Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
1248
View
21
Reply

E-Wallet

[Copy link]

Author: sivalan       Show all posts   Read mode

Author
Post time 29-3-2019 05:53 PM | Show all posts |Read mode
Hello geng, sorry if salah tempat. Request mod ubah kat section berpatutan.

Saje nak tanya korang ade pakai e wallet tak mcm boost, bigpay, etc..?

Ape keistimewaannya ye?
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2019 12:14 PM | Show all posts
e-wallet tu untuk mudahkita berbelanja tanpa membawa wang secara fizikal. TETAPI, tak ada satu standard umum di semua tempat. itu je masalahnya.

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-4-2019 02:59 PM | Show all posts
firdaruddin replied at 31-3-2019 12:14 PM
e-wallet tu untuk mudahkita berbelanja tanpa membawa wang secara fizikal. TETAPI, tak ada satu stand ...

Yela. Tapi tak rasa banyak sangai ke choice e wallet sekarang ni? Mana satu you pakai?
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2019 02:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Sy pakai ewallet touch n go je..mudah utk sy tahu balance tngo sbb slalu lupe balance tgl berapa..sy juga pengguna rfid..
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2019 11:59 AM | Show all posts
chyain replied at 2-4-2019 02:49 PM
Sy pakai ewallet touch n go je..mudah utk sy tahu balance tngo sbb slalu lupe balance tgl berapa..sy ...

TnG biasa ada promotion kan tiap2 tahun? Tahun lepas ticket wayang buy 1 free 1 kan? Tahun ni apa?
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2019 03:43 PM | Show all posts
sivalan replied at 1-4-2019 02:59 PM
Yela. Tapi tak rasa banyak sangai ke choice e wallet sekarang ni? Mana satu you pakai?

wechatpayand jomduit

Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2019 08:11 PM From the mobile phone | Show all posts
madir79 replied at 3-4-2019 11:59 AM
TnG biasa ada promotion kan tiap2 tahun? Tahun lepas ticket wayang buy 1 free 1 kan? Tahun ni apa? ...

X tahu la sbb x pernah lg guna ewallet utk beli brg or tiket wayang..
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2019 05:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Ewallet maybank baru dilancarkan baru-baru ini. Agak menarik juga
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2019 11:01 AM | Show all posts
Aq pakai boost, senang , mcm - macam boleh bayar. Lagipun cashback dia berbaloi. Ko nak hantar duit pun boleh
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2019 11:20 AM | Show all posts
Edited by dinish92 at 14-6-2019 11:22 AM

Saya suka ewallet TnG.  pernah guna boost, TnG punya lagi tak semak.
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2019 12:46 PM | Show all posts
sivalan replied at 1-4-2019 02:59 PM
Yela. Tapi tak rasa banyak sangai ke choice e wallet sekarang ni? Mana satu you pakai?

Aq suka pakai Boost app sbb slps buat payment akan dpt shake reward
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2019 03:33 PM | Show all posts
Aq suka pakai Boost app sbb dpt buat bayaran bil utiliti, internet dan sbgnya terus dgn phone, x payah susah2 nak gi pos office tuk bayar, dh blh jimatkan masa tuk beratur dan tunggu giliran, lagipon blh dpt shake reward, bagus tau
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2019 10:31 AM | Show all posts
Kalo mcm saya yg suka guna Boost e-wallet, keistimewaan yg ade dlm e-wallet ni, Boost Mission. Slps accomplished mission yg ambil tu, akan dpt lebih reward. Lepas updated, Boost Mission dpt dicari kat home page Boost App tu, dh jadi lebih senang utk guna.  
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 12:21 PM | Show all posts
Secret121 replied at 14-6-2019 03:33 PM
Aq suka pakai Boost app sbb dpt buat bayaran bil utiliti, internet dan sbgnya terus dgn phone, x pay ...

Aq pon suka bayar bil air dan elektrik, bil internet dgn Boost. Skrg Boost yg dh upgraded tu dh lebih memudahkan saya. Kat homepage tu dh blh tekan button "Pay Bills". Yg dulu punya perlu tekan "Do more" > "Bills & Payment" baru blh bayar.
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 05:01 PM | Show all posts
Tak bahaya ke guna ewallet? bukan dia save kita punya password semua? Lagi pun aku tengok apps dia mcm banyak sangat iklan la. Semak
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 12:10 PM | Show all posts
Aq biase guna Boost app, sesuai bagi aq sbb ade vouchers tuk online shopping dan aq blh beli brgn dr online dgn harga yg murah sikit. Btw, skrg Boost dh update ke versi yg terbaru, home page jadi lebih cantik dan byk features pon blh cari di home page, senang utk saya gunakan
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 03:02 PM | Show all posts
dinish92 replied at 14-6-2019 11:20 AM
Saya suka ewallet TnG.  pernah guna boost, TnG punya lagi tak semak.

Sekarang mcm2 ewallet kita boleh guna, yang penting mana paling simple utk guna. Boost punya paling okay, mana ada semak, ad 2 colour je apps dia, merah dgn putih.

Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 05:04 PM | Show all posts
Ewallet tu bagi akak tempat yang agak centralized la jugak kalau nak bayar macam - macam. Kalau x de ewallet ko kena pergi kat website yang korang nak buat  pembayaran. Tapi kalau nak buat dua atau tiga pembayaran sekaligus lagi senang guna ewallet. Akak guna boost atas sebab ni. Ewallet lain pun lebih kurang tapi benda yang ko boleh bayar tak sama banyak denagn boost.
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 05:07 PM | Show all posts
dinish92 replied at 14-6-2019 11:20 AM
Saya suka ewallet TnG.  pernah guna boost, TnG punya lagi tak semak.

Mungkin apps yg lama susah sikit nak cari. Sekarang dah update akak rasa lagi senang nak pakai. Ko bukak apps tu terus ada menu kat situ.

Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2019 12:05 PM | Show all posts
hafizabd replied at 18-6-2019 05:01 PM
Tak bahaya ke guna ewallet? bukan dia save kita punya password semua? Lagi pun aku tengok apps dia m ...

Dah lama aku guna ewallet boost, x pernah pulak jadi apa - apa. Lagipun kalau bayar dia pakai pin atau fingerprint. Aku topup pun tak pernah dia tolak duit aku, dapat rewards lagi ada la. Tak ada ads la, tu offer discount dan yang berkaitan.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
6.595093s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list