Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12
Return to list New
1639
View
30
Reply

Bisnes Pakaian / Tudung/ kasut / handbag/ aksesori

[Copy link]

Author: noor2    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 31-1-2019 09:47 AM From the mobile phone | Show all posts
raihaneem replied at 31-1-2019 09:37 AM
Saya dok plan nak juai seluar batik, telekung.

Tp masih merangka2.. sbb nak dptkan kain dgn hrga  ...

Kat Penang saya tahu kilang pengimport kain dari China. Sis boleh Google Heng Ee Textile, Bukit Mertajam

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-1-2019 09:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Catpaw replied at 30-1-2019 02:57 PM
Kasut kaka ke ni, awwww cekcii

Tu kasut gugel.....hehe
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-1-2019 09:57 AM From the mobile phone | Show all posts
raihaneem replied at 31-1-2019 09:37 AM
Saya dok plan nak juai seluar batik, telekung.

Tp masih merangka2.. sbb nak dptkan kain dgn hrga  ...

Beli dalam kuantiti yang sikit dulu cik raihaneem. ...nanti dah pulang modal dan dpt untung tambah lagi sikit2 kuantiti. ..lama2 insya Allah boleh berkembang besar....
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2019 09:57 AM From the mobile phone | Show all posts
VespaSilbe replied at 31-1-2019 09:47 AM
Kat Penang saya tahu kilang pengimport kain dari China. Sis boleh Google Heng Ee Textile, Bukit Me ...

Ok2 tq..boleh riki...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-2-2019 08:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Emma maembong pun pandai berniaga tudung. ...tapi tulah. .rugi dia tutup bisnes tudung. ..
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 04:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Saya stat 2-1-2019 jual baju budak mostly set pyjamas..so far ok la sebab saya n biz partner ade jual online n offline..cuma saya amik stok saya cari kat fb n ig n rata2 baju hrga rm7 per set  (xcmpur postage ke johor) kalu beli borong..ade sesapa kalu tau lubuk baju budak murah dlm rm5 ke bawah boleh pm saya ye..saya klu boleh nak jual dlm rm10-rm15 sbab fokus kami untuk jual baju harian/jalan yg mampu milik..trima ksih

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 04:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by chicozinn at 10-2-2019 04:32 PM

Ni contoh baju yg saya jual skang ni..
PhotoGrid_1548647999182.jpg
PhotoGrid_1548683829058.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-2-2019 04:47 PM From the mobile phone | Show all posts
chicozinn replied at 10-2-2019 04:30 PM
Saya stat 2-1-2019 jual baju budak mostly set pyjamas..so far ok la sebab saya n biz partner ade jua ...

Bagus chico. ..akak doakan bisnes cik chico berjaya di masa depan. ..suka tengok kaum kita berusaha. ...
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2019 04:57 PM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 10-2-2019 04:47 PM
Bagus chico. ..akak doakan bisnes cik chico berjaya di masa depan. ..suka tengok kaum kita berusah ...

Thanks kak..memang niat saya mse nk bkak biz tu saya nk jual baju mampu milik..so far stiap mggu ade restok baju sbab baju byak sold out..cuma tu je la saya ingat nk cri 1-2 pemborong yg harga fix xberubah kejap murah kejap mhal sebab saya xleh nk tetapkn margin untung mingguan saya n nak bagi kat biz partner lgi..nak xnk saya terpksa bagi untung ikut peratus kalu mggu ni sales tggi, untung lebih la n vice versa..
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2019 04:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Tentukan jualan.

Mula dengan modal yang kecil.

Mula dari perniagaan online. Sebab perniagaan online sangat mudah diuruskan berbanding bertapak di kedai yang perlukan perbelanjaan utiliti agak besar.

Cari target market. Jika jual pakaian wanita, fokus pada target market wanita terlebih dahulu.

Tentukan harga jualan. Kena kira untung / rugi / modal / perbelanjaan utiliti sepeeti bil internet jika berniaga online.

Mulakan secara kecil kecilan dari bawah. Jangan sesekali private account (bagi online seller) sebab pembeli tak suka menunggu. They come and buy sebab dah tau apa yang kita jual sesuai kena apa yang dicari.

This is basic jualan untuk newbie yang baru berjinak dalam bidang niaga. Better pilih cara niaga online terlebih dahulu. Biar kukuh barulah bertapak di sesebuah kedai / organisasi besar
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2019 05:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Saya buat bisnes popcorn. So far dah lebih 10 tahun bisnes offline(pasar malam) dan baru start online utk mudah org mencari
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.124598s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list