg u ra ...

laki aku ni nampak macam percaya ada benda kat umah kami tu..cuma dia malas nak layan sgt cite2 aku ni..masa aku gi berubat tu...nampak lain jgk la muka dia..masa ustzah tu tnya macam2..pastu ustzah tu macm boleh nampak keadaan umah aku tu..laki aku nampak bersemangat cerita psl umah tu, dia plk yg jd tukang cite psl aku kena ganggu kat ustzah tu...hihi..

laki aku pun pernah kena sebenarnya dia ckp..ade 1 mlm tu masa kami tido..tiba2 laki aku menjerit..huh! kuat jgk la suara laki aku bunyi..pastu aku kejutkan dia..aku kata nape ni..dia kata dia kena tindih..dia rasa diri dia kena kunci...takleh nak gerak..pastu bila dia cuba lepaskan diri..tu suara dia bunyi mcm menjerit tu..aku kata..ala..abg..ni yg sy takut ni...dia kata..takde apa2..tido je..esok nak g keje..

banyak kali laki aku kena tindih ni dia kata...cuma malam tu je dia rasa benda tu berat smapi diri dia terkunci takleh nak gerak...huuuu...nasib baik anak kami ni jenis tak nagis2..kalau tak haru la ...

bila aku kuarkan isu nak pindah cr umh lain..dia kata tak yah la...penat nak angkut2 brg semua..umah ni dah selesa dah..dekat ngan ofis awak..tepi jln besar..jiran2 tingkat atas pun ok..semua dah ok..dekat ngan masjid...blkg umah je la scary sikit..huuu...abg dh suka duk sini..pastu aku kata pastu abg pun kena kacau, sy pun kena..smpi bila nak kena kacau ni...smpi saya sakit bahu la leher la..takut la smpi kena kacau gitu..laki aku kata..kita berubat la..umah ni kita halau dia da jauh2..


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-12-2018 08:56 AM | Show all posts
makkenits replied at 26-12-2018 03:12 PM
perangai husband TT sama mcm perangai husband aku.. bukan dia x percaya benda tu x wujud tp lebih kp ...

rasanya..suara yg jerkah tu sama je suara yg jerkah aku tu...mmg power wo suara tu...smpi skrg aku teringat2..huuu..setiap kali kalu aku cite psl ni kat org..aku buat suara yg jerkah aku tu...diorg kata..wei..seram siyut..hahaha..aku kata...kannn..mmg takut smpai skrg aku dibuatnya..

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-12-2018 09:28 AM | Show all posts
sambungan pada cari brg2 lama dlm rumah seperti yg disuruh oleh ustzah tu, kami kemas2 buh dlm keta sbb nak buang jauh2 dlm tong sampah..tak nak buang tong sampah kat depan umah..buang jauh2 sikit..kononnya brg tu taknak ader kaitan ngan kami dah kekdahnya..hihisebelum kami nak g buang brg2 tukami taburkan lada hitam kat sekeliling dlm umah kamidan kami psagkan jgk radio bacaan al-quran .. then..baru la kami kuar gi buang brg tu jauh2..lepas gi buang brg tu..kami gi makan malam teruskami balik dalam jam 9.30 malam gitu la kot

bila balik..bukak je pintu rumah..korg tahu tak kami dgr apa dlm umah kami dgr bunyi dung..dung..dungmacam bunyi org tgh menumbuk guna lesung batu tu..kami dgr dr tingkat ataskuat dan lama kami dgr..dung..dung..dung..dung..bunyi tu1 rumah kami dgr..aku tgk laki aku ..laki aku tgk aku..masing2 tgk muka masing2..aku kata..dgr tak abg..laki aku kata..dengardia marah kot..panas agaknyaabg aku kata cuba awak tny org tingkat atas, mana la tahu dia ke tgh menumbuk2 nak masak nasi goreng ke..aku wassap jiran atas umah tu..aku tanya kak tgh buat apa..masak ke..dia kata tak..tgh tgk2 tv..baring2 anak2 dah tido..nape? akak tu ty aku balik, aku kata..takde kak..sy dgr macam bunyi org tgh menumbuk..ingatkan akak kat dapur nak masak..dia kata..tak..hari ni tak pegang pun lesung batu..akak beli bungkus siang td lepas balik kejeaku bgtau laki aku..laki aku kata..hurmm..ye la tubenda tu panas..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.051426s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list