Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1408
View
42
Reply

[Pelbagai] Serdak Biskut...

[Copy link]

Author: seribulan    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 11-6-2019 03:03 PM | Show all posts
biskut pun tiada...kali ini tak byk beli...
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2019 09:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Time skrg pisang goreng lg sedap dr biskut raya..
Tambah ptg ptg hujan...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2019 11:54 AM | Show all posts
mmg la sedap serdak kuih raya sebb duit pn dah hbis time raya.


makanya saki baki tular yg menyedapkan nk tunggu next gaji..


ehh..apa iols melalutni...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2019 12:29 PM | Show all posts
anarina replied at 9-6-2019 06:33 PM
Raya kan semacam kurang dirasai, sebabnya

1. Beli baju anytime, sale pun all year round, baju pun ...

betul setuju sangat part lemang, rendang tu...
pergi jer giant tu tiap2 hari org jual lemang, rendang kan...
kalau dulu, kita tercari2 kat mana org jual lemang nih...
pergi cari kat kg melayu subang la... kat kg pandan la kan...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2019 01:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Tahun ni ada potensi tinggal serdak biskut je sebab semua homemade cookies. Belum raya pun ada yg dah tinggal separuh balang
Kalau tahun2 lain, ada je biskut tak habis sampai raya haji, last2 masuk tong sampah sebab nak makan takut expired.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2019 01:24 PM From the mobile phone | Show all posts
ya , sebab itu tandanya raya dah nak habis. mood pon akan berakhir tak lama lagi. raya aidilfitri ni best sebab bulan ramadhan tu yg jadikan lagi excited kot.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2019 09:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Br hari raya kedua kebykan cookies kat rumah ayah dah yilek bkn aje tetamu yg mkn tp anak2 ai pun sama naik laju aje mkn
Blk sini pun sama yg ada sekrg cuma biskut bangkit sbb beli yg packet besar, mini popiah dan biskut marzolla, yg lelain dah selamat msk dlm perut tetamu dan anak2
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2019 09:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Btw setuju dgn bbrp poremer kata sekrg ni x payah tunggu nak raya br dpt biskut raya
Nk mkn ketupat dan rendang, kat JJ pun ada jual
Bbrp kali pergi ke pekan rabu memcm kuih lama yg di hidang ms hari raya byk dijual mcm bahulu, bangkit, mini popia, dodol, biskut rotan, kuih karas, loyang etc
Biskut raya zaman sekrg dah x exclusive lg x sama mcm meols kecik dulu yg mana tt time mak kita buat sendiri, sekrg bakery pun ada jual biskut raya pada bila2 masa

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2019 11:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Biskut Raya yg sanggup dimakan walau da tggl serdak aje adalah kuih semperit air tangan mak versi guna cetak tembaga..nipis, rangup n mencair dalam mulut..1 Hari makan sekeping 2 je sbb Sayang nak habiskan awal..tp dlm Sayang punya sayang makan sikit2 tiap2 Ari tu, tau tggl bekas aje..serdak pn xde dah, habis dibedal anak..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 10:52 AM | Show all posts
i ols suka serdak kuih karas

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2019 03:27 PM | Show all posts
suka makan serdak kacang sira sambal tu...huhu..makan sembunyik2 kalau tak berebut dengan anak daku pula

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 04:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Towards the end ni serdak pun sedap

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 05:37 PM From the mobile phone | Show all posts
betol sgt...masa raya 1 n 2 mmg suka sgt mkn biskut n kek...lpstu...mmg rasa muak nk mkn..tp bila dh tgh2 bln syawal ni,tekak ni trasa plak nk mkn kek...biskut raya...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2019 05:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Serdak biskut mmg sdp bila dh nak abis syawal..br terasa nikmat mkn biskut raya..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2019 09:46 PM From the mobile phone | Show all posts
MFR_IN replied at 13-6-2019 11:54 AM
mmg la sedap serdak kuih raya sebb duit pn dah hbis time raya.



Hahah betul2
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2019 09:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Serdak biskut semperit cepat je habis siap bawak bekas biskut sampai depan tv.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2019 09:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Bekas biskut dah basuh bersih, serdak pun tak sempat nak makan. Yang tinggal kerepek ni...esok lusa kalau rajin nak buat biskut cheese oreo, harap jadi kenyataan, takde benda nak mengunyah dah ni
IMG_20190622_143706_HDR.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2019 11:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Akak memang tukang makan serdak biskut ke krepek dan lauk pauk sebab akak tukang kumpul bekas2 letak sinki sebelum arahkan sesiapa yang akak tangkap secara rambang untuk cuci. Nak buang sayang, sebab tu berat akak tak turun2

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 29-6-2019 02:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Baru je tadi abis kan kuih raya cousin sy buat..tetiba rasa sedap plak walau keras mcm batu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-7-2019 02:26 PM | Show all posts
Memang kudap serdak je sekarang lakuuu..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
3.304889s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list