Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
2278
View
19
Reply

Dituduh Mendera, Rupanya Johnny Depp Yang Didera Isteri!

[Copy link]

Author: yanieray       Show all posts   Read mode

Author
Post time 21-3-2019 10:25 AM | Show all posts |Read mode

Johnny Depp (kanan) dalam Pirates of the Carribean dan Amber Heard (kiri) dalam Aquaman. Kredit foto: Joyscribe





Pelakon yang mencipta nama melalui filem-filem box office, Johnny Depp memfailkan tuntutan saman bernilai ASD50 juta (RM202,950,000) terhadap isteri yang dikahwininya selama dua tahun, Amber Heard kerana memfitnahnya.


Menurut Depp, keganasan rumah tangga yang dilaporkan Amber dan disiarkan Washington Post merupakan satu "penipuan melampau".


"Amber sengaja menulis dari perspektif seorang 'selebriti yang mewakili mangsa keganasan rumah tangga' dan menyatakan dia 'berasa kesan daripada budaya masyarakat kita akibat bersuara' apabila dia 'bersuara menentang keganasan seksual'," menurut dokumen mahkamah.


Depp mengaku yang Amber tidak menyebut namanya secara langsung, namun dakwaannya yang menyatakan "dirinya menjadi mangsa keganasan domestik di premis kediamannya, mengusulkan Depp yang melakukan serangan domestik itu."


Seterusnya, bintang berusia 55 tahun itu mendakwa bukan dia yang melakukan serangan domestik itu, tapi yang melakukannya adalah Amber.

"Amber telah mendera Depp, sama seperti dia ditangkap mendera pasangannya sebelum ini," menurut kenyataan dokumen itu lagi.


Menurut Depp, Amber telah menyerangnya beberapa kali termasuk membaling botol vodka ke arahnya menyebabkan tulang jari tengahnya rosak. Akibatnya, Depp terpaksa melalui pembedahan membetulkan semula jarinya itu. Selain itu, Depp juga ditumbuk dan ditendang dalam siri serangan lain.




Motivasi Di Sebalik Dakwaan Palsu Amber





Kredit foto: The News





Menurut bintang Pirates of the Carribean itu, Amber mengarang ceritanya untuk mendapatkan 'publisiti positif' bagi 'meningkatkan kerjayanya'.


Depp menegaskan dirinya tidak bersalah dan menyatakan dakwaan Amber didera itu 'telah dinafikan oleh dua pegawai polis berbeza, beberapa orang saksi ketiga yang tidak menyebelahi mana-mana pihak dan 87 rakaman video kamera keselamatan yang baru diperolehi.'





Amber Heard sebelum itu menuntut cerai, mendakwa sering didera oleh Depp.

Kredit foto: Hindustan Times





Tuntutan saman itu mendakwa tujuan Amber membuat dakwaan palsu mengenai penderaan domestik bagi membantu dirinya meraih pelbagai peluang yang mungkin tidak akan diperolehinya sebelum itu.


Menurut tuntutan itu lagi, 'Amber juga tahu yang penipuannya berkesan: akibat dakwaan palsunya ke atas Depp, Amber menjadi wajah utama gerakan #MeToo, aktres pertama yang diberi gelaran Human Rights Champion daripada Pejabat Hak Asasi Manusia Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu, dilantik menjadi duta hak wanita di Kesatuan Kebebasan Hak Awam Amerika dan dilantik menjadi jurucakap global oleh L'Oreal Paris.'


Kejatuhan Karier Johnny Depp



Kredit foto: The Blast





Malang pula bagi Depp, kerjayanya menghadapi kerugian dek tindakan Amber. Dia mendakwa beberapa hari selepas kisah Amber disiarkan oleh Washington Post, dia digugurkan daripada wataknya untuk filem Pirates of the Carribean.


Atas kerosakan imej inilah Depp menuntut saman fitnah ke atas Heard sebanyak ASD50 juta sebagai ganti rugi.


Memberi respons terhadap tuntutan saman itu, peguam Amber, Eric M. George mengeluarkan kenyataan yang bertulis: "Tindakan remeh ini hanyalah usaha terbaru Johnny Depp untuk mendiamkan Amber Heard. Amber tidak akan didiamkan. Tindakan Depp telah membuktikan bahawa dia tidak boleh menerima perangainya sendiri yang kaki pukul.

"Walaupun dia tampak nekad untuk merosakkan diri sendiri, kami akan bertahan untuk mematahkan tuntutan saman yang tidak berasas ini dan menghentikan serangan ke atas Amber oleh Depp dan pasukan peguamnya."

Peguam Depp kemudian membalas dengan kenyataan berbunyi,"'Mereka ingin mendiamkan Amber Heard' tak berbunyi seperti satu penafian daripada Amber mengenai dakwaan Depp yang setebal 40 muka surat, penuh dengan bukti-bukti aduan.

"Kami bukan ingin mendiamkan Amber, sebaliknya kami ingin mengeluarkan sepina dan mengorek bukti daripada Amber bersama tiga lagi rakan yang membantunya menipu termasuk Elon Musk.

"Kami tidak sabar untuk menunjukkan rakaman video, gambar dan saksi yang kami berjaya perolehi untuk berhadapan dengan usaha Amber Heard (yang setakat ini masih berdiam diri) dalam menjelaskan perkara yang tidak boleh dijelaskan. "

Johnny Depp dan Amber Heard berkahwin pada Februari 2015 dalam satu majlis persendirian di Bahamas. Kebanyakan ahli keluarga Depp sebelum itu menentang perkahwinan mereka atau mengarahkan Depp melakukan perjanjian bersama sebelum meneruskan majlis perkahwinan itu.


Amber kemudian menuntut perceraian pada 23 Mei 2016 dengan alasan dirinya sering didera secara fizikal dan lisan oleh Depp sepanjang perhubungan mereka.




   

Bekas pasangan Johnny Depp yang tampil mempertahankan Depp.

Kiri: Vanessa Paradis;  Kanan: Lori Anne Allison

Kredit foto: WWD dan Wikinetworth






Perceraian pasangan popular Hollywood ini dilanda kontroversi apabila terdapat pertikaian terhadap dakwaan Amber apabila bekas pasangan Johnny Depp muncul dan menggelar Amber Heard sebagai seorang penipu selain mendakwa Depp merupakan seorang yang tidak pernah berkasar, ayah yang baik, sensitif dan penyayang, bahkan tidak pernah meninggikan suara.





Surat akuan Vanessa Paradis berkenaan Johnny Depp sebagai seorang yang baik dan tidak pernah memukul.

Kredit foto: TMZ





Selepas berpisah dengan Depp, Amber dilaporkan bercinta dengan bilionair dan pengasas bersama Tesla, Elon Musk, pemilik galeri seni Vito Schnabel dan terbaru, pengarah filem Argentina, Andy Muschietti. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2019 11:03 AM | Show all posts
dah elok elok dengan vanessa ko menggatal dengan amber. rasain loo
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2019 11:23 AM From the mobile phone | Show all posts
ganas mung amber..tp iols dulu kini selamanya #teamdepp. paradis pun da bahagia dgn lelaki len
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2019 11:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Depp tanpa make up and poc dah nampak tua n x menarik lagi
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2019 11:54 AM | Show all posts

oh choke me daddy.
hehehehe.
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2019 12:03 PM From the mobile phone | Show all posts
nanny_1 replied at 21-3-2019 11:54 AM
oh choke me daddy.
hehehehe.

Propa kan chuols
Kat CI nanges2 keinsofan, masuk bod sini terus mengelupur basah fetfet tgk jonidep khuenst

Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2019 12:06 PM | Show all posts
Acikgomen replied at 21-3-2019 12:03 PM
Propa kan chuols
Kat CI nanges2 keinsofan, masuk bod sini terus mengelupur basah fetfet tg ...



iols ikut situasi tread sis.
crush dengan johnny ni dari zaman edward scissorhand lagi.


Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2019 12:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah x lawa pulak sejak x laku..
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2019 03:53 PM | Show all posts
Iols harus #TeamDepp
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2019 09:28 PM | Show all posts
me also#TeamDepp
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2019 07:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Sejak johnny dengan amber,  i tak suka dua dua. Tapi i lebih tak suka amber, manipulative biatch. Tengok balik gambar masa dia mula2 dapat johnny, nampak sangat bangga & johnny hanyalah dia punya trophy husband
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2019 01:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Johnny johnny yes papa
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2019 03:31 PM | Show all posts
Ok bleh sambung minat blik JD...

akak AH...muka ja lawa...tp ganas...lelaki pun bleh jd mgsa
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2019 09:47 AM | Show all posts
I memang taste ngan Johny ni ..... bad boy
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2019 05:10 PM | Show all posts
dah x handsome dia sekarang.
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2019 09:43 AM From the mobile phone | Show all posts
dulu handsome JD ni.. tak makeup nampak kertu
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2019 12:31 AM From the mobile phone | Show all posts
So dia akn berlakon balik ke tak ye PC? Ade lagi ke sequel pilem tu igt last dahla lepas si barbosa tu mati
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2019 02:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Ni agknye dulu johny segan nak mengaku kot kene pukul ngn perempuan ni sampai dah terjejas karier tak boleh laa nak segan segan lagi
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 11:04 AM | Show all posts
Depp berlakonnnn niceeeee
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2019 04:36 PM | Show all posts
lah..dah tidak bersama dengan paradis lagi kah ? sungguh ketinggalan ketepi iolss ni .
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.108938s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list