JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
2556
View
135
Reply

Tun Teja Puteri Bangsawan Pahang

[Copy link]

Author: noraidil_06       Show all posts   Read mode

Post time 4-2-2019 12:46 PM | Show all posts
sharlenetexas replied at 31-1-2019 05:52 PM
Iols tengah imagine macamana rupa brothel Melayu zaman silam

pondok atap nipah..bilek dipisahkan oleh kain batik, lantai dari buluh anyam..keriang keriut bila make luv..I selalu sembang ngan kengkawan masa bujang2..kalau kita ni ujud zaman hang Tuah..kita ni layak jadi gundik pada si Demak..samseng kampung je agaknya..sebab yg jadi gundik2 Raja mesti yg cantik2 cam retis
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2019 12:51 PM From the mobile phone | Show all posts
puteribaya replied at 4-2-2019 12:46 PM
pondok atap nipah..bilek dipisahkan oleh kain batik, lantai dari buluh anyam..keriang keriut bila  ...

Ada yang mengintai di sebalik dinding buluh tak?
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2019 12:54 PM | Show all posts
star_karat replied at 3-2-2019 03:39 PM
Kalau dah masa Sultan Mahmud bukan ker Tuah dah gayut.
Bayang kan dari awal Mansur Syah sampai Mah ...

Tuah awet muda..dalam satu Hikayat yg meols baca..hangTuah ada bini..lupa lak nama dia..dan anak dia salah sorang Hang Nadim..tapi banyak version..ada yg kata nadim anak org lain..macam2 laaa..dulu selalu dok library kat tempat buku2 sejarah,.so dok spend time situ esp bulan puasa..(uihss jahil tol mase tu..bukan nak mengaji Quran,..pi baca sejarah plak)

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2019 12:59 PM | Show all posts
sharlenetexas replied at 4-2-2019 12:51 PM
Ada yang mengintai di sebalik dinding buluh tak?

zaman dulu2..(circa 30an) nenek aku citer kalu kat umah2 ada lantai buluh..anak2 dara kalu malam x dibenarkan kencing dluar rumah, sebelum malam dorang amik air isi dlm tempayan utk kalu tkencing malam..so anak2 bujang ni yg peeping tom akan duduk bawah tempat kencing anak dara,,dan purposely tadah kencing tu atas kepala dia..konon macho,berani dan jejaka romantis..apeee laa..sanggup tu..(kalau nenek aku goreng aku..aku pun gorenglah ni)
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2019 01:00 PM From the mobile phone | Show all posts
noraidil_06 replied at 31-1-2019 01:56 PM
Bodo betul mustika tu
Deme yg blue yellow brain bagai,
nak fitnah org dulu2 plak.

Macam kat Itali diorang wat tajuk The Rape of Sabine tapi yang sebenarnya The Abduction of Sabine.
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2019 01:01 PM From the mobile phone | Show all posts
puteribaya replied at 4-2-2019 12:59 PM
zaman dulu2..(circa 30an) nenek aku citer kalu kat umah2 ada lantai buluh..anak2 dara kalu malam x ...

Rumah tangga tinggi ke?
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2019 02:55 PM | Show all posts

rmh dolu2 tggi..nak elak binatang buas n banjir
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 11:46 PM From the mobile phone | Show all posts
noraidil_06 replied at 31-1-2019 01:47 PM
Teja gering semasa dlm perjalanan meninggal kan Melaka apabila Melaka diserang portugis laknat!.

...

Dah g ziarah pun makam tun teja

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2019 11:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Mrperfect2 replied at 31-1-2019 01:55 PM
Dah3x.... Mak nora next.... Ada kesinambungan tak dr tun teja kepada putri gunung ledang...

Puteri Gunung Ledang tu bukan bunian ker
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2019 01:29 PM | Show all posts
kat Daerah Pekan ada pulau Teja..dipercayai tmpat persinggahan Hang Tuah semasa melarikan Tun Teja
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-2-2019 02:02 PM From the mobile phone | Show all posts
None68 replied at 5-2-2019 11:47 PM
Puteri Gunung Ledang tu bukan bunian ker

PGL tu Puteri Majapahit
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 04:41 PM From the mobile phone | Show all posts
noraidil_06 replied at 7-2-2019 02:02 PM
PGL tu Puteri Majapahit

Oh ingatkan bunian tu yg masa meminang mintak mcm2 sbb nak ckp puteri tu x wujud kan ada plak kena bunuh so ckp la kias2 lagi mengarut dgn harapan pinangan ditolak, kira close case gitew.
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 11:12 PM | Show all posts
ha'ah kan..baru teringat citer PGL macam ada jampi2 bahasa jawa kan, tak silap masa tin tiara panggil pengasuh dia mbok
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.050132s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list