Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
6311
View
210
Reply

Impian berbisnes

[Copy link]

Author: noor2       Show all posts   Read mode

Post time 25-7-2019 02:41 PM | Show all posts
I suka berniaga juga. tapi kekangan duit modal dan pengalaman dan juga ilmu memang payah sikit la sebenarnya. now berjinak dalam dropship da few years tapi tak heavy sangat sebab malas promot. I dah tanak jual produk2 skincare local tu, jut jual barang2 mekap local macam Sobella and etc... Teringin nak jual produk skincare overseas sebab sendiri pakai baru berani kan tapi tu la, nak beli pon modal kena guna banyak. Last time berani buka pre order je tak berani nak amek tapi belum ada buyer. Mungkin boleh kot pelan2 beli and then i jual kat shopee je ada free shipping program. Tak jual sgt kat IG sume.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2019 11:28 PM From the mobile phone | Show all posts
I dulu mmg dari zaman sekolah nak bukak butik. Nak belajar pasal fashion and business tp mak suruh sambung belajar dalam bidang profession. Bisnes2 ni bole belajar sendiri and buat part time je katanya.

Tapi alhamdulillah now dah berjaya finishkan degree dalam bidang yg mak i nak tu and bukak butik sendiri jugak. Tp tak jadi kerja dalam bidang yang mak i nak la. Hehe. Terus continue bisnes online - offline.

Jenuh jugak tu nak tukar mindset mak yang berjaya tu bukan bila berjaya kerja dalam bidang profesional tu je. Tp skrg dia dah okey la. Dah bagi smgt jugak kat anak dia ni

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2019 12:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku nak bisnes online...lepastu aku nak bukak kedai Kain...
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2019 12:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku dari kecil teringin nak buka kedai Kain.
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2019 12:07 PM From the mobile phone | Show all posts
mnaa replied at 30-4-2019 04:21 AM
Dulu thread ni ada mcm board usahawan, klo diaorg nk gi ngr china ke mane ke nk beli brg, rasanya di ...

Beli borong secara online je...tapi kualiti la Kita Tak tahu camne.
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2019 04:41 PM | Show all posts
Orix replied at 24-7-2019 07:49 PM
teringin nak bisnes restoran............ tapi xnak la jual tomyam nasi goreng pattaya etc tu... nak  ...

Berangan is free..jom kita tkarkan angan2 tu jadi kenyataan..Doa untuk semua yang mahu memiliki bisnes sendiri..Jom kita support sesama sendiri...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2019 05:20 PM From the mobile phone | Show all posts
julia5094 replied at 21-8-2019 04:41 PM
Berangan is free..jom kita tkarkan angan2 tu jadi kenyataan..Doa untuk semua yang mahu memiliki bi ...

Harus lah kena berangan dlu kan. Bak kata einstein imagination is more important than knowledge gituh
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2019 11:44 AM | Show all posts
Orix replied at 21-8-2019 05:20 PM
Harus lah kena berangan dlu kan. Bak kata einstein imagination is more important than knowledge gi ...

Betul tu...berangan tu kadang2 yang bagi semangat kat kita untuk usaha lebih..
Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2019 01:37 PM | Show all posts
Salam semua kat sini...iols nak bagitau i dah berjaya listedkan barang kat shopee. Dan dah ada yang terjual pun. Jual cleansing oil. Semua dari A-Z i buat. Start dari desiagn label, printing, packaging, production and so on.

Dah dapat 2 orang pelanggan dah kat shopee setakat ni. Alhamdulillah.

Tapi sambil2 tu buat juga dropship sikit2. Nak tampung mana yang tak cukup tu. InsyaAllah..suatu hari nanti nak buat degree berkait dengan skincare formulation.

Sapa nak tengok IG meniaga i boleh je. Cuma jangan kecam ye..iols insan yang lemah..

IG : @ipuritybyanjbeauty
SHOPEE: shopee.com.my/julia5094

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2019 04:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by adila39 at 27-9-2019 08:02 AM
julia5094 replied at 27-9-2019 05:37 AM
Salam semua kat sini...iols nak bagitau i dah berjaya listedkan barang kat shopee. Dan dah ada yang  ...


nak tgkk... tepek kat jualbeli sekali ju.. if u don't mind... heheh dah follow la ig
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2019 09:36 AM | Show all posts
adila39 replied at 27-9-2019 04:00 PM
nak tgkk... tepek kat jualbeli sekali ju.. if u don't mind... heheh dah follow la ig

Oww..tq...nanti iols folo u skali...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.080628s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list