JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123
Return to list New
2642
View
55
Reply

Pengalaman seram family aku yang tak berapa nak seram

[Copy link]

Author: Omyclay    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 1-2-2019 04:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Kg uols kat alor gajah ke? Ke masjid tanah?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-2-2019 05:00 PM | Show all posts
juliesha replied at 1-2-2019 04:43 PM
Kg uols kat alor gajah ke? Ke masjid tanah?

Tengah2 kot. antara alor gajah, masjid tanah & lubok china.
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2019 02:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Ladang geddes ni laluan aku blk kg.. laki aku suka balik tgh2 mlm.. bahau muadzam smpai ke rompin.. kalau ada anak kecik klu blh jgnlah lalu mlm2.. aku dah terkena.. anak aku menangis lama.. mcm takut
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2019 03:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by URUHA at 3-2-2019 04:01 PM

Meols pun org Melaka gk tapi kalau bercakap mmg loghat nogoghi Sampaikan member2 yg bukan org Melaka pun confused

Meols baru 1st time dengar hantu bandang tu. Mungkin hantu tu wujud kt kampung uols je kot. Btw bagus gaya penceritaan uols. Keep up the good work. Share la lagi cerita lain
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2019 12:47 PM | Show all posts
Omyclay replied at 1-2-2019 01:58 PM
Dia kurang kasih sayang kot. Nak perhatian. Dah orang tak nampak kan

kann merajuk letewww
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2019 04:59 PM | Show all posts
orang felda serting hilir ke TT ni
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2019 07:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Sambung lagi Tt. Seronok cerita2 tt.
Seram lalu kawasan ke lubok china tu. Ada perasan 1 banglo besar atas bukit, tak jauh dari simpang 4. parking basement besar. Itu rumah siapa? Macam takde orang tinggal, tapi pagar terbuka je.
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2019 10:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Wow bestnya! Citer la lagi..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-2-2019 09:26 AM | Show all posts
Cerita 8

Nak sambung sikit cerita pasal makhluk tulang yang ateh aku nampak dulu. Kali ni bukan ateh aku yang nampak, tapi paktam aku.
Kan aku pernah bagitau yang belakang rumah nenek aku ni kubur. Kubur ni biasanya port persembunyian paktam aku. Sebab apa dia sembunyi kat situ, sebab dia seorang matpet. Bila profesion tu seorang matpet, sinonim la dengan kes2 curi, rompak dan yang sewaktu dengannya. Jadi memang selalu la polis datang rumah nenek carik dia. Seingat aku dulu kalau dia ada kat rumah pun, dia takkan duduk lepak kat tempat terbuka. Mesti dia duduk kat celah katil ke, celah kerusi ke, pastu dekat2 dengan tingkap. Senang nak lari kot kalau ape2. Nenek aku selalu kata paktam aku ni lagi takut polis dari hantu

Biasanya kalau paktam aku tidur kat kubur tu, dia akan tidur dekat pondok yang simpan pengusung keranda, ataupun celah banir pokok. Kawasan kubur tu memang ada 2 pokor besar yang berakar banir, kalau duduk celah banir ni memang selesa la, ruang dia besar sampai tak nampak ruang sebelah pun. Ntah macam mana la paktam aku boleh tido kat situ. Pokok tu memang angker, selalu je jadi kes penampakan kak pon beramas mesra dengan orang kampung yang lalu area kubur tu.

So ada satu malam ni, paktam aku duduk bersandar celah banir ni la. Bawak barang2 dia nak layan kepala. Tengah siap2kan barang dia tu, dia perasan macam ada orang tengok. Bila angkat kepala, rupanya ada makhluk tengkorak ni berdiri elok je depan dia. Paktam aku kata ada cebisan2 daging kat tulang dia tu. Bau memang busuk gila. Dia pun cepat2 capai daun senduduk yang dekat2 tempat dia duduk tu, sumbat dalam hidung. Tengok benda alah tu tak bergerak2, paktam aku pun angkat barang2 dia, pindah kat banir sebelah, sambung balik  kerja dia yang tertangguh tadi. Lepas tu tak tau la benda tu follow dia ke tak, paktam aku dah tak sedo diri.

Kata mak aku, tu la yang orang panggil jerangkung. Bau memang busuk gila sampai boleh pengsan. Petua dia memang kena sumbat hidung dengan daun supaya tak terbau. Supaya tak nampak pulak, pejam mata je la kot





Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-2-2019 09:30 AM | Show all posts
icha80 replied at 2-2-2019 02:19 PM
Ladang geddes ni laluan aku blk kg.. laki aku suka balik tgh2 mlm.. bahau muadzam smpai ke rompin..  ...

Aku duduk belah utara, kalau sampai n9 memang dah malam Alhamdulillah setakat ni bila lalu situ anak aku tengah tidur nyenyak. Tapi memang ngeri jugak la laluan tu, selalu betul jadi eksiden. Orang bawak laju2. Jalan lurus pulak tu dari simpang 4 Bandar Seri Jempol sampai la masuk Pahang kan.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-2-2019 09:38 AM | Show all posts
MissVixen replied at 4-2-2019 07:33 PM
Sambung lagi Tt. Seronok cerita2 tt.
Seram lalu kawasan ke lubok china tu. Ada perasan 1 banglo bes ...

Tak perasan pulak banglo tu. Situ kan banyak rumah lama2. Aku tau banglo besar otw nak ke lubok china tu je. Siap tebuk bukit bwh rumah dia buat parking. Bahan gosip la jugak dulu rumah banglo 3 juta. Tapi berkali2 kena pecah masuk. Kesian.
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 09:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Omyclay replied at 11-2-2019 09:38 AM
Tak perasan pulak banglo tu. Situ kan banyak rumah lama2. Aku tau banglo besar otw nak ke lubok ch ...

Ini ke banglo dia? Ada orang duduk ke? Suram dam seram je aku tengok
IMG-20190204-WA0000.jpg
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-2-2019 09:49 AM | Show all posts
MissVixen replied at 11-2-2019 09:42 AM
Ini ke banglo dia? Ada orang duduk ke? Suram dam seram je aku tengok

Yang tu la kalau x silap aku. Dulu aku selalu lalu situ pergi pasar malam lubok china. Memang ada orang duduk. Biasa nampak ada kereta dalam garaj dia tu. Tapi kalau lalu malam memang suram je. Dia tak pasang lampu banyak. Last yang aku tau jugak rumah dia kena pecah 3 kali dalam tempoh 5 tahun pertama tu. Katanya kontraktor dia jugak punya keje. Ntah la. Aku pun dengar cerita orang kampung je.



Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 06:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by icha80 at 11-2-2019 06:21 PM
Omyclay replied at 11-2-2019 09:30 AM
Aku duduk belah utara, kalau sampai n9 memang dah malam  Alhamdulillah setakat ni bila lal ...


Ha ah.. kalau lalu siang mengantuk sgt drive situ.. sedara aku suami isteri meninggal dunia accident kt area tu
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 11:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Omyclay replied at 31-1-2019 10:52 AM
Hihi..Ayah aku kata ni la antara kejadian yg paling trauma dia rasa. Dah la dia ni penggeli. Sejak ...

Suami saya dulu IO traffic. Dia lepas balik settle kes accident atau post mortem dia boleh je makan nasi lauk2. Huhuhu kita pulak yg terbau2 hanyir baju dia. Bau salai pun ado sebab kes kereta terbakar. Sejak terbau hanyir kat uniform terus bertekad suroh dia hantar dobi je. Siap gosok dan wangi dah. Hahahahaha

Tp memang mencabar jugak la. Kes x jumpa tangan, x jumpa body. Lepas semalaman tetiba muncul kat tempat yg diorg cari byk kali.

Ada jugak kawasan "hanyir". Memang kerap makan mangsa. Alhamdulillah dah pindah x de dah nak uruskn mayat2.
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 01:13 PM | Show all posts
Lolalala replied at 12-2-2019 11:09 AM
Suami saya dulu IO traffic. Dia lepas balik settle kes accident atau post mortem dia boleh je maka ...

cite la in detail pengalaman husband u
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.044437s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list