Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4016
View
104
Reply

PERTANDINGAN!!! PERNIAGAAN UBAH KEHIDUPAN IBU TUNGGAL

[Copy link]

Author: adila39    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 19-1-2019 09:54 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 19-1-2019 06:28 PM
kalau nak belajar skill semua perlu duit. what if single mum ni takde duit... dia ble belajar kat  ...

Tak lah miss momod....

Pertubuhan NGO tu yg support...dpt allowance lagi masa trainning tu....
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2019 10:20 PM From the mobile phone | Show all posts
jazaa100 replied at 19-1-2019 09:54 PM
Tak lah miss momod....

Pertubuhan NGO tu yg support...dpt allowance lagi masa trainning tu....

NGO apa tu sis?
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2019 10:41 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 19-1-2019 09:46 PM
alaaaa... sis cuba baca idea yg ada ni... cuba listkan apa u suka

Banyak yg suka tapi Ada baby NI Rasa macam xyakin NAK start. Takot Salah buat keputusan ja. Elok2 reja nanti mengangor
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2019 11:27 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 19-1-2019 10:20 PM
NGO apa tu sis?

Akak tak pasti..
Tapi dia kata pertubuhan yg bantu ibu tunggal....masa trainning tu dia hantar gi trainning kat SPA ...pastu dorang carikan org yg nk berurut sampai dia betul betul blh bergerak sendiri....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2019 11:29 PM From the mobile phone | Show all posts
orkid_amani replied at 19-1-2019 10:41 PM
Banyak yg suka tapi Ada baby NI Rasa macam xyakin NAK start. Takot Salah buat keputusan ja. Elok2  ...

Klu ada keja tetap...tak payah lah orkid....ni cuma nk bg idea kat sesapa yg dah x de pendapatan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-1-2019 08:27 PM From the mobile phone | Show all posts
@kiyudi

ni haaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2019 05:33 AM | Show all posts
adila39 replied at 19-1-2019 05:17 PM
@ipes2

minta SM bagi idea pls kalau free

terima kasih for the tag Adila

kat sini, ada single-mothers yang cut hair dari rumah ke rumah
juga amik upah gosok dan lipat baj rumah kerumah
or amik upah kemas rumah harian (ie bukan as pembantu rumah)
tapi kena ada kereta dan kena ada good advertising platform la
kena power la online visibility service mereka

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-1-2019 10:51 AM From the mobile phone | Show all posts
i pernah survey mobile Spa. ads dia mmg sgt best. free workshop di hotel besar.. so mmg nampak gah. But sadly i rasa kaedah ni actuakky hidden agenda je...nak selling product utk oakej spa.. so utk single mum yg mmg lost mmg xd income agak sukar nak join so.. mcm Harapan palsu je la...

so i x berkenan yg ni. i rasa setuju dgn jaza and yg lain... research sendiri and mulakan dgn apa yg ada sahaja..

cuma single mum yg x bekerja and nak cari duit kena betul betul kuat semangat lah

Bukan senang nak improve life ni... but hmmm let see... banyak jugak info yg forumer lain dah beri.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-1-2019 10:54 AM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 22-1-2019 09:33 PM
terima kasih for the tag Adila

kat sini, ada single-mothers yang cut hair dari rumah ke rumah

mekasih... hmmm lipat baju and iron... ada rasanya tp kalau kat malaysia monopoli oleh bangsa indon.

utk single mothers maybe x semua sanggup. kalau gunting rambut tu... not bad juga.

somehow single mothers kat sini... cari duit, terus pikir jual nasi lemak or apa apa.. hopefully trend tu dpt ditukar.

pedicure medicure pun ok jugak kot... hmmm
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2019 12:18 PM | Show all posts
Saya ni bukan ibu tunggal..tapi sama2 nak korek ilmu di sini...boleh ke?
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2019 06:10 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 23-1-2019 10:54 AM
mekasih... hmmm lipat baju and iron... ada rasanya tp kalau kat malaysia monopoli oleh bangsa indo ...

Iols teringin sangat kalau ada servis seterika baju kat kejiranan ni. Iols paling menyampah dan tak reti iron baju. Kalau setakat kain baju kurung biasa tu ok lah. Ni kain cotton sejam berpeluh2 pun masih ada kedut2. Penat tau!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2019 06:13 PM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 23-1-2019 10:51 AM
i pernah survey mobile Spa. ads dia mmg sgt best. free workshop di hotel besar.. so mmg nampak gah.  ...

Macam Puan Ainon pesan, jaga2 dengan "buaya2" ni semua. Diorang sebenarnya nak jual barang. Yang kesiannya customer-yg-nak-bisnes-spa yang tertipu. Sama macam orang promote francais. See what happened to tutti frutti?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-1-2019 10:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Info kursus yg i terjumpa kot relevant dgn minat
Screenshot_20190126-101844.jpg
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-1-2019 10:23 AM From the mobile phone | Show all posts
ni lagi.... aha
Screenshot_20190126-101858.jpg
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-1-2019 10:23 AM From the mobile phone | Show all posts
haaa ada kursus gunting rambut
Screenshot_20190126-101914.jpg
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-1-2019 09:56 PM | Show all posts
alahai dah senyap dah....


most single mum tak suka business kee....
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2019 01:05 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 25-1-2019 06:10 PM
Iols teringin sangat kalau ada servis seterika baju kat kejiranan ni. Iols paling menyampah dan ta ...

uols pakai spray kanji tu tak? starch ke camana entah eja dia. yang jenis satu lagi tu tak kanji, pakai spray ni senang sikit nak gosok
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2019 01:08 PM From the mobile phone | Show all posts
@sharlenetexas
  

Chuols ada guna ni?  memang ada jenis degil takmau jalan waima dah pakai penyembur ni...
Screenshot_20190202_130701.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2019 01:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau pandai menurut boleh la servis urut org lepas bersalin ke, terseliuh ke. Tetapkan harga sekian2. Penat mengurut org ni

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2019 01:11 PM From the mobile phone | Show all posts
jazaa100 replied at 19-1-2019 05:08 PM
Betul betul.....

Teringat ada sorang kakak tu...

Eh baru baca, dah ada org cakap fasal urut mengurut ni hehee
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.115799s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list