JAWATAN KOSONG DIPERLUKAN SEGERA! Jana pendapatan dari rumah sebagai penulis freelance kami. Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
25225
View
442
Reply

Che Ta Beri Tempoh Sampai Jam 6 Petang Ini

[Copy link]

Author: top5complete       Show all posts   Read mode

Author
Post time 15-3-2019 04:08 PM | Show all posts |Read mode





Minggu lepas pelakon cantik Rozita Che Wan dituduh tidak membayar gaji pemandunya sehinggakan bekas pemandunya itu, Muhamad Riduan menviralkan penindasan yang berlaku itu kepada umum di media sosial facebook.


Memang viral terus pendedahan yang dibuat oleh individu tersebut apakan tidak, seorang yang berstatus tinggi dan kaya dituduh tidak mampu membayar gaji pekerja dalam tempoh yang sepatutnya.


Terbaru, hari ini Rozita Che Wan memberikan peluang terakhir kepada bekas pemandunya itu untuk membuat permohonan maaf secara terbuka sebelum jam 6 petang hari ini.


"Saya dengan ini memberi peluang kepadanya sehingga jam 6 petang ini untuk membuat permohonan maaf secara terbuka.


"Sekiranya gagal, saya terpaksa mengarahkan peguam saya, Wan Sarimah Wan Husain untuk mengambil tindakan undang-undang terhadapnya berdasarkan beberapa pilihan tindakan undang-undang yang telah kami bincangkan," ujarnya.


Tambah Rozita lagi, namanya sudah kotor disebabkan oleh kenyataan yang dimuat naik oleh individu tersebut dan dia telah pun menghantar notis peguam kepada bekas pemandunya itu pada 11 Mac 2019. Namun sampai ke hari ini tiada maklum balas daripada bekas pemandunya.


Tambah Rozita lagi, tujuannya melakukan sebegini adalah kerana dia tidak suka manusia yang cuba memalukan orang lain dengan menyalahguna media sosial kerana itu adalah perbuatan yang tidak beretika dan menjatuhkan maruah seseorang.


Berikut adalah tuntutan daripada pihak Rozita;



Sumber: Instagram





Jadi apa pandangan anda sebagai rakyat biasa yang hidup sederhana? Patutkah Rozita bertindak sedemikian rupa sehingga merosakkan hidup bekas pemandunya itu? - CARI


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2019 04:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Che Ta Che Ta

I copy from FB Daniel Ho Nam

Che ta punya sembang konon nya hari ini (isnin)surat saman akan sampai kpd bekas pemandu nya... Tapi tak sampai2 pun atau che ta masih bercongak2 lagi jadi saman atau pun tidak?

Untuk pengetahuan pihak che ta kami pun sedang menghimpun segala bukti utk saman che ta juga... Atas kesalahan berikut;

1. Menyalahi undang2 buruh seperti Mengambil pekerja tanpa memberi surat perlantikan dan tawaran kerja..
2. Tidak mencarum epf
3. Tidak mencarum socso
4. Menfitnah bekas pemandu buat grab diwaktu malam
5. Menfitnah bekas pemandu ambik barang(dadah)
6. Menfitnah bekas pemandu tidur sambil memandu
7. Menfitnah bekas pemandu kerap ponteng kerja
8. Menfitnah bekas pemandu kerap tidur diwaktu kerja Tanpa bukti..

Maka nya kami seluruh warga PILOT&BG malaysia sepakat sebulat suara akan memberi dokongan dan sokongan padu kpd rakan sejawatan kami adik ridhuan utk terus lawan pihak anda sekira nya pihak che ta masih membuat kenyataan2 negatif di media massa dan masih menyalahkan dan memburuk2 kan bekas pemandu serta semua warga pilot&bg di malaysia... Ingat kami tak akan berganjak walaupon seinci dalam isu ini! Jangan ingat kamu ada wang boleh membeli undang2 dan segalanya! Kami tidak teragak2 utk mengambil tindakan undang2 juga ke atas kamu!

Note:Kami bukan nak jadi hero atau nak kan nama... Tapi kami perlu bantu Dan sokong rakan sejawatan kami kerana bidang ini lah punca rezeki kami.. Kami sayang pekerjaan kami dan kami tidak mahu maruah kami di injak2 oleh mereka yg kaya raya!

Biar berpatah sayap bertongkat paruh sekalipon ! Lawan tatap lawan! Pantang mundur kecuali bini call!

Sekian,

Admin
KLPILOT&BODYGUARD COMMUNITY
Daniel Ho Nam
11 march 2019

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2019 04:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Fuhhh.. Smakin hangatty
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2019 04:14 PM From the mobile phone | Show all posts
org tu mtk gaji..ape yg fitnah nye..stakat ni org tu pn dh diam lps dpt gaji..nk kne mtk maaf pulak? sape suh x byr gaji pd hari yg dijanjikan?
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2019 04:15 PM | Show all posts
alah betina kertu ni..
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2019 04:23 PM | Show all posts
giler pny pmpuan
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2019 04:24 PM | Show all posts
bodoh ke ape? peguam yang handle kes ni fikir ape eh?

budak tu meminta minta baru bayar. kalau betul fitnah, kau takkan bayar kot. ni kau dah bayar kannn, kes selesai sebenarnya. Kau malukan budak tu tak nak minta maaf pulak? haishhhh
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2019 04:25 PM From the mobile phone | Show all posts
ehh diamlaaa betina kertu.sdiri cipta mslh,sdiri sentap..kalo ko byr gaji org,benda ni takkan wujud la bodoh
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2019 04:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia Ni mmg jenis tk nk kalah...
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2019 04:29 PM From the mobile phone | Show all posts
asmara_me replied at 15-3-2019 04:24 PM
bodoh ke ape? peguam yang handle kes ni fikir ape eh?

budak tu meminta minta baru bayar. kalau be ...

Kot la lawyer ni sejenis layankan aje janji bukak file dah caj ber k k..

Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2019 04:36 PM | Show all posts
nak tunggu sambil popcorn
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2019 04:37 PM From the mobile phone | Show all posts
AwanCikDania replied at 15-3-2019 04:09 PM
Che Ta Che Ta

I copy from FB Daniel Ho Nam

OK part pantang berundur kecuali bini call tu acik puji
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2019 04:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Pompuan tua ni nak apa sbnrnye? Harap merempat lepas ni.
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2019 04:43 PM | Show all posts
asmara_me replied at 15-3-2019 04:24 PM
bodoh ke ape? peguam yang handle kes ni fikir ape eh?

budak tu meminta minta baru bayar. kalau be ...

lawyer asalkan dapat duit kot
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2019 04:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Udah2 la tu che ta... Dah elok2 netizen lupa pasal isu ni.. Hang dok hangatkan lagi. Iols punya la minat kat che ta. Bila dia bangkitkan lagi isu ni.. Terus iols meluat..
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2019 04:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Makcik tua ni selfish nak mampus. Dia ingat org kisah pasal dia. Satu dunia sedih pasal incident kat christchurch, ko sibuk pasal saman yg tak valid tu
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2019 04:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Angkuhnya cik ta. ...takat gaji driver sorang pun X mampu sampai orang tu viral baru mengelupor. ..sekarang nak saman?...aku harap.cik.ta ni  akan kalah dlm kes saman ni. ...
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2019 04:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Dua ribu punya pasal pun nak saman menyaman. Takde duit sgt dah ke nek ta oi? Kau yg x nak bayar gaji, pastu kau nak saman org tu pulak? Kau la manusia paling bingai pernah aku jumpa.
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2019 04:54 PM From the mobile phone | Show all posts
I mmg tk minat cikta...tp suka tgk anak nya ecah....plg i tk suka time dia jual baju raya yg tk brp laku kot ..sbb org ckp dia pakai nmpk lawa...bila ada yg beli...tk lawa lah..tkde kualiti lah.n tk setanding ngan hrga....last2 cikta jwb...kai pn pggang saiz 40 mana nk nmpk lawa...tgklah pgg dia saiz brp..i dgr dia ckp gitu..amboi angkuhnya cikta....huhu.....ramai kot tk suka dia sejak kes tu...
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2019 05:01 PM | Show all posts
bab tak bayar caruman socso dan epf tu je dah salah ..
makin besar la jadinya kes ni nnti ..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.091739s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list