JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
1234Next
Return to list New
3838
View
65
Reply

[Tempatan] ramai lagi ilang kerja : intekma tutup operasi

[Copy link]

Author: johnlava       Show all posts   Read mode

Author
Post time 12-1-2019 10:42 PM | Show all posts |Read mode


hanceng sangat dahhhh




Harini, semua Staff INTEKMA UITM Shah Alam (UHMSSB) pula hilang pekerjaan.

Pihak pengurusan akan menyediakan perkhidmatan kaunseling serta bantuan mengenai pencarian pekerjaan lain kepada staff yang menamatkan pekerjaan sekelip mata.








masjil doa dapat kerja lain secepat mungkin
perut anak bini tiap hari kena kasi gizi jugak walau apa terjadi










Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 10:49 PM From the mobile phone | Show all posts
bertabahlahh
x silap aku, intekma ni dolu2 mmg tempat student yg amik course hospitality tourism kulinari bagai utk buat praktikal ke apa sebegitu
tp layak la dikatup jah sbb fasiliti mmg dah rundown.
nak kene compete lg dgn biz homestay ummah shah alam lg yg rata2 bagus fasilitinya
kondo sect.9,sect 13 sana tu ramai jah buat homestay
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 10:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Adoi, ak pnh rs kehilangan keje, tp sbb muda lg, xde tanggungan lg, mak ada pencen, so kurang terbeban, tp insyaallah bidang hospitaliti ni luas kt msia. Hotel punya cleaner boleh dpt rm2k, tu pun org xnk keje.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-1-2019 10:53 PM | Show all posts
cmf_premierleag replied at 12-1-2019 10:49 PM
bertabahlahh
x silap aku, intekma ni dolu2 mmg tempat student yg amik course hospitality tourism ku ...

kasi renovate la, kalau sjkchina dapat juta2, takkan sekolah intekma tak boleh bantu

atau memang niat tak mau bantu pun nyee tu punnnnnnnn

arrr PHundek la


Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 11:00 PM From the mobile phone | Show all posts
johnlava replied at 12-1-2019 10:53 PM
kasi renovate la, kalau sjkchina dapat juta2, takkan sekolah intekma tak boleh bantu

atau meman ...

Uitm khas untuk Melayu, so Melayu2 semua wajib passing the hat kutip derma bantu. Jangan asik buat beribu2.nick je macam kau Laba
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-1-2019 11:07 PM | Show all posts
pyropura replied at 12-1-2019 11:00 PM
Uitm khas untuk Melayu, so Melayu2 semua wajib passing the hat kutip derma bantu. Jangan asik buat ...

kan dah bantu doa tu, doa orang teraniya lebih berharga dari seribu bintang
kau apa tahu






Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 11:39 PM | Show all posts
La..ahli lembaga uitm holdings ni..x tahu nak manage ke..selain tutup operasi...segala mala experts ada kot kat universiti tu..guna lar kepakaran diaorg..
Dah 30 tahun kot beroperasi hotel ni...patutnya dah berkembangbiak siap dah stable kot...ke jenis tak pandai manage dan buat keje cincai2
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-1-2019 11:43 PM | Show all posts
sabar je la korang kena buang kerja ni

tak sabar kalu, mati masuk neraka kata si bijak pandai agama tu





Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2019 11:43 PM | Show all posts
uitm dihatiku     
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-1-2019 11:44 PM | Show all posts
esuk2 undi PH la lagi, kena tunbjuk korang penyabar tahap dewa

kalau tak, jgn harap la masuk surga


kata si bijak pandai kaki belit tu

Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 12:06 AM | Show all posts
demolish buat kondo..masyuk masyukkk. kalau nak buat hotel kena suntik juta juta laa..
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 12:06 AM From the mobile phone | Show all posts
johnlava replied at 12-1-2019 11:07 PM
kan dah bantu doa tu, doa orang teraniya lebih berharga dari seribu bintang
kau apa tahu


Kalau doa je, buat ape susah payah tubuhkan Intekma Uitm bagai tuh. Doa je lah, tak yakin ke?
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 12:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Ahhh.. alangkan kwn meols staf kontrak agensi kerajaan bwh syaddiq pon ditamatkan kontrak Beramai2..

Lembaga baru nk cut cost katenyerrhhhh.. so multitasking la memasing yg permanent cam swastaaa
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 12:07 AM From the mobile phone | Show all posts
johnlava replied at 12-1-2019 11:44 PM
esuk2 undi PH la lagi, kena tunbjuk korang penyabar tahap dewa

kalau tak, jgn harap la masuk surg ...

Kejayaan Icerd 812
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-1-2019 12:07 AM | Show all posts
pyropura replied at 13-1-2019 12:06 AM
Kalau doa je, buat ape susah payah tubuhkan Intekma Uitm bagai tuh. Doa je lah, tak yakin ke?

dgn doa la maka tertubuhnya intekma

kau kafer apa tahu


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 12:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Semoga bertabah. Ada rezeki tu nanti.
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 02:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Calling all uitm alumni.. Yuna mana yuna.. Toling bantu selamatkan intekma
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 07:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Yg muda takpelah tapi yg berusia sikit tu mcm mn?malaysian mn akan hire org berusia. Kesian
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 07:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Intekma ni ape benda?

Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2019 08:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalo bhgn f&b atau bhgn hospitality ni trylah carik keja kat hotel2 or restoran2 besar lain...inshaallah, adala rezeki tu. Usaha la dulu, x usaha mn nk dpt keja. Pegi htr resume byk2 msti ada sangkut 1 atau2 tgk pd kerajinan. Kalo meratib je pun xdpt apa2. Yg muda2 tu bleh try kembangkan kerjaya lain cth IT industry atau operation... Kat msia ni keja ada cuma rajin atau tak rajin mencarik je...jgn terjebak dlm keja2 mcm keldai ddh or macau scam sudah, just berhati2 bila apply keja tu. Ni pndngan aku je le.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.048807s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list