Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
2020
View
48
Reply

[Tokoh] HILANG kawan, sakit ke?

[Copy link]

Author: fahdramli       Show all posts   Read mode

Post time 1-7-2019 06:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah...sy ditemukan dgn kwn2 dunia akhirat sy dan masih kekal hingga sekarang...
Tapi...sy decide utk tukar tempat kerja..walaupun masih bff...still ada gap...
Support system tu dah berubah...at first mmg rasa down...kena try adapt dgn condktion gitu...syukur diorg x berubah walaupon hanya dpt jumpa 2 3 bulan sekali...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2019 06:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Hilang kawan tu xsakit..tapi kepercayaan yang dimusnahkan tu lagi menyakitkan..bagaimana kepercayaan yg dibina bertahun musnH sekelip mata... dan seseungguhnya susah la nak percaya balik

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2019 08:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Pernah hilang kawan, kawan buang aku, sebelum tu dorang sempat buatkan satu batch kolej aku benci aku..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2019 08:04 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 30-6-2019 11:35 AM
Sebab tu sy suka buat apa sendiri.. Kwn pun.. Setakat kwn gitu..pernah ada kwn.. Citer semua masal ...

Hati2 dalam bagitau rahsia, sebab kawan kita tak boleh dipercayai..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-7-2019 08:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Kurex replied at 1-7-2019 08:03 AM
Pernah hilang kawan, kawan buang aku, sebelum tu dorang sempat buatkan satu batch kolej aku benci ak ...

Yang tu mmg patut hilang lah,, lenyap terus lagi bagus
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2019 08:35 AM | Show all posts
kalau hilang kawan yg berguna, sakit laaa for me, girls walaupon da ada family, pls jgn buang kawan2, u need them..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2019 08:37 AM From the mobile phone | Show all posts
I berkawan je dengan semua.. Biar kawan ramai, jangan musuh ramai..hehe..Walau mcm mana ramai pun kawan, kawan yg paling baik sekali yg boleh menerima i seadanya skrg ni da jadi husband i. Alhamdulilah.

Tapi i pernah ada kejadian yg kawan jealous i ada ramai kawan, yg tak puas hati i mcm rapat dgn org lain, padahal dgn org lain i layan sama je kot. Susah juga sebenarnya nak menjaga hati kawan, kita taktau apa persepsi org lain kat kita.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2019 08:40 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 30-6-2019 11:35 AM
Sebab tu sy suka buat apa sendiri.. Kwn pun.. Setakat kwn gitu..pernah ada kwn.. Citer semua masal ...

Betul tu..yg ambik kesrmpatan pun ramai..
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2019 08:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Nak move on hilang kawan lagi susah dari move on hilang bf sebab kawan x ramai

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2019 09:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Sudah nak masuk usia senja ni, i am selective of whom i wud categorized as a friend.
Memanglah baik untuk meneruskan persahabatan/mengekalkan silaturrahim, bagaimanapun i amat memilih untuk meluahkan perasaan atau berkongsi rahsia.
So i rasa dah tak berapa terkesan bila2 my once a upon friends ni tiba2 meminggirkan/exclude i in any of their activities. Its ok.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2019 09:05 AM From the mobile phone | Show all posts
krustykrab replied at 1-7-2019 08:40 AM
Betul tu..yg ambik kesrmpatan pun ramai..

Pernah asa seorg... Alhamdulillah dah x ada lega..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2019 09:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Kurex replied at 1-7-2019 08:04 AM
Hati2 dalam bagitau rahsia, sebab kawan kita tak boleh dipercayai..

Masa tu naif kurex.. Jadi percaya la.. Rupanya...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-7-2019 09:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by fahdramli at 1-7-2019 09:26 AM

[quote]LadyCarefree replied at 30-6-2019 11:47 PM
Kawan gitu gitu ok tapi kawan yang rapat betul, biar sngat kurang. Basically mak, shuben, my exbf dn ...[/quote
Itu lebih selamat dan terpercaya..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-7-2019 09:23 AM From the mobile phone | Show all posts
noraidil_06 replied at 30-6-2019 10:57 PM
Sy pernah hilang kawan, dia ade hal rumahtangga n sy gagal nk teman dia ms dia tgh bersedih.
Dia me ...

She misses you too, cuba pi jumpa dia bila masa yang akak rasa sesuai, buat suprise ke, mana tau kot2 boleh ubat rajuk dia tu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-7-2019 09:25 AM From the mobile phone | Show all posts
akaktepiTasik replied at 1-7-2019 12:44 AM
Saya (pernah) ada sorang kawan ni, Sangat rapat dan topik2 perbincangan kami selalunya agak , edgy(? ...

Tak pa, nanti pelan2 bawak kek secret recipe pi kat dia, bila you dah redi lah, kot2 boleh baiki keadaan
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2019 09:33 AM | Show all posts
1.jpg

Kata-kata yang tepat. Kawan waktu senang mudah dicari, kawan waktu susah, sukar dicari.
Semakin umur meningkat, kita semakin memilih untuk kekalkan kawan dalam hidup kita.
Sakit kalau dikhianati kawan sendiri, berbanding dikhianati musuh.


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2019 10:39 AM | Show all posts
satu je dlm berkwan ni, jgn cerita rahsia2 besar sbb satu hari nnt kita tak tau yg kawan yg kita peracaya lebih dari segalanya tu boleh berpaling tadah. Biarlah rahsia simpan dlm hati cerita pada Allah saja tu yg paling selamat.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2019 10:48 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 1-7-2019 09:06 AM
Masa tu naif kurex.. Jadi percaya la.. Rupanya...

Sebenarnya pernah kena.. Kita luahkan apa je masalah dekat dia.. Dia cakap "kau bagitau je aku, aku sudi mendengarnya.. ".. Sekalibdia pergi bagitau satu kelas.. Habis aku kena perli sebab aku luahkan pasal classmate aku yg pulaukan aku

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2019 11:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Kurex replied at 1-7-2019 10:48 AM
Sebenarnya pernah kena.. Kita luahkan apa je masalah dekat dia.. Dia cakap "kau bagitau je aku, ak ...

Yap.. Pedih tu rasa sampai hari ni.. Sejak dari tu.. Mmg rahsia hanya utk diri sendiri saja.. X kongsi dgn sesiapa
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2019 11:37 AM From the mobile phone | Show all posts
krustykrab replied at 1-7-2019 08:40 AM
Betul tu..yg ambik kesrmpatan pun ramai..

Yap.. Sebab tu skrg.. Biar la kawan seorg 2..janji berkualiti.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.089292s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list