Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
9275
View
123
Reply

Mawar Rashid Dikecam Kerana Warnakan Rambut Sempena Raya

[Copy link]

Author: top5complete       Show all posts   Read mode

Author
Post time 27-5-2019 10:18 AM | Show all posts |Read mode
Pelakon Mawar Rashid sering menimbulkan kontroversi sejak akhir-akhir ini dan sekali lagi entri yang dia muat naik di instagram dikecam oleh netizen kerana melakukan perubahan warna rambut di sebuah salon.





Foto itu menunjukkan warna rambut Mawar yang diwarnakan khas sempena Hari Raya yang bakal menjelang tidak lama lagi.


"Rambut raya. Warna asha ada blue sikit. So that basuh few times nanti dia akan menjadi warna ash brown" tulisnya di instagram.


  



Entri itu dikecam habis-habisan oleh netizen kerana mempunyai syak wasangka untuk dibawa ketika solat.












Walaupun ramai yang mengecam tindakannya itu, namun ada juga yang mengutarakan komen positif serta memuji rambutnya yang cantik.


Mawar atau nama sebenarnya Wan Mawar Shaputri Wan Abdul Rashid berkahwin dengan Raf Ahmad Yaakob pada 9 November 2017. Mereka dikurniakan seorang anak pada 13 Mac Lalu. -CARI
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 10:21 AM | Show all posts
Cantik rambut dia.

Netizen pun ada ajakan.
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 10:23 AM | Show all posts
yg jadi haram sbb free hair, cer kalu diam2 tunjuk kt laki je x pa.. (pakai tudung)
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 10:28 AM | Show all posts

cm la netizen x pernah kala wambut
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 10:28 AM | Show all posts
jujur tanya, ada ke perwarna rambut
yang Halal.. boleh bawa solat?
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 10:35 AM | Show all posts
EvieWanKenobi replied at 27-5-2019 10:28 AM
jujur tanya, ada ke perwarna rambut
yang Halal.. boleh bawa solat?

inai rambut....?
kadang2 kalu pi kedai yg jual brg2 muka etc ni, mesti ada jual inai rambut/pewarna rambut. bila tanya boleh bawak solat x, dia kata boleh. kebenarannya, x sure plak.
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 10:37 AM | Show all posts
milanhawkin replied at 27-5-2019 10:35 AM
inai rambut....?
kadang2 kalu pi kedai yg jual brg2 muka etc ni, mesti ada jual inai rambut/pewa ...

tulah.. takde tanda Halal pun..
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 10:38 AM | Show all posts
tumpang lalu. nak kumpul kredit utk naik pangkat
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 10:45 AM | Show all posts
i don't see a problem pun dia nak kaler rambut?
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 10:51 AM From the mobile phone | Show all posts
awanysss replied at 27-5-2019 10:38 AM
tumpang lalu. nak kumpul kredit utk naik pangkat

Bagi la komen "cantik/tak cantik/haram/takharam"
"Tumpang lalu" ni boleh membawa pada potongan kredit
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 10:53 AM | Show all posts
smeetasmitten replied at 27-5-2019 10:51 AM
Bagi la komen "cantik/tak cantik/haram/takharam"
"Tumpang lalu" ni boleh membawa pada potongan kr ...

laa ye ke? baru tahu. thanks.. nak ubah pasni..
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 10:54 AM From the mobile phone | Show all posts
cantik lah warna ash tu. Berkenan pula mzz tengok. Mzz tak pernah kaler rambut sepanjang hidup mzz..
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 11:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Baru skrg netizen nk tya sah ke x solat.. Selama ni x penah aku tgk Mawar ni rambut kaler asal. Manjang kaler rambut mcm org dh beruban padahal muda lg. Buruk sgt ke kaler asal rambut hitam
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 11:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Kesian anju.. Dia kaler rambut kuning... Tunjuk rambut dia...  Tunjuk bf baru dia... Tunjuk tetek tersemboi dia...  Gaduh lagi dengan yg namanya amy mana ntah...  Takde sape peduli nak up.benang for her...  Tapi bagus lah x de benang for her...  Geli n berbau busuk...
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 11:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Lebat rambut dia even baru beranak kecik.
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 11:04 AM | Show all posts
bukan slama ni rambut die memang berkarat ke?
knp netizen nk kecoh?
dia ada laki kan.
biarlah dia nak melawa utk laki dia.
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 11:08 AM | Show all posts
big deal nya color rambut dik! ko yg ckp tu jgn nak over ntah2 rambut bermacam color dalam tudung tu
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 11:12 AM | Show all posts
awanysss replied at 27-5-2019 10:53 AM
laa ye ke? baru tahu. thanks.. nak ubah pasni..

Color rambut mmg halal tp  ttp x sah ble kte bwk p solat atau mandi wajib..
pe shj yg kalis air, maknenya air tu x smpai ke anggota yg sbna..
n mencantikkan utk suami bkn smpai ubah kejadian tuhan,xde istilah buang kening takpe utk suami..
dl pun I jahil color rambut memcm jgk, zmn remaja ingt halal sah la bwk solat..


Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 11:15 AM From the mobile phone | Show all posts
biaq p la depa...dah besar, dah boleh beza mana baik n buruk, sihat n waras.
dh itu pilihan dia. kita sekolahkan pun kalo dia nak buat jugak, kita dh xboleh nak buat apa. x payah la sibuk2
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 11:21 AM | Show all posts
lawa warna rambut dia. mmg x sah nak bawa solat. heran gak, xkan dia x tau. atau.. buat-buat x tau.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.107396s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list