JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
25509
View
935
Reply

Bulan Dan Matahari Sama Besar? Makin Pelik, Suhaimi Saad Buat Orang Geleng Kepala Lagi

[Copy link]

Author: Lilrose       Show all posts   Read mode

Post time 8-2-2019 03:58 PM | Show all posts
CardiGans85 replied at 8-2-2019 03:36 PM
Aku boleh tutup mata kalau kau nak didik anak cara free range, no vaksin whatsoever tapi direct tran ...

aritu dia anto anak dia pergi tahfiz belajo ngaji
tapi diberhentikan

alasan dia.. tahfiz yang pertama tu ada masalah pentadbiran
which is netizen speku sebab memula dia pungut derma on behalf pastu half way tembelang pecah
derma masuk poket sendiri
jadi dah tak berkerjasama

yang second dia kata anak dia kena buli
kalau ko tengok anak2 dia memang tak reti bersosial sebab tak pernah gi sekolah sejak tadika
so kerja cari gaduh je la

mengaku zuhud tapi hp jahit kat tangan
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 04:00 PM | Show all posts
awex^returns replied at 8-2-2019 03:53 PM
iols ada baca kat mana tah... ada orang PM adik Ina ni kat FB.. tapi dia kata orang tu dengki
seb ...

ya aulohhhhhh virus lembam dah merebak ke adik beradik lembam jugek ke.... popular celah mana???????? taik gigi ekin lagi femes dari ina lembam kembar lopak
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 04:02 PM | Show all posts
terpaku replied at 8-2-2019 03:37 PM
dan mentang2 tahun ni tahun babi.. menjadi2 kebabian si sohai ni

sohai dengan babi ibarat isi dengan kuku

lepas ni boleh buat peribahasa baru
ibarat babi dengan sohai



Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 04:04 PM | Show all posts
akuMNdia replied at 8-2-2019 03:23 PM
korang ni tak habis2 mem'babi'kan si sohai ni..
ntah2 babi2 sedunia sakit hati sbb disamatar ...

babi tu kata ''dia yg sengal nama aku pulak yg naik '', hehehee
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 04:09 PM | Show all posts
tak sangka suhaimi ni sampai begini jadinya
dulu2 masa inteam mula2 kluar ingatkan hazamin yg ekstrem taliban.. rupanya si sohai ni
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 04:10 PM | Show all posts
haruslah replied at 8-2-2019 03:47 PM
Haah "tuit" dan bergembira dgn isteri
Ade petik nama sohai
Aku bace kat komen xde lak sape2 xpla ...

rasa macam beberapa bulan lepas si lembam bodo tu masuk hospital kan? entah2 masa tu lembam ngandung kot..pastu miscarriage ke apa sbb tatau kata pregnant pastu si kepam ngeseks lembam banyak round sgt sampai turun darah..ni i speku je
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 04:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia mai dahhh dia mai dahhhhh...macam tora...tapi sohai datang lagi dengan kebodohann baruuuuu...
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 04:18 PM | Show all posts
awex^returns replied at 8-2-2019 03:53 PM
iols ada baca kat mana tah... ada orang PM adik Ina ni kat FB.. tapi dia kata orang tu dengki
seb ...

maiiigod!

iols dah tak tau apa nak cakap...


Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 04:23 PM | Show all posts
awex^returns replied at 8-2-2019 07:53 AM
iols ada baca kat mana tah... ada orang PM adik Ina ni kat FB.. tapi dia kata orang tu dengki
seb ...

Allah... gila dah merebak ke adik beradik ke?

Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 04:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Napelah korang obses sgt ngan kepam rentung ni. Tolonglah xpayah dh bukak thred utk babi ni
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 04:26 PM | Show all posts
mudah2an lah cpt kene tangkap si sohai ni..takde ke sedara mara
sohai nak g tegur ke apa..nak hrp kan family ina dah tak mau dgr kan
fikir kakak diaorg femes konon..kesian anak2 tu jer..
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 04:27 PM From the mobile phone | Show all posts
friedfishsoup replied at 8-2-2019 02:31 PM
Aimy mmg pelik. Org yg sokong dia lagi pelik.
Kesimpulannya Dorang pelik2 belaka. Akhir kata, SUDAH ...

Rasanya kalini viral mendapat perhatian golongan profesional. Kita doa laa semoga ada tindakan akan diambil. Mungkin bila dia seronok dengan attention macam ni, lagi banyak statement biol dia keluarkan yang membolehkan jkm ambil anak2 dia.
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 04:27 PM | Show all posts
chicozinn replied at 8-2-2019 02:28 PM
tolong la sesape angkut dia ni masuk penjara..maybe otak ina lembam baru tersedar dari lamunan kalu  ...

sama la kita sis...anak sorang umo 3 thn tp dh pk nk anta p mana thn depan..
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 04:34 PM | Show all posts
orang yang support sohai ni kena faham yang netizen/forumer bukan against homeschooling yach tapi kami bangkang makbapak bangang xbagi anak pergi sekolah tanpa alasan yang munasabah. hello sohai, ko tu x layak jadi guru ye. mak aku yang x habis sekolah pon tahu pasal planet2 sebab selalu tengok discovery channel. ops lupa, sohai kan anti dakyah yahudi (NASA pon yahudi kan). sebab tu la gigih percaya flat earth.

PS: Meouls suka je dr Rusyaine walaupon sesetengah orang cakap mulut dia hansuang especially berkatian perubatan traditional. at least DrR ada kelulusan bukan macam sohai
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 04:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa kat luar negara kerajaan boleh ambil anak bila ibubapa tak competent tapi kat Malaysia ni susah sgt... kesian anak2 tak sekolah..gila apa this guy..geram betul!
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 04:39 PM | Show all posts
sharlenetexas replied at 8-2-2019 03:54 PM
SS ni berguru dengan setan ke?

kalau dah dia setannya dia lah gurunya
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 04:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Tanda2 buang tebiat aka dah dekat nak mati la tu..dia kan ckp dia ada masa 2thun je nak hidup
Bagus ka tu mati dlm tahun babi, babi pun anhkat bendera putih dgn peel Sohai ni
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 04:49 PM | Show all posts
terpaku replied at 8-2-2019 03:36 PM
sohai...sohai.. mentang2 bodoh tu percuma bukan main lagi dia grab semua tak tinggal anak bini

dia kan memang suka benda percuma..mana ada benda free dalam dunia ni selain daripada bodoh..so ambik jelah..free..
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 04:50 PM From the mobile phone | Show all posts
ms.mango replied at 8-2-2019 02:20 PM
hmmm masalahnya xde ke rakan2 ustaz atau pencetus ummah ke atau ulama yg menegur dia ni..?

Ada je rakan beliau yang aku kenal. Lawyer lagi. Masalahnya kawan dia dok back up SS ni. Dia kata sohai ni baik orangnya..dia jaga anak dia dengan baik, cukup makan minum. Bab dia nak vaksin anak tu, kawan dia kata tu pilihan sohai. Itu yang dia rasa terbaik untuk anak dia.. homeschool tu pun kawan dia backup kata sohai know whats best for his kids. So aku pun malas nak komen apa dah kat kawan dia tu..
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 04:52 PM | Show all posts
weezerfan replied at 8-2-2019 04:24 PM
Napelah korang obses sgt ngan kepam rentung ni. Tolonglah xpayah dh bukak thred utk babi ni

rentung apa pulak sis..yang rentung tu ina lembam..sohai babi ni pinkish pinkish gitu katanya
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 05:02 PM | Show all posts
eyansss replied at 8-2-2019 01:51 PM
dah ramai yang report dan sebab tu la dia lari ke klate sana tu...  sebab JKM dan JPN dah nak pegi ...

Kali ni jgn kasi bolos...mintak kerjasama jiran2 sibewak kt klate.....perhatikan movement dia utk seminggu ni....dptkan alamat dia...pm kat aku....then blh proceed buat report kat JKM dan JPN
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 05:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Doakan dia cepat mari agar anak anak dia dpt diselamatkan oleh org yang lebih bertanggungjawab
Amin....

Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 05:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Doakan dia cepat mati agar anak anak dia dpt diselamatkan oleh org yang lebih bertanggungjawab
Amin....

Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 05:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Semoga dapat pembalasan la mengabaikan anak
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 05:33 PM | Show all posts
suka sgt sohai nama dia viral kembali.. tu je niat dia sebenarnye.. seronok nama jd trending tak kisah la trending sbb kebodohan dia... sian la kt anak2 tu.. jgn nnt anak ko saman ko dah la sohai oi
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.052809s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list