Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4126
View
164
Reply

[Budaya] Korang Pernah Tak Kerja Masa Hari Raya?

[Copy link]

Author: KILL_NANCY    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 28-5-2019 06:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Masa aku HO kena keja time raya sbb leader aku tak pandai bahagi cuti raya. Ada yang dibantainya di bagi sampai 4-5 hari.

Tapi best keja time raya. Akak2 nurse bwk ketupat rendang lauk pauk. And patient pun tak ramai. Seronok gakla.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 07:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Pernah, sebab masa tu ada urgent task nak submit pre-q documents utk approval by board. I ckp dgn boss takpelah esok (raya) bos tak payah dtg, i boleh handle. Tpt keje i flexible where we can work from home tp hal2 confidential kena buat di war room. Berkampunglah kami kat war room tu sejak seminggu sebelum raya. Bos ckp tq and bila naik cuti raya wife dia kirim cookies sebalang and kasi anak2 i duit raya

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 07:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa aku x pernah rasa yg raya tu best. Sejak kecik aku mmg x suka hari raya. Bila dah berkerja, aku akan travel. Walaupun parent masih ada, dorang faham kehendak aku. Bila dah kawin, aku rasa macam terpaksa berwayang/berlakon dgn family mertua. Tapi bila giliran aku, aku akan bawa family aku bercuti. Biarlah orang kata selfish. Janji orang sekeliling faham. Pasangan pun faham sebelum berkahwin. 1/6 aku akan bercuti ke china.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 08:20 AM From the mobile phone | Show all posts
dah apply cuti seminggu... tapi xtaula klu boss dtg angin nak suh dtg raya ketiga nnt.
those yg bekerja waktu raya.. mmg salutela.. boleh adapt feeling raya tu.. esp doctors, nurses, shift workers... involved w them so rasa terornya depa ni.. kita mood raya mmgla xde hati nak masuk opis

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 08:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Setakat ni tak pernah lagi kena kerja waktu raya.
Alhamdulillah.
Cuma mmg tak pernah and tak boleh sambung cuti raya lah. Kalau cuti raya kat calendar 2 hari, 2 hari tu jelah cuti. Pastu naik keje mcm biasa.
Kalau nak sambung cuti, tunggu semua makhluk naik kerja and bila takde masalah baru lah turn saya pulak cuti.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 08:29 AM From the mobile phone | Show all posts
selang setahun kena keje time raya...
sbb kita acik misi
redha n da biasa.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 08:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Msa bujang..raya ke 4 raya bru cuti..ni dah kawin..org bujang kat tmpt aq plak kne...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 08:49 AM From the mobile phone | Show all posts
syazwan92 replied at 27-5-2019 11:37 PM
Setakat ni belum lagi, cuma dulu kerja cashier kat 7-11 time tu sebulan lagi nak puasa..lepas diplom ...

Haha ni ramai yg buat2 keje2 cashier, retails kesian wei kat bosses/SV kalut cari org nak cover. Tp ada je yg desperata akan keje tp sama lps raya tu benti gak. Jenis keje tak tetap. Nak cari duot nak raya je.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 09:01 AM From the mobile phone | Show all posts
pernah,masa raya haji pertama..ok je,time tu bujang lagi,tapi masuk kerja lps pukul 1pm..kalo raya puasa mau menangis...haha

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 09:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Pernah sekali..best bila time dpt gaji triple..tp ckup la sekali tu..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 09:56 AM From the mobile phone | Show all posts
wanawina replied at 28-5-2019 06:39 AM
Masa aku HO kena keja time raya sbb leader aku tak pandai bahagi cuti raya. Ada yang dibantainya di  ...

Patient ramai lepas raya sebab........makan overdose. Semua naik. Hihihihi

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 10:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Every year.  Tapi bukan i .  Husband i bertugas di pagi raya. So tengahari raya pertama baru bertolak balik kampung. Sarapan pagi sebelum solat raya pun i makan kat mekdi je. Hehe

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 10:43 AM | Show all posts
Mak tak pernah lagi merasa bekerja di hari raya

semoga mereka yg melalui hari2 camtu bertabah, takpe...raya di mana2 pun sama je bak kata driver grab dalam iklan Watson's sambil dijeling oleh Aida Jebat

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 10:58 AM | Show all posts
kalau tak tahun ni dah kena..tapi ade staff non muslim, so boss okaey je dan da lulus pon cuti..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 11:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah sepanjang keja x pernah la kena kerja di hari raya nan mulia ni....kalau kena kerje mau nanggis sepanjang hari raya

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 12:05 PM | Show all posts
Setakat ni tak pernah lagi.

Kalau kena, huhuhu jela di pagi raya.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 12:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Lolalala replied at 28-5-2019 09:56 AM
Patient ramai lepas raya sebab........makan overdose. Semua naik. Hihihihi

Betul weh. Lepas raya ramai no patient. Pakcik makcik mai sbb darah tinggi, banyak makan lemang n rendang katanya. Budak2 datang slalunya demam.

Tak kurang ED yang penuh orang sbb nak mintak mc nak sambung cuti.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 12:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Raya puasa tknpernah..raya aji pernah tk blk kg sbb cuti singkat sangat.. . Tp raya jgk lah kt kl ngan adik beradik yg sama2 tk leh balik kg...satu ari je cuti kalau raya aji. Ry kedua dh msk ofis....solat raya pn campur2 ngan pendatang asing... penuh kl ngan warga asing rupanya time raya ajilah....raya pose tk de pengalaman lg...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 12:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Sempena raya igt ya semua. Ops Selamat punya saman x de diskaun yaaa. Kalau polis bukak kaunter diskaun pun, x include Saman Ops Selamat. Berhati-hati semua dijalan raya.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2019 12:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by ninja boy at 28-5-2019 12:58 PM

Takde makna cuti2 raya semua, kerana 3 minggu sblm raya kena siap2 beli brg company Dan brg sampai sblm raya Sbb Lori x jalan waktu raya. Kena siapkan kerja sblm dan slps raya. Atur kerja pekerja mau kerja raya. Dan macam2 kerja lain yg perlu dikejar supaya naik raya kerja tak tertunda. Hujung2 balik mlm atau pagi raya terus bukak periuk makan2 Dan tidur 3-4 jam baru betul2 cuti raya tengahari. Kemudian balik semua Rumah sendiri utk basuh baju kemas Rumah. Spt serupa takdak cuti. Raya kedua angkat diorg sana sini pagi sampai malam. Raya 3 pergi mall market pagi sampai mlm beli brg sbb hari biasa tiada masa soping, spt tarak cuti gayanya. Raya 4 pi Rumah sana sini. Raya sebenarnya bukan hari cuti taw. Hari2 byk kerja start 3 minggu sblm raya sampai 2 minggu lepas raya

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.174645s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list