Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
2781
View
230
Reply

K-VARIETY SHOW

[Copy link]

Author: Rahah    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 14-10-2020 09:34 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by eddlisa_uyuk at 21-10-2020 07:36 AM

Salam semua...
Thread ni requested by @wima & iols sendiri nak buka sebab iols dah terlebih OT di thread lain...

Iols takde mood nak layan citer kdrama baru plus tak boleh move on dengan Reply series & Stranger 2... so iols layan kshow dulu...

Thread ni untuk forumer kongsikan kshow2 yang uols layan sekarang... nak citer pasal episode baru @ lama pun boleh jugak...

Iols kongsikan kshow yang iols layan sekarang...

IMG_20201014_213532.jpg
1.Running Man - ni 1st kshow yang iols layan... awalnya iols memang tak minat langsung kshow ni... sebab iols hanya suka layan kdrama je... sekali iols try layan 1episode terus hooked sampai skang... walaupun game tak menarik macam dulu iols still layan sebab iols suka 6 members lama tu... plus ni 1st kshow yang iols layan memang iols follow semua episode...

Jipsabu.jpg
2. Master in the house - mula2 tengok sebab Seunggi... lepastu menarik pulak bila tengok guest2 show ni...

I_live_alone_poster.jpg
3. I live alone - @wima yang suggest kat iols show ni... tapi iols tak tengok dari mula show ni... tengok episode tertentu je... sekarang still follow tapi kalau guest tak minat @ activity @ hobby tak menarik iols drop je...

Dijemput @wima @kaeda & forumer2 lain untuk memeriahkan thread ni... kalau berminat nak mintak recommendation kshow pun boleh...

@xyla73 kalau uols takde mood layan kdrama lagi jom layan kshow dulu...
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Author
 Author| Post time 14-10-2020 09:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Rahah at 14-10-2020 10:42 PM

Disebabkan tak boleh move on dengan Reply series iols layan Youth over flower : Africa... dah layan sampai episode 3... best tengok diorang travel kat Namibia, Africa... tapi iols kecewa sikit 2 episode awal gambar tak cantik... cari kat viu takde pulak...
IMG_20201014_224017.jpg
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-10-2020 09:51 PM From the mobile phone | Show all posts
@wima iols pun kecewa kalau takde summer school tu... sekarang kat sana dah autumn tapi still tak tunjuk pun episode summer school tu... kan kita ada terbaca kian summer school this year tapi sampai skang tak airing pun...
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2020 09:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah lama tak layan Master in The House sejak sangyun dengan sungjae drop dari member cast dia...rasa tak complete! Sebab memang tengok dari episod 1

Now masih setia layan Runningman dan yang latest Sixth Sense, ada yoo jaesuk ngan jeon so min
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-10-2020 10:02 PM From the mobile phone | Show all posts
miszclassique replied at 14-10-2020 09:58 PM
Dah lama tak layan Master in The House sejak sangyun dengan sungjae drop dari member cast dia...rasa ...

Iols mula2 macam tu jugak... tak boleh lawan kan chemistry 4 orang tu dengan yang baru...
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2020 10:43 PM From the mobile phone | Show all posts
I layan 2 days 1 night je srang ni. Running man lame dh x tgk, sejak gary quit n ganti dgn se chan. Best lagi tak running man? Se chan cam annoying sket tu yg malas nak tgk dah.
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2020 10:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Masih tengok RM tapi on off. Download kat tele je.
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2020 10:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Thanks @Rahah seru iols..
Iols pulak terbalik...layan RM dulu baru kdrama (utk beberapa tahun kebelakangan ni)...
Actually iols stop tgk kdrama agak lama jugak walaupun iols mula layan masa gelombang kdrama mula2 masuk msia dulu...start layan RM dlm 5-6 tahun lepas...awal2 dulu memang best...tapi lepas PD yg best tu berenti rasa lemau sikit..tambah pulak ahli2 RM skrg ramai yg dah masuk 4 series...nak lari byk2 pun mcm x larat je..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-10-2020 10:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Skydiva replied at 14-10-2020 10:43 PM
I layan 2 days 1 night je srang ni. Running man lame dh x tgk, sejak gary quit n ganti dgn se chan.  ...

Game skang biasa2 je... tapi ada certain episode best jugak... skang Se.chan annoying jugak... tapi iols still layan sebab 6 members tu...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-10-2020 11:04 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 14-10-2020 10:48 PM
Thanks @Rahah seru iols..
Iols pulak terbalik...layan RM dulu baru kdrama (utk beberapa tahun kebel ...

No problem uols...

La yeke uols... iols dulu2 tak pandang pun RM ni... hehe... bila terjebak terus cari episode lama2... betul uols... diorang memasing dah tua... kesian pulak iols tengok diorang... tapi iols suka diorang ni... sebab lawak... Hahaha... lagi satu kalau buat game spy memasing dah tau siapa...
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2020 12:01 AM From the mobile phone | Show all posts
I suka k show berbanding k drama. Antara yg i follow:
1. Running man - boleh tahan lah sekarang sbb tukar pd baru. So game tu nmpak unexpected sikit lah. Cuma song ji hyo nmpak penat je since gary tak de. Macam tak de energy. Tapi sedih kalau die pun nk keluar RM.
2. Three meals a day - walau pun rancangan masak dan makan2, tapi i suke tgk berkebun, menternak. Best kalo guest artis pandai masak dan kelakar.
3. Summer vacation - ni pun sama show makan dan masak2.. jalan2 sikit je.. tapi ok la
4. Mothers touch korean side dishes - another show masak2 dan makan2 yg bila dah tgk byk kali korean foods ni byk warna merah basic paste ada cili.
5. The sixth sense - best jugak teka yg fake. Cuma sbb ada 5 perempuan.. kdg tgk bingit dan boring.
6. Icsyv - tak pasti ada lagi tak new season. Banding dgn malaysia, jauuuuuuuuuhhhhhh sgt kita ke belakang. Dari juri ke peserta.. kena groom...
7. i lander - rancangan cari k pop group utk debut.. kagum dgn bakat2 dancer dan ada yg nk join i lander pun dah training bertahun baru dpt join.

Wah.. byk jugak i tgk.. ada lagi k show yg i lupe tajuk..
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2020 12:31 AM From the mobile phone | Show all posts
tengok variety show yang baru - sixth sense
tapi 8 episode je..dah release 4, tinggal lagi 4..quite fun, different from normal variety show
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2020 03:02 PM From the mobile phone | Show all posts
MeghanK replied at 15-10-2020 12:31 AM
tengok variety show yang baru - sixth sense
tapi 8 episode je..dah release 4, tinggal lagi 4..quite ...

tgk kat mana? game show ke?
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2020 03:05 PM From the mobile phone | Show all posts
flipolivio replied at 15-10-2020 03:02 PM
tgk kat mana? game show ke?

i tengok kat kisstvshow
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2020 03:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by kaoru44 at 15-10-2020 03:10 PM

Iols baru nk tgok season baru new journey to the west tu..
Tak follow dr s1 pun..tp lpas tgok kangs kitchen tu ok la..
Suka mino ngn p.o tu kwn dr high school lg..
Ahn jae hyun dh xjoin sbb isu dia tu..
Tp lebih suka kang's kitchen lg..haha..
Org2 sama je..boleh la..rm skrg jrg tgok mcm xbest..
1571740420-20191022-newjourney.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2020 03:21 PM | Show all posts
komot layan kshow yg lama2 cam running man, 2day 1 night. kebanyakan show kat kbs sbb tengok apa yg kat tv je. happy together dulu2 bes time dorang kat public bath, baju biru ngan pink.
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2020 03:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Skydiva replied at 14-10-2020 10:43 PM
I layan 2 days 1 night je srang ni. Running man lame dh x tgk, sejak gary quit n ganti dgn se chan.  ...

Sama la.. Lama dah x tgk sejak Gary xada. Try jgk tgk ep2 yg latest yg dorg kata lucu. Lucu mmg lucu tp annoying tgk se chan dgn so min tu. Se chan tu mcm rude dgn sunbae2nya. So min tu pulak mcm attention seeker. Pls laa.. Gary, pls Come back!!!
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2020 03:57 PM | Show all posts
Rahah replied at 14-10-2020 09:41 PM
Disebabkan tak boleh move on dengan Reply series iols layan Youth over flower : Africa... dah layan  ...

mamat kanan skali ada gak ka dlm siri tu ?
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2020 04:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Dulu follow Running Man sebab Gary.
Stop tengok since Gary keluar.

Sekarang follow Return of Superman sebab Hao & Gary.

Sekian.
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2020 05:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Variety show baru kt tvn 6th sense. Best jugak. Ada jae suk. Diorg kene pegi 3 tmpt pastu teka mana yg palsu.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list